Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

ΣτΕ: Εντός των επόμενων ημερών η απόφαση για το 2% του Ε∆ΟΕΑΠ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής ιδιοκτητών ΜΜΕ για την εισφορά 2% επί του κύκλου εργασιών υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και την εισφορά 2% στις διαφημίσεις του Διαδικτύου. Στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και των Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ υπάρχει ανησυχία, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση θα είναι αρνητική για το δημοσιογραφικό ταμείο.

 

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, είναι προφανές ότι ο ΕΔΟΕΑΠ μπαίνει σε νέες περιπέτειες, καθώς χωρίς την εισφορά του 2% θα αδυνατεί να παράσχει
τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει σήμερα στους ασφαλισμένους του. Ουσιαστικά, σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, τα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ σε όλους τους κλάδους θα είναι ίδια με του ΕΦΚΑ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με διάταξη που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2018 το 2% επί του κύκλου εργασιών του ΜΜΕ απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε άλλον κλάδο πλην της υγείας. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ήδη παρενέργειες στους κλάδους σύνταξης και εφάπαξ, όπου οι αναλογιστικές μελέτες δείχνουν πως, αν το Ταμείο συνεχίσει να δίνει τις σημερινές συντάξεις και εφάπαξ, όσοι θα εξέλθουν από την εργασία τους μετά το 2025 θα δουν τα εφάπαξ να εξαφανίζονται, ενώ οι συντάξεις θα υποστούν περικοπές που θα ξεπερνούν το 50% και θα διαμορφωθούν σε επίπεδα χαμηλότερα αυτών του Δημοσίου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00