Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Εδιωξαν από το Ξέπλυµα την ελέγκτρια του Φιλιππάκη

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στους διαδρόμους της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος η απόφαση της κυρίας Αννας Ζαΐρη να μεταθέσει την υπάλληλο κυρία Γιαννοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, χειριζόταν τον φάκελο ελέγχου που σχετιζόταν με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του εκδότη της «Δημοκρατίας», Ιωάννη Φιλιππάκη.

 

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη με την επίσης πρόσφατη απόφαση της κυρίας Γιαννοπούλου να δώσει εντολή ελέγχου και για το άνοιγμα των προσωπικών λογαριασμών του κ. Φιλιππάκη. Η ενέργεια αυτή φαίνεται ότι ενόχλησε την κυρία Ζαΐρη, η οποία προφανώς και ήταν αντίθετη με αυτό.

 

Οπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε η άποψη της επικεφαλής της Αρχής και έτσι μέχρι στιγμής -όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές- δεν προχώρησε η διαδικασία ελέγχου των προσωπικών λογαριασμών του εκδότη
της «Δημοκρατίας».

 

 

Η απόφαση της κυρίας Ζαΐρη προκάλεσε αντιδράσεις, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι από τη στιγμή που διενεργείται ένας τέτοιος έλεγχος, μόνον ως παράδοξο μπορεί να εκληφθεί το συγκεκριμένο γεγονός.
Την Τετάρτη και ενώ είχε προηγηθεί η εντολή ελέγχου και στους προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Φιλιππάκη, η κυρία Ζαΐρη αποφάσισε να μεταθέσει την κυρία Γιαννοπούλου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς αν η μετάθεση συνδέεται με την υπόθεση του εκδότη της «Δημοκρατίας».

 

 

Απεναντίας, το σχεδόν βέβαιο είναι ότι η κυρία Γιαννοπούλου αντέδρασε έντονα, υποβάλλοντας την παραίτησή της από την Αρχή. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα συνδέεται με στενή φιλία τόσο με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όσο και με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Οι δύο τελευταίοι επίσης διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον εκδότη της «Δημοκρατίας».

 

 

Πάντως, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ο έλεγχος στους προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Φιλιππάκη είναι επιβεβλημένος από το γεγονός και μόνον ότι κατά το παρελθόν είχε οικονομική δοσοληψία με τον φυγόδικο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη. Μάλιστα, για ένα μεγάλο διάστημα ο εκδότης της «Δημοκρατίας» είχε επίσημα ρόλο συμβούλου δίπλα στον απατεώνα επιχειρηματία. Τέλος, παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει
κανείς τον λόγο για τον οποίο ελέγχεται από το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ο μεγαλοεκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου