Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

ΕΡΤ3-Νέες σειρές ντοκιμαντέρ

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ξεκινά ο δεύτερος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ «Δείξε μου το σπίτι σου» [Show me where you live], η οποία θα προβάλλεται καθημερινά στις 15:00, και θα ολοκληρωθεί σε 10 επεισόδια.

 

Η σειρά, παραγωγής Cinétévé / Arte 2017-2018, επικεντρώνεται στην ανθρώπινη κατοικία και μας παρουσιάζει την ποικιλομορφία της στις διάφορες περιοχές του κόσμου, αποκαλύπτοντας έτσι τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών πολιτισμών και του τρόπου ζωής των ανθρώπων.

Ο Philippe Simay, γνωστός ανθρωπολόγος και φιλόσοφος, που παρουσιάζει τη σειρά, μας ταξιδεύει σε 5 ηπείρους, και σε περιοχές όπως το Λο Ματάνγκ του Νεπάλ, το Μάλμε της Σουηδίας, τη Δυτική Αφρική, την Αβάνα της Κούβας, το ακρωτήριο Σφάλμπαρντ, τη λίμνη Ίνλε της Μιανμάρ, το Αλτιπλάνο της Βολιβίας, το αρχιπέλαγος Τσιλοέ της Χιλής, την πολίχνη Όρβιλ της Ινδίας και τις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αναζητώντας τους πιο εντυπωσιακούς χώρους διαβίωσης. Κάτοικοι ανοίγουν τα σπίτια τους στην εκπομπή, δίνοντας την ευκαιρία να αντιληφθούμε πώς αυτά έχουν διαμορφωθεί με το πέρασμα του χρόνου.

 

Την ίδια μέρα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, ξεκινά η προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ «Ένα λουλούδι στο Πέλαγος» [The Southern Flower at Sea], που θα προβάλλεται καθημερινά στις 16:00.

 

Η σειρά ντοκιμαντέρ, γαλλικής παραγωγής 2008-2020, που θα ολοκληρωθεί σε 20 ωριαία επεισόδια, παρακολουθεί τις περιπέτειες της οικογένειας του Philippe Poupon και της Géraldine  Danon με τα τέσσερα παιδιά τους, που κάνουν τον γύρο του κόσμου σε τρία χρόνια με το σκάφος «Άνθος του Νότου».                   Μια αποστολή από θαλάσσης που θα εκτυλιχθεί στα πιο παρθένα μέρη του κόσμου, τα οποία γνώρισαν τις μεγαλύτερες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την συνεπακόλουθη αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

Από την Αλάσκα και το Βανκούβερ του Καναδά, ως την Πολυνησία και την Ανταρκτική, η πενταμελής οικογένεια θα διασχίσει ωκεανούς, θα γνωρίσει λαούς και τους πολιτισμούς τους, και θα έρθει σε επαφή με την βιοποικιλότητα μακρινών τόπων.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00