Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

∆ιάβηµα των καναλαρχών στο Μέγαρο Μαξίµου

Κανονικό διάβημα προς το Μέγαρο Μαξίμου έκαναν προ ημερών εκπρόσωποι (κάποιοι πήγαν και οι ίδιοι) των καναλαρχών. Αφορμή η πτώση της τηλεοπτικής διαφήμισης, που σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις προσεγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που φέρνει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές, οι ιδιοκτήτες των καναλιών προσπάθησαν αρχικώς να στείλουν
μήνυμα απευθείας προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας άμεση στήριξη του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι υπήρξε συνάντηση του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1, Θοδωρή Κυριακού, με τον κ. Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν με αφορμή και την πανδημία.

 

Αντίστοιχη συνάντηση είχε στο Μαξίμου και ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Βαρδινογιάννη και ισχυρός άνδρας του Star (αλλά και με συνολικότερη επιρροή στον όμιλο), Πάνος Κυριακόπουλος. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των καναλαρχών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στον κλάδο, και με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, όπως και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

 

Από τις επαφές των καναλαρχών με την κυβέρνηση δεν προέκυψε το αναμενόμενο από τους τελευταίους αποτέλεσμα. Απολύτως λογικό, αφού σε αυτή τη χρονική συγκυρία θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις οποιαδήποτε προσπάθεια στήριξης των καναλαρχών, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Από την πλευρά τους, οι καναλάρχες προβάλλουν το επιχείρημα που έχει να κάνει με τη ραγδαία πτώση της διαφημιστικής δαπάνης, εξέλιξη που επήλθε μετά την κρίση του κορονοϊού. Με δεδομένη την κατάσταση των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, από τη μία, και την κάθετη άρνηση της κυβέρνησης, από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να
αποκλείσει να ξεκινήσει -και μάλιστα σύντομα- ένα από τα γνωστά «πινγκ πονγκ» ανάμεσα στην κ υ β έ ρ ν η σ η
και τους ιδιοκτήτες των καναλιών

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου