Ένα διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα παρουσίασε η Δήμητρα Γαλάνη στη μουσική συναυλία στο MEGA.

Η σπουδαία καλλιτέχνις έδωσε για ακόμη φορά τον καλύτερο της εαυτό σε τραγούδια δικά της αλλά και συναδέλφων της.

Δίπλα της επέλεξε να έχει νέους εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής, καλλιτέχνες που έχουν ήδη ξεχωρίσει για το ταλέντο και τις υπέροχες δημιουργίες της.

Με απίστευτη γενναιοδωρία –όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε- η Γαλάνη έδωσε τη σκυτάλη στους νεότερους συναδέλφους της και τους «άφησε» να πουν εκτός από δικά τους τραγούδια και δικές της μεγάλες επιτυχίες.

«Εδώ στο σπίτι με το MEGA, αλλά αυτή το φορά όχι επειδή πρέπει να μείνουμε στο σπίτι, αλλά επειδή το MEGA μας δίνει τη χαρά και την ευτυχία του να μπορούμε να μείνουμε Παρασκευή για να ακούσουμε ωραία μουσική. Είναι πραγματικά πολύ φιλόξενο αυτό για τη μουσική, δεν έχει ξαναγίνει, είναι η πρώτη φορά που ένα κανάλι φροντίζει με τέλειο τρόπο τεχνικά να αποτυπώσει ήχο και εικόνα. Μπράβο, ευχαριστούμε για τη φιλοξενία αυτή το MEGA» ήταν τα πρώτα της λόγια.

Ο Στάθης Δράκος και η Κατερίνα Πολέμη έχουν και στο παρελθόν συνεργαστεί με την Δήμητρα Γαλάνη και έχουν τραγουδήσει μαζί της και στις φετινές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Στάθης Δράκος, από τους Minor Project έχει γράψει τη μουσική στον τελευταίο δίσκο της Γαλάνη με τίτλο «Εκδρομή» σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και έχει ερμηνεύσει κάποια από τα τραγούδια του δίσκου.

Μεγάλη επιτυχία αυτής της δουλειά, που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό, είναι το ντουέτο «Εκδρομή» που λέει με μοναδικό τρόπο η Δήμητρα Γαλάνη και ο Στάθης Δράκος.

Δείχνοντας τις σπουδαίες ερμηνευτικές του ικανότητες ο Στάθης Δράκος τραγούδησε εξαιρετικά. το «Τυχερό αστέρι» του Κωνσταντίνου Βήτα και αντίστοιχα η Κατερίνα Πολέμη –μεταξύ άλλων- τα «Ήσυχα βράδια».

Μεγάλες επιτυχίες που άντεξαν στο χρόνο

Από μια δισκογραφία που θα ζήλευαν ακόμα και μεγάλοι αστέρες του εξωτερικού η Δήμητρα Γαλάνη έκανε μια αυστηρή επιλογή των μεγάλων επιτυχιών για να χαρίσει στο κοινό του MEGA.

Πάντα με γνώμονα τον έρωτα η Γαλάνη ερμήνευσε το συγκλονιστικό «Χειροκρότημα» σε μουσική δική της και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου μαγνητίζοντας για μία ακόμη φορά μέσα σε αυτή τη μαγική βραδιά το κοινό του MEGA.

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα…», τραγούδησε η Δήμητρα Γαλάνη, σε ένα τραγούδι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το χειροκρότημα μπορεί να έλειπε από το στούντιο που λαμβάνει χώρα η εκπομπή, ωστόσο οι τηλεθεατές του MEGA «χειροκρότησαν» την ξεχωριστή Δήμητρα Γαλάνη με τα μηνύματά τους.

Την ίδια αγάπη έδειξε το κοινό και στα θρυλικά «Στερεότυπα», το «Δυο μέρες μόνο» αλλά και το θρυλικό «Ζω».

«Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή τώρα για μένα, κι είναι ιδιαίτερη στιγμή γιατί με τους νέους ανθρώπους έχω πάντα αδυναμία. Συναντήθηκα λοιπόν κάποια στιγμή με έναν νέο άνθρωπο, μόλις είχε ξεκινήσει είχαμε γοητευτεί όλοι με τη φωνή του.

Θυμάμαι δουλέψαμε για 1η φορά και είδα δίπλα μου έναν άνθρωπο που συνέχισε με μια λαμπρή καριέρα, και θα συνεχίζει γιατί είναι ένας καλλιτέχνης μαραθωνοδρόμος, μεγάλων αποστάσεων», με αυτά τα λόγια η Δήμητρα Γαλάνη υποδέχθηκε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στην ιδιαίτερη μουσική σκηνή του MEGA.

Ο ίδιος όπως τόνισε είναι «τιμή του και χαρά του που βρίσκομαι εδώ πέρα, δίπλα σου»

«Την Δήμητρα την αγαπώ και τη σέβομαι, η προσφορά της στον πολιτισμό είναι τεράστια. Είτε ως συνθέτης, είτε ως παραγωγός, και βεβαίως ως ερμηνεύτρια αφού είναι από τις κορυφαίες στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και τον πολιτισμό εν γένει», ήταν τα λόγια του πασίγνωστου τραγουδιστή.

«Δεν συνηθίζεις ποτέ ότι πιάνεις τόπο στην ψυχή των άλλων», είπε η ερμηνεύτρια.

«Τίποτα δεν μπορεί να με κάνει να ξεχάσω την στοργή, την αγάπη που με περιέβαλες στο ξεκίνημα, σε ευχαριστώ για όλα αυτά»

«Αυτό που κάνεις, αυτό που υπηρετείς είναι από τα πιο δύσκολα είδη.. Η καλή ποπ είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα»