Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ναυτεμπορική: Τραπεζικό σοκ – Ατόνησε το ενδιαφέρον Φιλιππάκη

Ραγδαίες εξελίξεις, που σχετίζονται με το μέλλον του εκδοτικού ομίλου της «Ναυτεμπορικής», φαίνεται ότι δρομολογούνται κατά το προσεχές διάστημα. Η σχετική πληροφορία, που προέρχεται από τραπεζική πηγή, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά, αφού, εκτός από την ιστορική οικονομικοπολιτική εφημερίδα και το πολύ καλό site, ο όμιλος διαθέτει και εκτυπωτική μονάδα.

 

Οι τράπεζες, και πιο συγκεκριμένα η Eurobank φαίνεται ότι έχει καταλήξει (πλέον) στην απόφαση να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα έναντι της ιδιοκτήτριας εταιρείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εκτός από το domain του site της «Ναυτεμπορικής», δεν αποκλείεται, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δούμε να πλειστηριάζονται
και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν
ότι ήδη η υπόθεση έχει φύγει από την τράπεζα και πλέον βρίσκεται εν τω συνόλω στη Δικαιοσύνη.

 

Οι προσπάθειες που κατέβαλλε η οικογένεια Αθανασιάδη, προκειμένου να εξευρεθεί αγοραστής, έστω και στο παρά πέντε, απέβησαν άκαρπες, αφού κανείς εκ των ενδιαφερομένων δεν διέθετε τελικώς τα απαιτούμενα κεφάλαια για την εξαγορά του ιστορικού συγκροτήματος… Ούτε ο μεγαλοεκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, που, ως γνωστόν, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον -εντός του δικαστηρίου- για την εξαγορά της «Ναυτεμπορικής», δεν κατέθεσε συγκεκριμένη προσφορά. Απεναντίας, είναι ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες, που δυσκολεύουν περαιτέρω τη ρευστότητα της επιχείρησης, αφού ως γνωστόν τυπώνεται στα πιεστήρια της «Ναυτεμπορικής».

 

 

Η πρακτική του εκδότη της «Δημοκρατίας» είτε της καθυστέρησης του χρόνου καταβολής των οφειλών του, είτε του «γυρίσματος» των επιταγών, εντείνει το πρόβλημα της εκτυπωτικής επιχείρησης. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και τον «ξαφνικό θάνατο» της «Ναυτεμπορικής», παρά το γεγονός ότι για το site έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τον Θανάση Μαυρίδη («Φιλελεύθερος»), τον Γιώργο Δημητρομανωλάκη (mononews) και τον Πέτρο Λεωτσάκο (bankingnews).

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου