Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Φιλιππάκης:Τα µπλοκ επιταγών από τη Eurobank και οι οφειλές προς το ∆ηµόσιο

Αποτελεί κοινό μυστικό στην πιάτσα ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις του Ιωάννη Φιλιππάκη αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά (οικονομικά) προβλήματα.

 

 

Ένα από αυτά σχετίζεται και με τις
επιταγές, που είτε τις «αλλάζει» όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής τους είτε καθυστερεί στα όρια του προβλεπόμενου την εξόφλησή τους.

 

 

Παρά το γεγονός ότι η Εστία Εκδοτική είναι μια προβληματική επιχείρηση, παρά την κακή φήμη που έχει δημιουργήσει στην αγορά και παρά το γεγονός ότι στα ταμεία δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ διαθέσιμα, η Eurobank εξακολουθεί να προμηθεύει με μπλοκ επιταγών τον εκδότη της «Δημοκρατίας».

 

 

Επί της ουσίας το εν λόγω πιστωτικό
ίδρυμα, παραβλέποντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξακολουθεί (σαν να μη συμβαίνει τίποτα) να προμηθεύει με μπλοκ τον Φιλιππάκη.

 

Αυτό έχει ως συνέπεια να κυκλοφορούν δεκάδες (σ.σ.: Κάποιοι λένε ότι ξεπερνούν τα 150) αξιόγραφα, ενώ η τράπεζα συνεχίζει να τροφοδοτεί με μπλοκ
των 25 και των 50 φύλλων τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

 

 

Την ίδια ώρα, τόσο η ΑΑΔΕ, υπό τον κ. Γιώργο Πιτσιλή, όσο και το υπουργείο Εργασίας υπό τον κ. Γιάννη Βρούτση, φαίνεται να μην έχουν ασχοληθεί με μια εταιρεία που δείχνει ασυνέπεια στην εκπλήρωση των βασικών της υποχρεώσεων προς το ελληνικό Δημόσιο.

 

 

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι οι Αρχές κλείνουν τα μάτια στα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που σχετίζονται με τις υπέρογκες οφειλές των επιχειρήσεων του κ. Φιλιππάκη. Για παράδειγμα, θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρυθμίσεων, όπως και αν καταβάλλει κάθε μήνα τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

 

 

Οπως επίσης θα είχε αξία να μάθει κανείς πού βρίσκεται η αίτηση της Εστίας Επενδυτικής σχετικά με την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, ο μεγαλοεκδότης αργά ή γρήγορα πρέπει να μάθει να λειτουργεί με όρους κανονικότητας, πληρώνοντας το σύνολο των υποχρεώσεών του, πριν αρχίσει να κουνά δεξιά και αριστερά το δάχτυλο.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου