Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

MEGA: Μεγάλη βδομάδα με θρυλικές σειρές, αγαπημένες ταινίες και κινούμενα σχέδια

 

Το MEGA αλλάζει τον προγραμματισμό του όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και ανήμερα του Πάσχα, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας με θρυλικές σειρές, δραματικές ταινίες, κινούμενα σχέδια και ελληνικές ταινίες.

Γιατί και το Πάσχα #ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  

 

 

  • ΣΕΙΡΕΣ  

 

LES MISÉRABLES – ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ  

 

Δράμα 

Αμερικάνικη παραγωγή 2018 

Σκηνοθεσία: Τομ Σάνκλαντ 

ΠαίζουνΝτόμινικ Γουέστ, Ντέιβιντ ΟγιελόβοΛίλι Κόλινς, Ολίβια Κόλμαν  

  

Περιγραφή: Το κλασικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ Les Misérables (Οι Άθλιοι) μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από το BBC ως μίνι δραματική σειρά 6 επεισοδίων. Η πλοκή, μας μεταφέρει στη Γαλλία του 19oυ αιώνα, όπου ο Γιάννης Αγιάννης, ένας άνδρας που έχει διαπράξει μια σειρά κλοπών προκειμένου να επιβιώσει, αφήνεται ελεύθερος ύστερα από 19 χρόνια και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Προκειμένου να αφήσει πίσω του το στίγμα του πρώην κατάδικου και έχοντας βάλει στόχο την κοινωνική αναγνώριση, οδηγείται σε πράξεις που προκαλούν πολλαπλές συνέπειες τόσο στον ίδιο όσο και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Οι ιστορίες τους συγκρούονται και καθώς η επαναστατική βία αναφλέγεται στους δρόμους του Παρισιού, ο Γιάννης Αγιάννης αρχίζει ένα επικό ταξίδι προς την αποδοχή, την λύτρωση και την αγάπη. 

Πρόκειται για την πιο πιστή μεταφορά του αριστουργήματος του Βίκτωρος Ουγκώ «Οι Άθλιοι». 

O δύο φορές υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Ντόμινικ Γουέστ (The Affair, The Hour, The Wire), πρωταγωνιστεί στον κεντρικό ρόλο του Γιάννη Αγιάννη, ενώ η σειρά πλαισιώνεται και από τους υπόλοιπους κεντρικούς χαρακτήρες του έργου του Βίκτωρος Ουγκό, μεταξύ των οποίων ο «διώκτης» του Γιάννη Αγιάννη, Επιθεωρητής Ιαβέρης (Ντέιβιντ Ογιελόβο –NightingaleSelma, A United Kingdom), η Φαντίνα (Λίλι Κόλινς – Mirror Mirror) και η κόρη της Τιτίκα (Έλι Μπάμπερ– Νυχτόβια Πλάσματα) που στην ηλικία των 16 ερωτεύεται τον διωγμένο από την οικογένειά του πρώην αριστοκράτη, Μάριο Πομερσί (Τζος Ο’ Κόννορ – The DurrellsFlorence Foster Jenkins). Στη σειρά λάμπει επίσης η πολυβραβευμένη με χρυσές σφαίρες (The Crown/ The favourite / the night manager) και Οσκαρ ερμηνείας Ολίβια Κόλμαν (the Favourite) στο ρόλο της κυρίας Θερναδιέρου καθώς και οι Εριν Κέλιμαν (Επονίνη) και Αντίλ Ακταρ ως Θερναδιέρος. 

Σκηνοθέτης του Les Misérables, είναι ο υποψήφιος για βραβείο Emmy , Τομ Σάνκλαντ (The Missing,Ripper Street), ενώ το σενάριο υπογράφει ο δημιουργός μεγάλων επιτυχιών και βραβευμένος με 2 Emmy  Άντριου Ντέιβις (House of CardsTo Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς). 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21:00 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 21:00 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 21:00 

 

 

 

 

 

 

SAINTS AND STRANGERS – Η γη της ελπίδας  

 

 

Δράμα 

Αμερικάνικη παραγωγή 2015 

Σκηνοθεσία: Πολ Έντγουαρντς  

ΠαίζουνΒίνσεντ Καρτχάιζερ (Mad Men), Άννα Κάμπ (Pitch Perfect), Ρέι Στίβενσον (Thor), Ρον Λίβινγκστον (The conjuring), Νατάσα Μάκελχον (Solaris) 

 

Περιγραφή: Μια αληθινή ιστορία . Ένα ταξίδι για την ίδρυση της Αμερικής, εξιστορώντας τις δοκιμασίες και την ταλαιπωρία 102 ανθρώπων (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) που επιβιβάστηκαν στο “Mayflower” με προορισμό… το άγνωστο. Καταγράφει την αληθινή ιστορία των πρώτων αποίκων της Αμερικής καθώς και την πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών το 1621. Ένα βασανιστικό ταξίδι από την Αγγλία στην Αμερική με την ελπίδα για επιβίωση από το σκληρό κλίμα, τις κακουχίες και τις «ντόπιες» δυσκολίες.  

 

 ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 23:10 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23:00 

 

 

 

 

 

 

 

  • ΤΑΙΝΙΕΣ 

 

MIDNIGHT EXPRESS – ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ 

 

Δραματική Ταινία Αμερικανικής παραγωγής του 1978 

Σκηνοθεσία: ‘Αλαν Πάρκερ 

Παίζουν: Μπραντ Ντέιβις, Ράντι Κουέιντ, Τζον Χαρτ, Μπο Χόπκινς, Αϊρίν Μίρακλ 

 

Περιγραφή: Ο νεαρός Αμερικανός τουρίστας και μαθητής κολεγίου Μπίλι Χέις συλλαμβάνεται στην Κωνσταντινούπολη για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς. Ο Μπίλι καταδικάζεται σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων. Μέσα στη φυλακή γνωρίζει τη βαναυσότητα του διοικητή, που τον χτυπά, τον βιάζει και τον μεταβάλει σε σωματικό και ψυχολογικό ράκος. Ο Μπίλι γίνεται φίλος με δύο άλλους φυλακισμένους, τον Αμερικανό Τζίμι Μπελ και τον ‘Αγγλο Μαξ, που έχει ήδη υποφέρει πολλά στη διάρκεια της μακρόχρονης φυλάκισής του. 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23:30 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEARS OF THE SUN  – ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 

 

Πολεμική περιπέτεια Αμερικανικής παραγωγής του 2003 

ΣκηνοθεσίαΑντουάν Φουκουά 

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μόνικα Μπελούτσι, Φιονούλα Φλάναγκαν 

 

Περιγραφή: ’Όταν η δημοκρατική κυβέρνηση της Νιγηρίας ανατρέπεται από έναν αδίστακτο δικτάτορα, ο Αμερικανός υπολοχαγός Γουότερς αναλαμβάνει την αποστολή να βγάλει από την χώρα την γιατρό Λίνα Κέντρικς, μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», που φροντίζει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στις εγκαταστάσεις μιας ιεραποστολής σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κοντά στη ζούγκλα. Εκείνη, όμως, αρνείται να φύγει, αν δεν σωθούν μαζί της και οι κάτοικοι του χωριού, που διαφορετικά είναι καταδικασμένοι. Ο βετεράνος Γουότερς και η επίλεκτη ομάδα του πρέπει τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στο καθήκον και την ανθρωπιά τους: ή θα αδιαφορήσουν και θα υπακούσουν στις διαταγές τους ή θα βρουν το κουράγιο να υπακούσουν στη συνείδησή τους… 

Η ταινία πραγματεύεται μια συγκινητική και ταυτόχρονα ανθρώπινη ιστορία. Η ομορφιά της είναι το επικό της στοιχείο. Δραματουργικά αγγίζει θέματα όπως η γενναιότητα και οι δύσκολες ηθικές επιλογές. Μα πάνω απ’ όλα είναι μια ιστορία ηρωισμού. 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 01:45 

 

 

LEGENDS OF THE FALL – ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ 

 

 

 

 

 

 

 

Δραματική Ταινία Αμερικανικής παραγωγής του 1994 

Σκηνοθεσία: ‘Εντουαρντ Ζούικ 

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, ‘Αντονι Χόπκινς, ‘Αινταν Κουίν, Τζούλια ‘Ορμοντ, Χένρι Τόμας 

 

 

 

 

Περιγραφή:   Ο συνταγματάρχης Λάντλοου, απογοητευμένος από την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στους Ινδιάνους, εγκαταλείπει το στρατό και εγκαθίσταται σ’ ένα απομονωμένο ράντσο στα Βραχώδη ‘Ορη της Μοντάνα. Η γυναίκα του, βαριεστημένη από τη ζωή στη φύση, θα φύγει για να μείνει στην πόλη. Θα αφήσει όμως κοντά στον πατέρα τους, τους τρεις γιους της, ‘Αλφρεντ, Τρίσταν και Σάμιουελ. Απ’ αυτούς, ο Τρίσταν θα αποδειχθεί ο πιο ανήσυχος, ένας αληθινός τυχοδιώκτης, που έχει μέσα του το “κάλεσμα της άγριας φύσης” και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή και τις υποχρεώσεις της εκπολιτισμένης κοινωνίας.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 23:30 

 

 

 

 

 

 

GLORY – ΓΚΛΟΡΥ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ 

 

 

Πολεμική δραματική Ταινία Αμερικανικής παραγωγής του 1989 

Σκηνοθεσία: ‘Εντουαρντ Ζούικ 

Παίζουν: Μάθιου Μπρόντερικ, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μόργκαν Φρίμαν, Κάρι ‘Ελγουις, Τζίμι ΚένεντιΚλιφ ντε Γιάνγκ 

 

Περιγραφή: Το “Γκλόρι, ο δρόμος για τη δόξα” είναι μια ταινία που αφηγείται μια αληθινή ιστορία: Στις 18 Ιουλίου του 1863, σε μια παραλία κοντά στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, το 54ο Σύνταγμα Πεζικού της Μασαχουσέτης προσπάθησε να καταλάβει ένα απόρθητο οχυρό των Νοτίων. Οι μαύροι εθελοντές δεν πολεμούσαν μόνο για τη νίκη, αλλά και για την ίδια την ελευθερία τους. Η ηρωική τους δράση έκανε τους Βορείους να πάψουν να βλέπουν με προκατάληψη τους μαύρους και συντέλεσε στην κατάταξη 180 χιλιάδων μαύρων. Αφηγείται, όμως, και την αληθινή ιστορία του νεαρού συνταγματάρχη Ρόμπερτ Γκουντ Σο, προνομιούχου Βοστωνέζου, βραχμάνου και ιδεαλιστή, διοικητή του νεοσχηματισμένου 54ου Συντάγματος Πεζικού εθελοντών της Μασσαχουσέτης, της πρώτης μονάδας που στις τάξεις της είχε και μαύρους στρατιώτες. 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 23:45 

 

 

 

 

 

 

 

 

GANDHI – ΓΚΑΝΤΙ  

 

 

Βιογραφική
Aγγλική παραγωγή του 1982
Σκηνοθεσία:Ρίτσαρντ Ατένμπορο
Παίζουν:Μπεν ΚίνγκσλεϊΚάντις Μπέργκεν, ‘Εντουαρντ Φοξ, Τζον ΓκίλγκουντΤρέβορ Χάουαρντ, Μάρτιν Σιν, Τζον Μάιλς
 

Περιγραφή:Η αριστουργηματική ταινία “Γκάντι” είναι μια βιογραφική και ιστορική συγχρόνως ταινία, που αφηγείται τη ζωή του ανθρώπου που οδήγησε ουσιαστικά την Ινδία στην ανεξαρτησία της από την αγγλική κυριαρχία. Ο Μοχάντας Καραμσάν Γκάντι γεννήθηκε στο Πορμπαντάρ της Ινδίας, τον Οκτώβριο του 1869. Επισκέφτηκε την Αγγλία για πρώτη φορά το 1888 για σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και, μετά, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του (το 1914), επισκέφθηκε την Σαουδική Αραβία.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 09:10 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 AWAY AND BACK – ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΕΙ Η ΑΓΑΠΗ  

Α’ τηλεοπτική μετάδοση. 

 

Αισθηματική, Δράμα 

Αμερικάνικη παραγωγή 2015 

Σκηνοθεσία: Τζεφ Μπλίκνερ 

Παίζουν: Τζέισον Λι, Μίνκα Κέλυ, Μάγκι Ελίζαμπεθ Τζόουνς 

 

Περιγραφή: Ο χήρος Πιτ δυσκολεύεται να αναθρέψει τα τρία του παιδιά μόνος του, χωρίς βοήθεια. Η κόρη του, που είναι λάτρης της φύσης, μαγεύεται όταν μια οικογένεια κύκνων φωλιάζει στη λιμνούλα δίπλα από το σπίτι της. Παρόλα αυτά, το φυσικό τοπίο γίνεται θλιβερό όταν η μητέρα- κύκνος σκοτώνεται. Έτσι, η βιολόγος Τζίνι που ασχολείται με την άγρια ζωή, φθάνει στο σημείο για να προστατεύσει τα αυγά της που κατάφεραν να σώσουν. Η «αντιπαλότητα» μετατρέπεται σε κάτι άλλο ανάμεσα στο χήρο γεωργό και στην επίμονη και φιλόδοξη ορνιθολόγο, που τον επισκέφτηκε στο αγρόκτημά του. Κάπως έτσι οι σπίθες ανάμεσα στον Πιτ και τη Τζίνι ανάβουν για τα καλά… 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 14:00 

 

 

 

 

 

 

BICENTENNIAL MAN – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΙΩΝΩΝ 

 

Κομεντί φαντασίας
Αμερικανική παραγωγή του 1999
Σκηνοθεσία:Κρις Κολόμπους
Παίζουν:Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σαμ Νιλ, ’Εμπεθ Ντάβιντζ, ’Ολιβερ Πατ 

Περιγραφή:   Πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας. Η τεχνολογία έχει προοδεύσει αφάνταστα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα ανθρώπινα αισθήματα. Ο Ρίτσαρντ Μάρτιν αγοράζει για την οικογένειά του ένα δώρο, το νέο ρομπότ τύπου NCR 114. Ένα ανδροειδές οικιακής χρήσης, προγραμματισμένο να κάνει δουλειές του σπιτιού. Το νεαρότερο παιδί της οικογένειας δίνει στο ρομπότ το όνομα ‘Αντριου. Καθώς όμως ο ‘Αντριου αρχίζει να αισθάνεται και να σκέφτεται δημιουργικά, η οικογένεια Μάρτιν δεν αργεί να συνειδητοποιήσει ότι έχει μέσα στο σπίτι της κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο ρομπότ… 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΈΜΠΤΗ 17:10 

 

 

 

 

PURSUIT OF HAPPYNESS – ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ  

 

Κοινωνική 

Αμερικανική παραγωγή του 2006 

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μουκίνο 

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Θάντι Νιούτον 

 

Περιγραφή: Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ (“Χιτς, ο μετρ του ζευγαρώματος”, “Τα κακά παιδιά”, “Οι άντρες με τα μαύρα 1&2”) που προτάθηκε για ‘Οσκαρ Α Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ στο πλάι του ο πραγματικός γιος του κάνει ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο. 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 21:00 

 

 

 

 

 

 

 

LAWRENCE OF ARABIA – Ο ΛΩΡΕΝΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ 

Επική περιπέτεια
Αγγλική παραγωγή του 1962
Σκηνοθεσία:Ντέιβιντ Λιν
Παίζουν:Πίτερ Ο’Τουλ, ‘Αλεκ Γκίνες, ‘Αντονι Κουίν, Ομάρ Σαρίφ, Τζακ Χόκινς, Χοσέ Φερέρ, ‘Αντονι Κουέιλ, Κλοντ Ρέινς, ‘Αρθουρ Κένεντι

 

 

Περιγραφή:“Ο Λώρενς της Αραβίας” – μία από τις καλύτερες επικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, η οποία τιμήθηκε με επτά ‘Οσκαρ (μεταξύ άλλων και με αυτά της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας) – η οποία θα μεταδοθεί στην καινούρια, ολοκληρωμένη της εκδοχή, αφηγείται την αληθινή ιστορία του Τ.Ε. Λόρενς, γνωστού σ’ όλον τον κόσμο ως Λόρενς της Αραβίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:00  

 

STEEL MAGNOLIAS – ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)

 

Κοινωνική
Αμερικανική παραγωγή του 1989
Σκηνοθεσία:Χέρμπερτ Ρος
Παίζουν:Τζούλια Ρόμπερτς, Ντάριλ Χάνα, Σάλι Φιλντ, Ντόλι ΠάρτονΣίρλεϊ Μακ Λέιν, Ολυμπία Δουκάκη, Τομ Σκέριτ, Σαμ Σέπαρντ
 

Περιγραφή:Εξι πολύ ξεχωριστές γυναίκες, τις οποίες ενώνει η φιλία και η πίστη μέσα στους κύκλους της ζωής, του γάμου, της γέννησης και του θανάτου, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της συγκινητικής ταινίας. Αν και διαφορετικές μεταξύ τους, δεν κρύβουν τίποτα η μια από την άλλη. Η ξεροκέφαλη και όμορφη Σέλμπι, η θεληματική μητέρα της, Εμ Λιν, η ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου καλλονής ,Τρούβι, η εριστική και μίζερη Γουάιζερ, η κομψή χήρα δημάρχου ,Κλαίρη και η μυστηριώδης Ανέλ, το νεοφερμένο κορίτσι στην πόλη, είναι οι έξι ξεχωριστές αυτές γυναίκες. Μοιράζονται τους φόβους τους, αλλά και τις μεγάλες φιλοδοξίες τους με πικρόχολο ύφος, κάνοντας την αυτοκριτική τους σε κάθε τους συνάντηση.
Οι κυρίες αυτές έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη φιλία, που γεφυρώνει την διαφορά ηλικίας και κοινωνικής τους θέσης. Κάθε μια, με το δικό της τρόπο, είναι πεισματάρα, θαρραλέα και μπορεί να υποστηρίξει τις φίλες της στην χαρά και στην λύπη. Η Εμ Λιν και η Σέλμπι βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πολύ δεμένης εξάδας. Η Εμ Λιν πρέπει να καταπνίξει την προστατευτικότητά της απέναντι στην Σέλμπι, που μεγαλώνει, μεταμορφώνεται σε μια λαμπερή και ανεξάρτητη γυναίκα και αποφασίζει να αποκτήσει ένα παιδί, παρά τις προειδοποιήσεις του γιατρού της, που της το απαγορεύει. (Η Τζούλια Ρόμπερτς ήταν υποψήφια για ‘Οσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου). 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11:40 

 

 

AKEELAH AND THE BEE – ΣΥΛΛΑΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡ 

 

 

Κοινωνική
Αμερικανική παραγωγή του 2006
Σκηνοθεσία:Νταγκ ‘Ατσισον
Παίζουν:Λόρενς Φίσμπερν, ‘Αντζελα ΜπάσετΚέκε Πάλμερ
 

Περιγραφή:   Ορφανή από πατέρα και με τη μητέρα της να αδιαφορεί για την πρόοδό της, η 11χρονη Ακίλα προσπαθεί να περνά απαρατήρητη. Η αγάπη της για τις λέξεις τραβά την προσοχή της δασκάλας της, η οποία αντιλαμβάνεται ότι η μικρή είναι σπάνιο ταλέντο και αποφασίζει να την προωθήσει σε διοργανώσεις διαγωνισμών ορθογραφίας. Αντιμέτωπη με σκληρή εξάσκηση και πολλές δυσκολίες, η μικρή Ακίλα, θα καταφέρει να ενώσει τη γειτονιά της στον αγώνα της για να νικήσει στον Εθνικό διαγωνισμό!    

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00 

 

 

KRAMER VS KRAMER – ΚΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ

 

Κοινωνικό δράμα
Αμερικανική παραγωγή του 1979
Σκηνοθεσία:Ρόμπερτ Μπέντον
Παίζουν:Ντάστιν Χόφμαν, Τζάστιν Χένρι, Μέριλ Στριπ, Τζέιν Αλεξάντερ, Χάουαρντ Νταφ
 

Περιγραφή:Ο Κράμερ είναι ένας πετυχημένος διαφημιστής, που παραμελεί την όμορφη γυναίκα του. ‘Ετσι, ύστερα από επτά χρόνια γάμου, η κυρία Κράμερ αποφασίζει να βρει μόνη της το δρόμο της, μακριά από την “αδιαφορία” του συζύγου της, αλλά και μακριά από τις σκοτούρες του εξάχρονου γιου τους Μπίλι, που τον αφήνει υπό την κηδεμονία του πατέρα του. ‘Ετσι, ο Κράμερ αναγκάζεται να μοιράσει το χρόνο του ανάμεσα στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις (όταν το παιδί είναι στο σχολείο) και τη φροντίδα του γιου του (όταν ο Μπίλι βρίσκεται στο σπίτι).

Ο Κράμερ γίνεται πρότυπο ιδανικού πατέρα και η ζωή του ξαναβρίσκει τον κανονικό της ρυθμό, μέχρι τη στιγμή που επιστρέφει η γυναίκα του. Επιστρέφει επιθετική και ζητάει να πάρει αυτή την κηδεμονία του παιδιού, με δικαστική πράξη. Οι δύο πρώην σύζυγοι έρχονται πια αντιμέτωποι στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Μια απλή, ανθρώπινη ιστορία, αλλά κι ένα συγκλονιστικό κοινωνικό δράμα, που τιμήθηκε με πέντε ‘Οσκαρ: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου (στον Ρόμπερτ Μπέντον, που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του ‘Αβερυ Κόρμαν), πρώτου αντρικού και πρώτου γυναικείου ρόλου (στους Ντάστιν Χόφμαν και Μέριλ Στριπ αντίστοιχα). 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:40  

 

MIRACLES FROM HEAVEN – ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ  

 

Α’ τηλεοπτική μετάδοση. 

 

Βιογραφική, Δράμα 

Αμερικάνικη παραγωγή 2016 

Σκηνοθεσία: Πατρίτσια Ρίτζεν 

Παίζουν: Τζένιφερ ΓκάρνερΚάιλι Ρότζερς, Μάρτιν Χίντιρσον 

 

 

Περιγραφή: Η ταινία “Ουράνια έκπληξη” βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Κρίστι Μπιμ και περιγράφει την απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία της οικογένειας Μπιμ. Όταν η Κρίστι ανακαλύπτει ότι η 10χρονη κόρη της, Άννα, πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και προσπαθεί με όλα τα μέσα να βρει μια λύση που θα την οδηγήσει στη θεραπεία.  Για καιρό δοκίμασε τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα. Παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τις δικές της και των γιατρών δεν άλλαζε κάτι, μέχρι που ένα αναπάντεχο και ανεξήγητο γεγονός της χτύπησε την πόρτα. Μετά από ένα φρικτό ατύχημα που είχε η μικρή Άννα, κάτι πραγματικά αξιοπερίεργο συνέβη. Κατά τη δραματική της διάσωση, συντελέστηκε  ένα «θαύμα» , προκαλώντας απορία ακόμα και στους ειδικούς γιατρούς που ανέλαβαν την υπόθεσή της. Παίρνουν όλοι τις απαντήσεις που θέλουν; Καταλήγουν κάπου τελικά; Η οικογένεια μετά το απίστευτο “θαύμα” σιγά σιγά βρίσκει τους ρυθμούς της, ανασυγκροτείται και αποτελεί πηγή έμπνευσης για την κοινωνία… 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21:00 

 

 

STAND BY ME – ΣΤΑΣΟΥ ΠΛΑΙ ΜΟΥ  

 

 

Νεανική κοινωνική 

Αμερικανική παραγωγή του 1986 

Σκηνοθεσία: Ρομπ Ράινερ 

Παίζουν: Ρίτσαρντ ΝτρέιφουςΚίφερ Σάδερλαντ, Γουίλ Γουίτον, Ρίβερ Φίνιξ, Κόρεϊ Φέλντμαν, Τζέρι Ο’Κόνελ 

 

 

 

Περιγραφή: Τέσσερα νεαρά παιδιά, παρά την αδυναμία του καθενός χωριστά, ως ομάδα, μοιράζονται ένα αίσθημα δύναμης και σιγουριάς, που τα συνδέει ακόμα περισσότερο μεταξύ τους. Ο ευαίσθητος και δημιουργικός Γκόρντι, που υποφέρει από τον ξαφνικό θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του και πιστεύει ότι οι γονείς του δεν τον καταλαβαίνουν, ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος από τους άλλους Κρις, ο “σκληρός” της παρέας, που ανησυχεί για το μέλλον του εξαιτίας του αλκοολικού πατέρα του και του εγκληματία αδελφού του, ο παράτολμος και κάπως “φαφλατάς” Τέντι, με τα χοντρά γυαλιά του και το παραμορφωμένο αυτί, και ο παχουλός και ειλικρινής Βερν, που φοβάται ακόμη και τη σκιά του, όταν είναι μαζί ξεπερνούν τα ατομικά τους προβλήματα. Ενωμένα, λοιπόν, ξεκινούν ένα ταξίδι, κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, για να βρουν το πτώμα ενός εξαφανισμένου συνομηλίκου τους. Το ταξίδι τους θα αρχίσει τελείως αθώα, με το όνειρο να γίνουν οι “ήρωες” του Καστλ Ροκ, αλλά πριν τελειώσει θα ανακαλύψουν πολλά πράγματα (για τον εαυτό τους, τη φιλία και τους άλλους) και θα ζήσουν αρκετές περιπέτειες. 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 00:45 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

THE BROOK ELLISON STORY – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΡΟΥΚ ΕΛΙΣΟΝ 

 

 

 

Δραματική Ταινία Αμερικανικής παραγωγής του 2004
Σκηνοθεσία:Κρίστοφερ Ριβ
Παίζουν:Λέισι Τσέιμπερ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Τζον ΣλάτεριΒανέσα Μαράνο
 

Περιγραφή:Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Μπρουκ ‘Ελισον, μιας τετραπληγικής κοπέλας, η οποία, έχοντας πάντα στο πλευρό τηςτην οικογένειά της, προσπάθησε να ξεπεράσει το εμπόδιο της αναπηρίας της και να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Την ταινία σκηνοθέτησε ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Ριβ, που είχε συγκλονίσει με την ασθένειά του αποτέλεσμα τραγικού ατυχήματος και ο οποίος πέθανε λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα της στους κινηματoγράφους, κλείνοντας έτσι μια λαμπρή καριέρα. 

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14:00 

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ ΠΕΘΕΡΑ (ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ) 

 

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη (Αγγελίνα), Μιχάλης Μητρούσης (Σπύρος), Νίκος Ορφανός (Γιώργος), Ευαγγελία Μουμούρη (Σοφία), Χρήστος Σκόρδας (Παύλος), Μαρία Κατσουλίδη (Έλσα), Σπύρος Μπιμπίλας (Βλάσσης), Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Πίπης), Δημήτρης Καραμπέτσης (Ζάζουρας)
Στο ρόλο της αφηγήτριας, η Βίκυ Σταυροπούλου 

Σκηνοθεσία:Γρηγόρης Πετρινιώτης
Σενάριο:Ελένη Λευθεριώτη, Νικολέττα Μαρκέτου
Διεύθυνση Παραγωγής:Γιάννης Σταντζόπουλος
 

Περίληψη:Τι θα έκανε μια πεθερά άμα καταλάβαινε ότι οι νύφες της το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να μοιραστεί η περιουσία; Τις χορεύει στο ταψί…. και επειδή η πεθερά είναι Κερκυραία τούς χορεύει με ρυθμό! Η Αγγελίνα έχει δουλέψει πολύ στη ζωή της. Με κόπο κρατάει ένα ταβερνάκι και το οποίο δουλεύει χάρη στη σβελτάδα της και την εξυπνάδα της. Τίποτα δεν το βρήκε έτοιμο και τίποτα δεν της χαρίσανε. Σε αντίθεση με αυτή, οι δυο γιοι της έχουν παρασυρθεί από τις γυναίκες τους και κάνουν… απλωτές στα χρέη. Η Αγγελίνα και ο Σπύρος τούς περιμένουν στο χωριό για να περάσουν μαζί το Πάσχα. Το ένστικτο, όμως, της Αγγελίνας, λέει ότι κάτι δεν πάει καλά…. Και πέφτει μέσα. Οι γιοι της είναι καταχρεωμένοι, μπλεγμένοι με τοκογλύφους και ένα βήμα πριν από τον Κορυδαλλό. Στόχος τους είναι να πάνε στο χωριό και χωρίς να αποκαλύψουν τα προβλήματα τους, να πείσουν την Αγγελίνα και τον Σπύρο να τους χωρίσουν την περιουσία. Η Αγγελίνα, ενώ είναι έτοιμη να κανονίσει ραντεβού με τον συμβολαιογράφο, αλλάζει γνώμη όταν ακούει κατά λάθος τη συζήτηση που έχουν οι δυο της νύφες…. και δεν φτάνει αυτή η στενοχώρια. Ο Σπύρος πριν από την Ανάσταση παθαίνει εγκεφαλικό. 

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21:00 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPEN SEASON – ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ  

 

 

Κινούμενα σχέδια Αμερικανικής παραγωγής του 2007 

 

Περιγραφή: Πρόκειται για την καταπληκτική παραγωγή της Sony Pictures με τους αξιολάτρευτους Μπουγκ και ‘Ελιοτ σε μια θεότρελη, ξεκαρδιστική περιπέτεια στο δάσος!. Ακούγονται οι φωνές των: ‘Αρη Σερβετάλη, Σάκη Μπουλά, Γιάννη Μποστατζόγλου και Χρήστου Πλαϊνη. 

Ο Μπουγκ, ένας χαρούμενος αξιολάτρευτος αρκούδος, ζει ευτυχισμένος σε μια ήσυχη πόλη χωρίς να έχει γνωρίσει ποτέ στη ζωή του την άγρια φύση. ‘Ολα όμως αλλάζουν, όταν συναντά τον πολυλογά ‘Ελιοτ. Ο ‘Ελιοτ, το ζωηρό ελάφι αποδεικνύεται σκέτος μπελάς, αφού τον παρασύρει στο δάσος τρεις μόλις ημέρες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Μετά από γενναίες αλλά και θεότρελες κωμικές μάχες, με συμμάχους τα υπόλοιπα ζωάκια του δάσους, ο Μπουγκ και ο ‘Ελιοτ, γρήγορα θα μεταμορφωθούν σε απίθανους… “‘ήρωες του δάσους”! 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 14:00  

 

 

 

 

 

 

ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ  

 

Ελληνική παραγωγή του 1954
Σκηνοθεσία:Χρήστος Γιαννακόπουλος
Παίζουν:Βασίλης Λογοθετίδης, ‘Ιλια Λιβυκού, Μίμης Φωτόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας
 

Περιγραφή:Ο Λαλάκης, αν και παντρεμένος με την Πόπη, έχει φιλενάδα. Αποφασίζει λοιπόν να πάει μαζί της μερικές μέρες στην Θεσσαλονίκη. Ως δικαιολογία λέει στην γυναίκα του ότι πηγαίνει να επιθεωρήσει το υποκατάστημα της εταιρίας όπου εργάζεται. Η Πόπη όμως, μπαίνει σε υποψίες και αποφασίζει να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 21:00  

 

 

 

 

 

THE WHOLE NINE YARDS – Ο ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ 

 

 

Κωμωδία Αμερικανικής παραγωγής του 2000 

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λιν 

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάθιου Πέρι, Ροζάνα Αρκέτ, Νατάσα Χένστριτζ, Μάικλ Κλάρκ ΝτάνκανΑμάντα Πιτ, Κέβιν Πόλακ 

 

Περιγραφή: Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (Ροζάνα Αρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση. Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να σκοτώσουν. Όλοι θεωρούνται πιθανοί δολοφόνοι σε έναν αγώνα για επιβίωση με τον «Οζ» να τρέχει και να μην φτάνει. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;  

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22:40  

 

 

 

 

 

 

GHOSTBUSTERS – ΓΚΟΣΤΜΠΑΣΤΕΡΣ  

 

 

Κωμωδία Αμερικανικής παραγωγής του 1984 

Σκηνοθεσία: Ιβάν Ράιτμαν 

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Νταν ΑκρόιντΣιγκούρνι Γουίβερ, Χάρολντ Ράμις, Ρικ Μοράνις, ‘Αννι Ποτς, Γουίλιαμ ‘Αθερτον, ‘Ερνι Χάντσον 

 

Περιγραφή: ‘Οταν τα πιο περίεργα φαντάσματα αναστατώνουν τον κόσμο, δημιουργώντας σύγχυση στους ανθρώπους, μόνο τρεις άνδρες μπορούν να τα σταματήσουν: οι Γκοστμπάστερς, οι πιο διάσημοι κυνηγοί φαντασμάτων στον κόσμο! Ο δρ Βίνκμαν, ο Στανζ και ο Σπένγκλερ αποτελούν μια θεότρελη ομάδα παραψυχολόγων, ειδικευμένων στα ψυχικά φαινόμενα – και στην υπερφυσική… ευθυμία. 

 

 

 

Οι τρεις αυτοί άνδρες προσλαμβάνονται στο ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου και ξεκινούν μια καινούρια καριέρα: αυτή των φαντασματοκυνηγών! Σκοπός τους είναι να απαλλάξουν το Μανχάταν από όλα τα φαντάσματα. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο ατρόμητοι εξολοθρευτές φαντασμάτων είναι ευάλωτοι και οι ΒίνκμανΣτανζ και Σπένγκλερ περνούν μια ξεχωριστή δοκιμασία όταν η όμορφη Ντάνα Μπάρετ και ο γείτονάς της απειλούνται από μια ομάδα καταστροφικών δαιμόνων. 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 00:30  

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00