Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Δώρα Αναγνωστοπούλου στο Secret:«Η ενημέρωση είναι αγαθό πρώτης ανάγκης»

 

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, Δώρα Αναγνωστοπούλου στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη Σπυριδούλα Τριάντου.

 

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα όταν αναλάβατε το κεντρικό δελτίο του Mega ;

 

Αυτά που θα ένοιωθε ο καθένας στη θέση μου. Από τη μία ήταν η χαρά, από την άλλη  το βάρος της ευθύνης. Νομίζω πως αυτό το συναισθηματικό μίγμα μου έδωσε ένα μέτρο. Δεν θα ήθελα να αισθάνομαι μόνο χαρά ή μόνο ευθύνη.

 

Μπήκατε στη διαδικασία της σύγκρισης;

 

Σύγκριση, όχι, σε καμία περίπτωση. Παρακολουθώ τους συναδέλφους που κάνουν την ίδια δουλειά με μένα, θεωρώ πως είναι εξαιρετικοί όλοι τους και χαίρομαι για το επίπεδο και την ποιότητα του ανταγωνισμού που λέτε. Ο ανταγωνισμός είναι ένα κίνητρο για να γινόμαστε καλύτεροι. Και μιας και μιλάμε για ενημέρωση, το κέρδος τελικά είναι του πολίτη.

 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να παίρνετε αποφάσεις που αφορούν μεγάλες επαγγελματικές αλλαγές;

 

Όσο δύσκολο είναι στην αρχή να επιλέξεις ανάμεσα στην ασφάλεια και την πρόκληση. Μιλώντας όμως με τους ανθρώπους που καλείσαι να συνεργαστείς, εισπράττεις όλο αυτό το δημιουργικό κέφι και έρχεσαι σε επαφή με όλη αυτήν την επένδυση σε έμψυχο και άψυχο υλικό, τότε γίνεται πολύ εύκολο.

 

 

 

Ποια είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο ιδανικός παρουσιαστής ειδήσεων;

 

Θα το πω όσο πιο επιγραμματικά γίνεται. Να μπορεί να χτίσει μια σχέση εντιμότητας και οικειότητας με τον τηλεθεατή. Να μη θαμπώνεται μόνος του από την εικόνα του. Να έχει ψυχή ρεπόρτερ. Αυτά, και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

 

 

Πως αντιμετωπίζετε την πανδημία που ζούμε; Σας επηρεάζει επαγγελματικά;

 

Η ενημέρωση είναι πάντα σημαντική, αλλά σε περιόδους κρίσης είναι αγαθό πρώτης ανάγκης. Η συγκεκριμένη συγκυρία έχει απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, γίνεται οικονομία δυνάμεων και, βεβαίως, πολλοί συνάδελφοι μένουν σπίτι για να προστατεύσουν συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Για εμάς που ξεκινήσαμε δύο εβδομάδες πριν από το ξέσπασμα του κορονοϊού είναι μεγαλύτερες τόσο οι δυσκολίες όσο και οι προκλήσεις. Έχουμε πέσει, όμως, με τα μούτρα στη μάχη της ενημέρωσης. Κατά τα άλλα, ανησυχώ όπως όλοι, ελπίζω όπως όλοι. Θέλω να σκέφτομαι πως απ’ αυτή την περιπέτεια θα βγούμε πιο δυνατοί.

 

Εκτός από το δελτίο παρουσιάζετε και έκτακτες εκπομπές που αφορούν τον κορονοϊό…

 Η εκπομπή έχει μια άλλου τύπου ζωντάνια από το δελτίο ειδήσεων. Η βασική προϋπόθεση είναι να κάνεις το κοινό να σε εμπιστευτεί. Να αισθανθεί πως εσύ διακινείς την πληροφορία και πως μεσολαβείς για να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που βιώνουν την ίδια κατάσταση.

 

Υπήρξε μέχρι τώρα είδηση ή ζωντανή σύνδεση που σας φόρτισε πολύ συναισθηματικά;

Έχω ζήσει χρόνια στην Ιταλία και την αγαπώ. Ξέρουμε όλοι πόσο δοκιμάζεται αυτή την περίοδο. Οι φίλοι μου εκεί βιώνουν έναν τρομερό πόνο. Έχω δει και έχω ακούσει πράγματα αυτό το διάστημα στον αέρα που με έχουν συγκινήσει.

 

 

Υπάρχει όριο ηλικίας πιστεύετε για τις παρουσιάστριες ειδήσεων?

 

Ελπίζω να ξεμπερδεύουμε το ταχύτερο δυνατόν με τον ηλικιακό ρατσισμό. Δεν πιστεύω πως πρέπει να γεράσω μέσα στο στούντιο, αλλά δεν δέχομαι τα ηλικιακά κριτήρια  των πολλών ταχυτήτων.

 

Όταν τελειώνει το δελτίο, βγάζετε το μακιγιάζ και τα αυστηρά ρούχα της δουλειάς, πώς είναι η Δώρα;

Δεν προσπαθώ να περιφέρω τη λάμψη της τηλεόρασης, δεν μου πάει καθόλου, μου φαίνεται και ξεπερασμένο.  Αγαπώ τα τζιν, δεν ανέχομαι το μακιγιάζ και προτιμώ να μιλούν άλλοι για εμένα και αν είναι  δυνατόν να μην είμαι και παρούσα. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι ο χαρακτήρας των ανθρώπων δεν κρύβεται από το «γυαλί».

 

Είστε μητέρα δύο παιδιών. Σας βλέπουν στην τηλεόραση; Σας κάνουν κριτική;

Τα παιδιά έχουν μια τρομερή ικανότητα να είναι αυστηρά και τρυφερά μαζί. Από αυτή την άποψη, απολαμβάνω την κριτική τους. Πρέπει να σας πω όμως πως δεν παρακολουθούν τηλεόραση φανατικά.

 

 

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00