Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

«Ελληνική Επανάσταση 1821» – Tο Σάββατο 28/03 με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο 4ος τόμος του βραβευμένου έργου της Εκδοτικής Αθηνών

Ο τέταρτος και τελευταίος τόμος της μνημειώδους σειράς βιβλίων της Εκδοτικής Αθηνών παρουσιάζει το ελληνικό κράτος των ετών 1830 – 1832. Τα πολιτικά γεγονότα, το διπλωματικό πεδίο, το ζήτημα των συνόρων, τον Τύπο, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, την Οικονομία.

 

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ολοκληρώνουν αυτή την εβδομάδα το βραβευμένο έργο της Εκδοτικής Αθηνών «Ελληνική Επανάσταση 1821».

Την μοναδική αυτή έκδοση επιμελήθηκαν και συνέγραψαν κορυφαίοι Έλληνες ακαδημαϊκοί και ιστορικοί, όπως οι Κωνσταντίνος Τσάτσος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και Βασίλειος Σφυρόερας. Η Ελληνική Επανάσταση είναι μέγα γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας. Στη συνείδηση του Εθνους έλαβε θρυλικές διαστάσεις και αποτέλεσε έμπνευση για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, που σε καιρούς δοκιμασίας τούς εμψύχωσε για καρτερία και αντίσταση.

Η Επανάσταση του 1821 ήταν ένας επικός, απελευθερωτικός αγώνας, που διήρκεσε 9 σκληρά χρόνια και κατάφερε να επικρατήσει εναντίον ενός αντιπάλου συντριπτικά ισχυρότερου και να καταλήξει, έπειτα από κακουχίες, διωγμούς, σφαγές και τεράστιες θυσίες χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων στην ίδρυση του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους. Στους τέσσερις πολυτελείς σκληρόδετους τόμους της σειράς, μέσα από τα έγκυρα κείμενα πνευματικών ανθρώπων, που πλαισιώνονται από έγχρωμες εικόνες, πίνακες, χάρτες και σχεδιαγράμματα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ξεδιπλώνεται όλη η πορεία της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου