Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Πρωινός Τύπος» της Καρδίτσας

Υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών ΜΜΕ,  οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την κρίση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, προχωρούν σε λουκέτο των επιχειρήσεων τους ή σε προσωρινές διακοπές λειτουργίας, με συνέπεια να μένουν χωρίς δουλειά δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό στους οποίους μάλιστα οφείλουν χιλιάδες ευρώ από αποζημιώσεις και καθυστερήσεις πληρωμών.

 

Σε «προσωρινή διακοπή λειτουργίας» τέθηκε ένα εκ των ιστορικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλίας και της χώρας γενικότερα, η εφημερίδα «Πρωινός Τύπος» της Καρδίτσας.

 

Αυτό συμβαίνει, μάλιστα αν και  η κυβέρνηση ενέταξε τα ΜΜΕ στις επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν, λόγω κορωνοϊού, όπως είχαν ζητήσει οι περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών.

 

 

Η Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της, αναφέροντας:

 

Η Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός της «προσωρινής διακοπής λειτουργίας» όπως ανακοινώθηκε, ενός εκ των ιστορικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλίας και της χώρας γενικότερα, της εφημερίδας «Πρωινός Τύπος» της Καρδίτσας.

 

Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν έγινε και κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ εκμεταλλευόμενοι την κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω του κορονοϊού, βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις ΜΜΕ ή προχωρούν σε «προσωρινές διακοπές λειτουργίας», αφήνοντας στο δρόμο δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό, χρωστώντας τους χιλιάδες ευρώ από καθυστερήσεις πληρωμών και αποζημιώσεις.

 

Παρόλο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ενέταξε τα ΜΜΕ στις επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν, λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει από τον κορονοϊο, όπως είχαν ζητήσει οι περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών, εντούτοις διαβλέπουμε ότι η πλευρά των εργοδοτών, κινείται προς αντίθετη κατεύθυνση.

 

Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε υπερασπιζόμενη την ελευθεροτυπία, τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και την εγγύηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσής τους, καλεί όλα τα μέλη της σε αγωνιστική ετοιμότητα, ζητώντας τους να ενημερώνουν άμεσα τη Διοίκηση για οτιδήποτε παράτυπο υποπίπτει στην αντίληψή τους και συμβάλλει στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται πογκρόμ χρήσης και εφαρμογής αντεργατικών μέτρων.

 

Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00