Ε.Τ.Ι.Τ.Α: Στο πλευρό των εργαζόμενων τεχνικών του OPEN- Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε.Τ.Ι.Τ.Α, με την οποία στηρίζει την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζόμενων τεχνικών του τηλεοπτικού σταθμού του OPEN.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων τεχνικών του OPEN, σημειώνοντας πως η συνέλευση των εργαζομένων, απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας για όποια μισθολογική αναπροπροσαρμογή, επιμένοντας στην τήρηση των όρων της Διαιτησίας.

 

Στην ανακοίνωσή της, η Ε.Τ.Ι.Τ.Α, τονίζει πως οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα, καθώς  τα αιτήματα τους για να ισχύουν για αυτούς οι συνθήκες και οι όροι εργασίας που ισχύουν για όλους, καθυστερούν και δεν εφαρμόζονται.

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

 

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του OPEN. Η συνέλευση απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας για την όποια μισθολογική αναπροσαρμογή, επιμένοντας στο αρχικό και κύριο αίτημα που δεν είναι άλλο από την απαρέγκλιτη τήρηση των μισθολογικών και θεσμικών όρων της τελευταίας Δ.Α. του ΟΜΕΔ.

Η Διοίκηση του σταθμού πρέπει να καταλάβει ότι για τους τεχνικούς του σταθμού, δεν τίθεται τόσο το θέμα της αναπροσαρμογής μισθών με την όποια αύξηση αλλά το μείζον ζήτημα είναι να ισχύουν και γι αυτούς, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας που ισχύουν και στους συναδέλφους των άλλων καναλιών.

Το αίτημα αυτό έχει διατυπωθεί στη Διοίκηση εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά ως τώρα δεν είχαμε τίποτα άλλο από καθυστερήσεις και αναβολές. Γι αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι τεχνικοί του OPEN αποφάσισαν το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα με τα εξής αιτήματα:

Τήρηση κατ’ ελάχιστον των οικονομικών και θεσμικών όρων της τελευταίας Διαιτητικής Απόφασης του ΟΜΕΔ
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Συνάδελφοι.

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα.