Νέο τηλεπαιχνίδι στην ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή

Ένα καθημερινό τηλεπαιχνίδι γνώσεων θα αρχίσει να μεταδίδεται από τον επόμενο μήνα, αλλά και μια νέα σειρά έκπληξη προγραμματίζεται με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν , σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που έλαβε ομόφωνα χθες το ΔΣ της ΕΡΤ.

 

Γίνεται έτσι πράξη και η δέσμευση της νέας διοίκησης, παράλληλα με την ανάκτηση της αμεροληψίας στην ενημέρωση, να προχωρήσει και σε παραγωγές ψυχαγωγικού περιεχομένου, αξιοποιώντας τα υπέρογκα ποσά που δίνονταν μέχρι πρότινος για τη μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων και μειώθηκαν, ως γνωστόν κατά 20 εκατ. ευρώ, μετά την πρόσφατη διαπραγμάτευση της ΕΡΤ με τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

 

Το τηλεπαιχνίδι γνώσεων και παρατηρητικότητας που δεν έχει ξαναπροβληθεί στην ελληνική τηλεόραση είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα format στο εξωτερικό (μεταδίδεται ήδη στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Τουρκία κ.α). Ο πρωτότυπος τίτλος του είναι «Catch the answer» καθώς οι παίκτες καλούνται να διαγωνιστούν σε ερωτήσεις που συχνά κρύβουν τις απαντήσεις μέσα τους. Παρουσιαστής της ελληνικής του εκδοχής θα είναι ο ηθοποιός Νίκος Κουρής ο οποίος για πρώτη φορά αναλαμβάνει ένα τέτοιο ρόλο. Το τηλεπαιχνίδι θα βγει στον αέρα της ΕΡΤ1 στα τέλη Μαρτίου και θα προβάλλεται από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 8 το βράδυ, πριν ακριβώς από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

 

Η επιστροφή της μυθοπλασίας

 

Ακόμη πιο μεγάλη έκπληξη όμως αποτελεί η επιλογή της ΕΡΤ να επιστρέψει στη μυθοπλασία, καθώς για περισσότερα από δέκα χρόνια ήταν απούσα από τη συγκεκριμένη τυπολογία προγράμματος, με μόνη εξαίρεση το «Η ζωή εν τάφω» που ήταν επιλογή της προηγούμενης διοίκησης και παρά το πολύ μεγάλο κόστος της, δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η νέα σειρά που έχει τον προσωρινό τίτλο «Τα καλύτερα μας χρόνια» βασίζεται σε ένα format που μεταδίδεται με πολύ μεγάλη επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια στην Ισπανική τηλεόραση. Πρόκειται για μια πρωτότυπη νοσταλγική ιστορία που παρακολουθεί την εξέλιξη μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας πιάνοντας το νήμα από την άφιξη της πρώτης τηλεόρασης στο σπίτι, δηλαδή το 1968, και παρακολουθώντας τα μέλη της να μεγαλώνουν, να εξελλίσσονται και να ωριμάζουν μέσα στο χρόνο. Η πρωτοτυπία μάλιστα έγκειται στο γεγονός ότι ο αφηγητής της σειράς είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, μόλις 8 ετών στο ξεκίνημα της σειράς. Η ΕΡΤ θα αξιοποιήσει βέβαια και το ανεκτίμητο αρχείο της για να αναδείξει πώς η είσοδος της τηλεόρασης στα ελληνικά σπίτια, επέδρασε στις ζωές όλων μας, παράλληλα βέβαια και με τις ιστορικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της δεκαετίας του ’70 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

 

 

Το σενάριο θα επιμεληθούν ο γνωστός σεναριογράφος Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη που υπέγραψε προσφάτως την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία «Ευτυχία», με την εταιρεία Tanweer η οποία επίσης θα αναλάβει την παραγωγή της νέας σειράς. Σκηνοθέτης θα είναι ο επίσης διακεκριμένος Κώστας Καπάκας (Pepermint, Uranya, Magic Hour κ.α.), ενώ άμεσα θα αρχίσει η προετοιμασία για την αναπαράσταση της εποχής και των εξωτερικών και εσωτερικών γυρισμάτων. Το κόστος κάθε επεισοδίου θα είναι 52.000 ευρώ, δηλαδή πολύ χαμηλότερο από την τελευταία σειρά της ΕΡΤ («Η ζωή εν τάφω» κόστισε 71.000/επεισόδιο). Η σειρά θα προβάλλεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο δύο φορές την εβδομάδα.