Από πού εμπνεύστηκαν το σήμα για το «Ελλάδα 2021» – Ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαλύπτει

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το λογότυπο για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

 

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δίνει μία ακόμα πτυχή για την έμπνευση των δημιουργών του σήματος, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι αναδείχθηκε μέσα από σχετικό διαγωνισμό.

 

Τι γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος:

 

Επειδή όμως έγινε διαγωνισμός για αυτό το πράγμα, έχω να ενημερώσω την dame Γιάννα πως στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί κάτι το οποίο δείχνει ότι πριν από τους δικούς μας που «δημιούργησαν» το συγκεκριμένο σήμα την ίδια ιδέα (άκου τώρα κάτι συμπτώσεις…) την είχαν και κάτι Σοβιετικοί (σοβιετίκαροι, για την ακρίβεια). Αυτοί λοιπόν οι σοβιετικοί «καλλιτέχνες» δημιούργησαν σχεδόν ακριβώς το ίδιο πράγμα, επί τη ευκαιρία του εορτασμού των 40 ετών από τη νίκη των Σοβιετικών κατά των ναζιστικών δυνάμεων του Χίτλερ.

 

Τουτέστιν, το σήμα των σοβιετικών δημιουργών – 1985 λέμε τώρα, «ψυχρός πόλεμος» με Γκορμπατσόφ γραμματέα του Κόμματος, Ρίγκαν στους απέναντι, και με τον «μεγάλο πατερούλη», Ιωσήφ Στάλιν, πανταχού «παρόντα», αν και είχε εγκαταλείψει τα εγκόσμια καμιά τριανταριά χρόνια πριν – και τα μυαλά στα κάγκελα!..

 

sima_rosiko_