Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Πολλά προβλήματα στη «Νέα Σελίδα» παρά την «αναδιάρθρωση» Λιβάνη

Άρχισαν τα όργανα στη «Νέα Σελίδα», συνδεδεμένη εταιρεία του Ομίλου Λιβάνη (ανήκει στους μετόχους του Λιβάνη), ο οποίος, σημειωτέον, αναδιαρθρώθηκε με τη βούλα των τραπεζών και με όρους που άλλη εταιρεία δεν έβλεπε ούτε στον ύπνο της.

 

Ο μισθός του Δεκεμβρίου 2019 δεν έχει καταβληθεί ολόκληρος, ενώ δεν καταβλήθηκε και ο μισθός Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι που οχλούν το λογιστήριο της εταιρείας δεν παίρνουν καμία απάντηση και δεν υπάρχει ορίζοντας καταβολής δεδουλευμένων.

 

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας Εκδόσεις Ρεύματα, που εκδίδει τη «Νέα Σελίδα», τα ίδια κεφάλαια εμφανίζονταν να είναι 688.000 ευρώ. Αν διαβάσει, όμως, κάποιος τι γράφει ο ορκωτός ελεγκτής, θα διαπιστώσει ότι τα 688.000 ευρώ αποτελούν εικονική πραγματικότητα, καθώς η εταιρεία εμφανίζει αποθέματα αξίας 1,11 εκατ. ευρώ, των οποίων η πραγματική αξία είναι 50.000 ευρώ.

 

 

Επίσης, δεν έχει γίνει πρόβλεψη 86.000 ευρώ για ανείσπρακτες απαιτήσεις και άλλες προβλέψεις, με αποτέλεσμα τα πραγματικά ίδια κεφάλαια της εταιρείας να είναι αρνητικά κατά τουλάχιστον 600.000 ευρώ. Πέραν αυτών, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, ενώ, επιπλέον, οι Εκδόσεις Ρεύματα είχαν οφειλές 460.000 ευρώ προς την εισηγμένη Λιβάνης, η οποία αναδιαρθρώθηκε για να επιβιώσει!

 

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η «Νέα Σελίδα», στην οποία είχαν βρει στέγη όλα τα δημοσιογραφικά πουλέν του Νίκου Παππά, μετά την πτώση της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και από την απήχηση που έχει στο αναγνωστικό κοινό.

 

Φυσικά, ο Ηλίας Λιβάνης επιχείρησε να «γυρίσει τη γραμμή», επενδύοντας προφανώς στην ασθενή μνήμη των αναγνωστών. Ωστόσο, αν κρίνει κανείς από τις κυκλοφοριακές επιδόσεις του  φύλλου, όχι μόνο δεν
επετεύχθη ο στόχος, αλλά απαξιώθηκε περαιτέρω η εφημερίδα.

 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ομιλος Λιβάνη βρίσκεται και σε κανονικό οικονομικό αδιέξοδο, που είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, όση πλάτη κι αν βάλουν φίλοι και αντίπαλοι.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου