Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Τα άσχημα σενάρια για το μέλλον «Αυγής» και «Στο Κόκκινο»

Βασικό θέμα στην πολυσυζητημένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου αποτέλεσε το μέλλον των κομματικών μέσων ενημέρωσης στη διάρκεια της παραμονής στην αξιωματική αντιπολίτευση. Βλέπετε, όπως έχει γράψει επανειλημμένως η στήλη, η αδυναμία εύρεσης κονδυλίων αντίστοιχων με αυτών της περιόδου 2015-2019, όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην πρωθυπουργία, έχει καταστήσει ακόμα πιο δύσκολο το εγχείρημα της βιωσιμότητας της εφημερίδα «Αυγή», αλλά και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

 

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, στο τραπέζι έχουν πέσει όλα τα σενάρια. Από μια γενναία επιχείρηση νέων περικοπών μέχρι και πιο δραστικές κινήσεις, αφού η ιδέα της ενοποίησης των δύο Μέσων δεν αναμένεται να έχει άμεσα αισθητές συνέπειες. Ωστόσο, κάθε επιλογή έχει το πολιτικό της κόστος, με την πλειονότητα των κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου να φοβούνται περισσότερο την προοπτική νέων απολύσεων, ιδιαίτερα στην «Αυγή». Ως εκ τούτου, φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό σε αυτήν τη φάση να ενεργοποιηθεί η σκέψη για αναστολή της κυκλοφορίας του ημερήσιου φύλλου του ιστορικού για την Αριστερά εντύπου και η διατήρηση μόνο του κυριακάτικου.

 

 

Το γεγονός αυτό θα σημάνει βεβαίως και περαιτέρω μισθολογικές περικοπές, λύση που πάντως θεωρείται πολύ πιο διαχειρίσιμη από την πιθανότητα απολύσεων. Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως η οποιαδήποτε παρέμβαση στο συγκεκριμένο Μέσο είναι πολύ πιο βολική και ανώδυνη επικοινωνιακά για την Κουμουνδούρου σε σχέση με την «Αυγή».

 

 

Οι ανησυχίες αυτές εντείνονται ακόμα περισσότερο από τις διαρροές του περιβάλλοντος Τσίπρα περί σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, που φαίνεται ιδιαιτέρως δύσκολο να ξεπεραστούν με βάση τα σημερινά δεδομένα, τα οποία ίσως οδηγήσουν σε οριστικό λουκέτο. «Αντί να ψάχνουμε κονδύλια για ένα Μέσο που μόνο συναισθηματική επιρροή μπορεί να έχει σε ένα κομμάτι της ούτως ή άλλως αμετακίνητης εκλογικής μας βάσης, είναι πολύ καλύτερο να προχωρήσουμε το θέμα της άμεσης εμπλοκής μας στην τηλεόραση», τονίζουν συνομιλητές του προεδρικού περιβάλλοντος, υπενθυμίζοντας τις συζητήσεις για εξεύρεση τηλεοπτικής συχνότητας, μέσω της οποίας θα προβάλλονται πολύ πιο αποτελεσματικά οι θέσεις του κόμματος.

 

 

Κεντρικό ρόλο και σε αυτές τις διεργασίες διαδραματίζει ο Θανάσης Καρτερός, με συμβουλάτορες τους Παναγιώτη Παναγιώτου και Αγγελο Τσέκερη. Οσο για την εμπλοκή στη σχετική εξίσωση του δημοσιογράφου Λευτέρη Αρβανίτη, που έχει αναλάβει να ανασυντάξει τον ρ/σ «Στο κόκκινο», δεν συνιστά, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες, παρά μια απέλπιδα προσπάθεια κι ένα εσωτερικής κατανάλωσης μήνυμα ότι η Κουμουνδούρου θα παλέψει μέχρι τέλους για τη διάσωσή του. Για τον λόγο αυτόν εξάλλου στο πλαίσιο της ενοποίησης «Αυγής» – «Στο κόκκινο», σχεδιάζεται και η πρόσληψη ενός εμπορικού διευθυντή για την προσέλκυση διαφήμισης.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00