Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

ΕΔΟΕΑΠ: Τα προβλήματα µε την «καυτή πατάτα» του 2%

Να καταργηθεί η εισφορά του 2% επί του κύκλου εργασιών στον ΕΔΟΕΑΠ  ζήτησαν οι εκδότες των επαρχιακών εφημερίδων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Ταυτόχρονα, ζήτησαν να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα για τον Τύπο το συντομότερο, καθώς, όπως ισχυρίστηκαν, οι εταιρείες τους έχουν πληγεί από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, που τους επιβάρυναν, ειδικά στο σκέλος του μισθολογικού κόστους.

 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της αναμένει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την προσφυγή ιδιοκτητών και ενώσεων ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης κατά της εισφοράς 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της. Η απόφαση δεν αναμένεται άμεσα, καθώς το ζήτημα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

 

 

Οι ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, ενώ η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ φαίνεται να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ένωση ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι φαίνεται να συμφώνησαν αρχικά στη θεσμοθέτηση του 2%, αλλά στη συνέχεια προσέφυγαν στο ΣτΕ θέτοντας ταυτόχρονα ζήτημα χρηστής διαχείρισης του ΕΔΟΕΑΠ και διασφάλισης των συμφερόντων των ασφαλισμένων.

 

 

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των καναλιών έχουν αποστείλει σειρά επιστολών στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας καταγγέλλοντας καταχρηστικές κατά την άποψή τους ενέργειες της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά οι Αχτσιόγλου – Πετρόπουλος επέλεξαν την τακτική να πετάξουν το μπαλάκι στους επόμενους.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου