Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Θα υπάρξει… ηλεκτρισμός στα ερτζιανά

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός µέσα από τη δηµοσιογραφική διαδροµή του στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, αλλά κυρίως από το αιχµηρό και ιδιαίτερο στυλ σχολιασµού της πολιτικής επικαιρότητας, από το οποίο «κέρδισε» πολλούς υποστηρικτές, που τον οδήγησαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Ο λόγος για τον βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας ∆ηµοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος κάνει για άλλη µία φορά την ανατροπή, επανερχόµενος στο ερτζιανά, αυτήν τη φορά µέσα από τη συχνότητα των «Παραπολιτικών» 90,1 FM. Το «Secret» τον συνάντησε σε ένα διάλειµµα από τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις και µας µίλησε για τη νέα του ραδιοφωνική εκποµπή από τις 3 Φεβρουαρίου, κάθε µεσηµέρι, από ∆ευτέρα έως Παρασκευή, 12:00-13:00.

 

 

Πιστεύεις ότι το σηµαντικότερο πρόβληµα αυτήν τη στιγµή είναι το Προσφυγικό; Τα έχει βρει σκούρα εκεί η κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορείτο µέχρι πρότινος για το θέµα της ασφάλειας ότι «λάδι, λάδι και από τηγανίτα τίποτα», ωστόσο αυτό άλλαξε µετά τη 17η Νοεµβρίου. Νοµοθετήσαµε, οργανωθήκαµε, κινηθήκαµε µεθοδικά και είχαµε αποτέλεσµα. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα έχει αποτέλεσµα και στο Μεταναστευτικό. Και όταν λέω αποτέλεσµα, εννοώ µείωση των ροών, σωστό έλεγχο των συνόρων, καλύτερη διαχείριση όσων διαµένουν στην Ελλάδα και, το βασικότερο, επιστροφές µεταναστών στην Τουρκία ή στις χώρες τους. Πιστεύω στον Νότη Μηταράκη, ο οποίος είναι φίλος µου από την εποχή που ήµασταν στον Σύλλογο Ελλήνων Τραπεζιτικών Λονδίνου, το 2004. Είναι αποτελεσµατικός ως τεχνοκράτης και παράλληλα αληθινός πατριώτης – πολιτικά θα τον χαρακτήριζα κλασικό δεξιό. Η πολιτική της Ν.∆. και του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταναστευτικό είναι η µέρα µε τη νύχτα. Εµείς δεν θέλουµε τους λαθροµετανάστες που έρχονται επιδιώκοντας να εκµεταλλευτούν µια κατάσταση γεωπολιτική ή εθνική – και δεν νιώθουµε καµία υποχρέωση απέναντι σε αυτούς.

∆ηλώσεις σου έχουν γίνει viral και πρώτο θέµα και εσύ ο ίδιος έχεις κάνει πολλές φορές την αυτοκριτική σου. Υπάρχει κάποια δήλωση την οποία θεωρείς ότι θα έπρεπε να αποφύγεις;

Αν εννοείς από τότε που είµαι βουλευτής, όχι, δεν παίρνω πίσω τίποτα.

 

Ούτε και τότε που σε κατηγόρησαν ότι… κατέδωσες διαδηλωτές;

Το πρώτο και κύριο που δεν παίρνω πίσω είναι αυτό! Η απόδοση ευθυνών σε πολιτικό-κοµµατικό στέλεχος το οποίο επιτίθεται σε κοινή θέα σε αστυνοµικό όργανο έχει ήδη καθυστερήσει. Και προτίθεµαι αυτό να το κάνω και ερώτηση στη Βουλή αν καθυστερήσει κι άλλο. Εδώ έχουµε ιδεολογικό αγώνα υπέρ της ισονοµίας και της αστικής δηµοκρατίας και δεν χωρά υποχωρητικότητα. Ισως η µόνη περίπτωση, πάντως, που κοιτάω πίσω και λέω «αυτό τώρα γιατί το είπες;» είναι η αναφορά µου στη Μάγδα Φύσσα, που ήθελα να πω ότι την έχουν αφήσει επίτηδες απροστάτευτη στο δικαστήριο, ούτως ώστε να δηµιουργούνται εντυπώσεις, τις οποίες εκµεταλλευόταν η τότε κυβέρνηση, και αυτό εξελήφθη ως έλλειψη σεβασµού. Καµία µητέρα κανενός δολοφονηµένου δεν δικαιούµαστε να την προσβάλλουµε. Σήµερα θα απέφευγα την οποιαδήποτε αναφορά στη µητέρα ενός δολοφονηµένου, από σεβασµό, αλλά και από γνώση πια ότι σχεδόν ό,τι και να πω θα διαστρεβλωθεί.

 

Το 2019, εκτός από βουλευτής, ντύθηκες και γαµπρός. Εχει αλλάξει κάτι στη σχέση µε τη σύζυγό σου µετά τον γάµο ή όλα τελικά είναι µια ιδέα;

Κυριολεκτικώς και ειλικρινώς, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μαζί µέναµε, µαζί µένουµε, στο ίδιο σπίτι όπου µέναµε στο ίδιο µένουµε. Συνεργαζόµαστε σε πολλά πράγµατα. Εκτός από σύζυγοι, είµαστε και επαγγελµατικοί συνεργάτες, ευτυχώς όµως δεν περνάµε την ηµέρα µας µαζί ώστε να επιβαρύνεται η σχέση από µια διαρκή καταναγκαστική παρουσία στον ίδιο χώρο.

 

Εκτός από βουλευτής, δεν έπαψες ποτέ να έχεις την ιδιότητα του δηµοσιογράφου. Μάλιστα, από τη ∆ευτέρα 3 Φεβρουαρίου ξεκινά η ραδιοφωνική σου εκποµπή στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1. Πώς έγινε αυτό το «πάντρεµα»;

Έγινε επειδή το Μέσο τολµά. Κι επειδή ο υποφαινόµενος αγαπά πολύ το ραδιόφωνο. Με δεδοµένο ότι παραµένω ενεργός στο meaculpa.gr, δεν µου λείπει η δηµοσιογραφία, µου έλειψε όµως το ραδιόφωνο. Είναι το Μέσο που µε ανέδειξε και στις κρίσιµες ώρες µε διέσωσε και επαγγελµατικά. Το Μέσο που πιστεύω ότι υπηρετώ καλύτερα από όλα.

 

Τα κακώς κείµενα της κυβέρνησης θα τα λες;

Θα είναι µια φοβερά ενδιαφέρουσα άσκηση ισορροπίας. Η εκποµπή, αν δεν λεγόταν «Mea Culpa», θα µπορούσε να λέγεται «Επί ξυρού ακµής».

 

Η εκποµπή σου θα µεταδίδεται έπειτα από αυτήν του Παναγιώτη Τζένου και πριν από την «Ελληνοφρένεια», µε την οποία έχεις µια διαχρονική, δηµόσια και ιδιαιτέρως σκληρή κόντρα. Όταν θα δίνεις τη σκυτάλη στην «Ελληνοφρένεια», θα λέτε καλησπέρα ή θα είστε σαν «τσακωµένοι σύζυγοι»;

Μακριά από εµάς οι µικροαστικές κατινιές. Λέω καληµέρα, καλησπέρα, καληνύχτα σε όλο τον κόσµο. ∆εν πρόκειται να µε επηρεάσει το γεγονός ότι η «Ελληνοφρένεια» διάλεξε έναν στόχο για να κάνει σπέκουλα και να πουλήσει προϊόν. Οι στόχοι που θέτουµε µας χαρακτηρίζουν. Για µένα είναι χαρακτηριστικό ότι η «Ελληνοφρένεια» επιλέγει έναν στόχο, τον οποίο θεωρεί -εσφαλµένα για µένα- εύκολο, χωρίς βαριές πολιτικές πλάτες και καταγωγή από τζάκια. Στα βαριά να τους δω – αλλά δεν τους βλέπω! Ετσι λειτουργεί η ∆ηµοκρατία, όµως: καθένας µπορεί να υποστηρίξει ό,τι θέλει και, αν νιώσει ότι αδικείται, να απευθυνθεί στη ∆ικαιοσύνη, χωρίς ξεκατινιάσµατα. Θεωρώ την επιθετική σπέκουλα της «Ελληνοφρένειας» απέναντί µου ηθικό και νοµικό σφάλµα. Ωστόσο, προσβλέπω σε µια ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συνύπαρξη. Το µόνο βέβαιο είναι πως θα υπάρχει ηλεκτρισµός στα ερτζιανά!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 25 Ιανουαρίου

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου