Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Διογκώνονται τα προβλήματα στη «Ναυτεµπορική»

Στο τέλος του τρέχοντος μηνός θα πρέπει να αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί του αιτήματος υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης για τη «Ναυτεμπορική», η οποία συνεχίζει να
κλυδωνίζεται σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κλίμα στην εταιρεία παραμένει τεταμένο, με τους εργαζόμενους να απειλούν με απεργία αν δεν καταβληθούν δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

 

 

Η απεργία που είχε όμως αποφασιστεί για την περασμένη Πέμπτη ανακλήθηκε και οι εργαζόμενοι «σε ένδειξη καλής θέλησης» δίνουν προθεσμία έως την ερχόμενη Τρίτη να καταβληθεί ο μισθός του Νοεμβρίου, ενώ απειλούν ότι θα πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι εκ των εργαζομένων έχουν κάνει  ασφαλιστικά μέτρα και έχουν λάβει οφειλόμενα, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση. Οπως περίπλοκη είναι η κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο μετόχων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι επικρατεί αλληλοσπαραγμός για το γεγονός ότι δεν υπάρχει λύση και ο επενδυτής που όλο ανακοινώνεται ποτέ δεν έρχεται.

 

 

Στην ΕΣΗΕΑ πάντως όπου κλήθηκε η κ. Αγγέλα Κοντογούρη φέρεται να διεμήνυσε ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου μπορεί να έχει βρεθεί τελικώς επενδυτής. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στη συγκεκριμένη προοπτική, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα όλον αυτόν τον καιρό. Πέραν αυτού, πάντως, η πορεία της «Ναυτεμπορικής» εξαρτάται απόλυτα από την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, δεν θα αργήσει, γεγονός που εντείνει την αγωνία για το άμεσο μέλλον, βάζοντας ταυτόχρονα σε νέες βάσεις τις σχετικές ζυμώσεις.

 

 

Εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα υπαγωγής στην ειδική διαχείριση, θα γίνει προσπάθεια πώλησης του ενεργητικού και αν έχει θετική κατάληξη, η εταιρεία θα συνεχίσει τη λειτουργία της απαλλαγμένη από τις υποχρεώσεις του παρελθόντος. Σε περίπτωση που απορριφθεί το αίτημα ειδικής διαχείρισης, αναμένεται να ακολουθήσουν πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων και η πτώχευση
θα είναι αναπόφευκτη εξέλιξη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00