Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Δύσκολη η οικονομική κατάσταση στην «Εφ.Συν.»

Μετά την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα και παρά το γεγονός ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» στηρίζεται (όπως ισχυρίζεται) αποκλειστικά στους αναγνώστες της, άρχισαν να διαφαίνονται
στον ορίζοντα τα πρώτα δύσκολα σημάδια που αφορούν τα οικονομικά της συνεταιριστικής εφημερίδας.

 

 

Παρά τα όσα γράφονται κατά καιρούς στις στήλες του φύλλου, η αλήθεια είναι ότι με μόνη τη στήριξη των αναγνωστών είναι δύσκολο να αντέξει ένα ημερήσιο φύλλο, το οποίο πλήττεται από τη γενικότερη πτώση των κυκλοφοριών. Η κατάσταση στην «Εφ.Συν.» είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τα ηγετικά στελέχη της εφημερίδας να βρίσκονται στην αναζήτηση τρόπων διαφυγής από το πρόβλημα.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις δημόσιες προτροπές προς τους αναγνώστες, τα στελέχη της «Εφημερίδας των Συντακτών» έχουν αλλεπάλληλες επαφές με τους μεγάλους διαφημιζομένους της πιάτσας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει ήδη κρούσεις προς τα υψηλόβαθμα στελέχη των συστημικών τραπεζών. Το βασικότερο bπρόβλημα για την «Εφ.Συν.» εστιάζεται στο γεγονός ότι έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα σε επίπεδο αναγνωστικού κοινού, εξέλιξη που αποδίδεται στο γεγονός ότι στήριζε με φανατισμό όλες τις επιλογές της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην Κουμουνδούρου δεν φαίνεται να έχει φανατικό κοινό στα υψηλά κλιμάκια.

 

 

Συγκεκριμένα, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρεται πολύ πιο πολύ για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας «Documento» απ’ ό,τι για αυτή των «Συντακτών». Το αυτό
ισχύει και για τον Νίκο Παππά, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με πολλά από τα επιτελικά στελέχη της εφημερίδας, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση εκείνη του διευθυντή έκδοσης του σαββατιάτικου φύλλου της «Εφ.Συν.», Τάσου Παππά.

 

 

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, εκείνο που παραμένει, και μάλιστα ως πρόβλημα μεγάλης εντάσεως, είναι το γεγονός ότι μια εφημερίδα με τόσο υψηλό λειτουργικό κόστος και τόσο μέτρια κυκλοφορία εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Η μόνη πιθανότητα να ξεπεραστούν όλα αυτά είναι να επιστρέψουν μαζικά οι αναγνώστες, αλλά  και οι κρατικές διαφημίσεις στις σελίδες της «Εφ.Συν.».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00