Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Πήραν την άδεια του ορκωτού λογιστή του Φιλιππάκη – Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση ο μεγαλοεκδότης των Αθηνών

Το γεγονός ότι χρειάστηκε να φτάσει Απρίλιος του 2019 για να αποφασίσει η ΕΣΤΙΑ Επενδυτική του Φιλιππάκη να αναθέσει τον έλεγχο σε ορκωτό ελεγκτή είναι γνωστό. Και ότι θα μπορούσε να δικαιολογεί τη μη έγκαιρη δημοσιοποίηση στοιχείων και να χρησιμοποιηθεί η συγχώνευση ως δικαιολογία με τον Δημοκρατικό Τύπο είναι επίσης γνωστό, όπως και ότι δεν έχει δημοσιεύσει η ΕΣΤΙΑ ακόμα οικονομικές καταστάσεις, κατά παράβαση του νόμου!

 

Ολα αυτά αφορούν την εκδοτική επιχείρηση του μεγαλοεκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, ο οποίος κατά κοινή παραδοχή έχει χάσει σε οικονομικό επίπεδο τον έλεγχο της επιχείρησής του. Αυτό φαίνεται και από τη σημερινή αποκάλυψη της στήλης, σύμφωνα με την οποία ο κ. Φιλιππάκης, στην προσπάθειά του να ενταχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, διάλεξε εταιρεία ορκωτών… κελεπούρι. Και αυτό διότι η ΕΛΤΕ, όπως γράφει το bankingnews, πήρε την άδεια του Αστέριου Κουφού, ο οποίος είναι και ο βασικός μέτοχος της FRS που ανέλαβε να ελέγξει τις οικονομικές καταστάσεις των εκδοτικών επιχειρήσεων Φιλιππάκη.

 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες, του πήρε την άδεια για τα κατορθώματά του στην περίπτωση της Πάπιστας. Βέβαια, η FRS έχει και άλλα έργα στο ενεργητικό της, όπως η αποτίμηση εμπορικών σημάτων και δικαιωμάτων σε τίτλους εντύπων της ΝΕΠ του Κυριακίδη πρώην συνεταίρου του μεγαλοεκδότη σε 81,5 εκατ. ευρώ. Το γεγονός ότι η FRS έχει τεχνογνωσία σε τέτοιες αποτιμήσεις μπορεί να έπαιξε κάποιον ρόλο στην απόφαση του Ιωάννη Φιλιππάκη να συνεργαστεί μαζί της.

 

Για την ιστορία, η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΤΙΑ ελήφθη στις 09/04/2019, και όπως αναφέρεται σε σχετική καταχώριση στο ΓΕΜΗ εγκρίθηκε η ελεγκτική εταιρεία με την επωνυμία FRS Πρότυπος Ελεγκτική Α.Ε., ανεξάρτητο μέλος της BKR International, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Χέυδεν αρ. 8 και έχει αριθμό μητρώου ελεγκτικής εταιρείας 160, προκειμένου αυτή να προβεί στον τακτικό έλεγχο της εταιρείας για τη χρήση από 1/1/2018 έως 31/12/2018.

 

Βέβαια, το ερώτημα είναι αν έχει τελειώσει το έργο του ο κ. Κουφός, οπότε θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις οικονομικές καταστάσεις, αν και εφόσον δημοσιοποιηθούν, ή αν λόγω της ανάκλησης η ΕΣΤΙΑ Επενδυτική θα δημοσιεύσει ισολογισμό κάποια στιγμή στο μέλλον. Τι σημασία έχει άλλωστε η εφαρμογή του νόμου, όταν είσαι ο Γιάννης Φιλιππάκης

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου