Το ERTFlix βρίσκεται, με σημαντική διείσδυση, στα ελληνικά νοικοκυριά ως αποτέλεσμα της σκληρής εργασίας που έγινε στο διάστημα 2019 – 2025, στον αντίποδα του σχεδιασμού της πλατφόρμας Mega – ANT1 – Alpha – Star – ΜΑΚ TV. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, από το φθινόπωρο οι θεατές του ERTFlix θα έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης χρήσης, που θα περιλαμβάνει γονικό έλεγχο, δυνατότητες αποθήκευσης, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά και τη δυνατότητα να σταματούν το πρόγραμμα που βλέπουν και να το παρακολουθούν από το σημείο που το άφησαν.
Η Υβριδική της ΕΡΤ επανήλθε στη ζωή το 2019 από τη διοίκηση Γιώργου Γαμπρίτσου και Κωνσταντίνου Ζούλα και ενισχύθηκε σε περιεχόμενο με σειρές παραγωγής ΕΡΤ και ξένο πρόγραμμα, αποκτώντας το σημερινό της όνομα, ERTFlix. Η μετέπειτα διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη προσπάθησε για την τεχνολογική αναβάθμιση της υπηρεσίας και τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται και από τη σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ, υπό τον πρόεδρο Γιάννη Παπαδόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου. Η πλατφόρμα της ΕΡΤ λειτουργεί με τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος, χωρίς διαφήμιση. Το ζήτημα της χρήσης του ανταποδοτικού τέλους μπορεί να επανέλθει με αίτημα προς την κυβέρνηση.
Στο παρελθόν, η προσπάθεια σε βάρος της ΕΡΤ ξεκίνησε επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου, με την προαναγγελία του κλεισίματος της ΕΡΤ1 το 2011 και το λουκέτο στον φορέα το 2013. Η ΕΡΤ επανήλθε σε λειτουργία το 2015, ενώ το 2018 ξεκίνησε η Υβριδική της ΕΡΤ, όταν και μεταδόθηκε μέσω αυτής το Mundial της Ρωσίας, ωστόσο, στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε από τη διοίκηση και τους εργαζομένους.
