Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Φιλιππάκης: Για όλα φταίνε οι άλλοι…

Σε τρίτους αποδίδει την ασυνέπειά του να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων στις εφημερίδες «Δημοκρατία», «Espresso», «Εστία» και «Live Sports» ο μεγαλοεκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης. Αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε προς την ΕΣΗΕΑ, η οποία συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να συζητηθούν τα πραγματικά αίτια που οδηγούν σε πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών από τον κ. Φιλιππάκη. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε προκαλέσει τη συγκεκριμένη συνάντηση, τελικώς, «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», δεν προσήλθε στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του διευθύνοντος συμβούλου του πρακτορείου διανομής «Αργος», Νίκου Πετράτου.

 

 

Οπως αποκαλύπτει στην επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ ο κ. Φιλιππάκης, δύο είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο την εκδοτική του επιχείρηση. Ο πρώτος σχετίζεται με τη χρεοκοπία του πρακτορείου διανομής «Ευρώπη», εξέλιξη που οδήγησε σε απώλεια 500.000 ευρώ την εταιρεία του μεγαλοεκδότη, και ο δεύτερος σχετίζεται με το πρακτορείο διανομής «Αργος», που, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππάκη, καθυστερεί την απόδοση των οφειλομένων προς την επιχείρησή του. Σε κανένα σημείο της επιστολής του δεν επιχειρεί αυτοκριτική, επιλέγοντας μέσα από μια επιστολή να ξεφύγει από την πραγματικότητά του. Αλλωστε, οι πάντες γνωρίζουν ότι το μικρότερο πρόβλημα για τον μεγαλοεκδότη είναι οι οφειλές προς τους εργαζομένους, αφού «στον αέρα» βρίσκονται και κάτι εκατομμύρια που σχετίζονται με οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Το γεγονός ότι ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Φιλιππάκης δεν προσήλθε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ καταδεικνύει και την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Γιατί είναι διαφορετικό να απαντάς σε ερωτήματα και εντελώς διαφορετικό να στέλνεις επιστολές, παρουσιάζοντας τα θέματα όπως ο ίδιος επιθυμείς. Το πλέον προκλητικό στην επιστολή που απέστειλε προς την ΕΣΗΕΑ ο μεγαλοεκδότης της «Δημοκρατίας» έχει να κάνει με την κριτική που ασκεί σε σχέση με την αδιαφορία της πολιτείας να στηρίξει τον Τύπο.

 

 

 

Προφανώς, ο κ. Φιλιππάκης δεν αντιλαμβάνεται πως το γεγονός ότι οφείλει αρκετά εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο αποτελεί έμμεση στήριξη της πολιτείας προς τις επιχειρήσεις του. Και αυτό γιατί σε ένα κανονικό κράτος δεν θα μπορούσε να λειτουργεί μια επιχείρηση με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι εταιρείες του κ. Φιλιππάκη. Πάντως, μετά και τη συνάντηση της Πέμπτης, αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον τόσο η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ όσο και των υπολοίπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. ΕΣΗΕΑ ο μεγαλοεκδότης της «Δημοκρατίας» έχει να κάνει με την κριτική που ασκεί σε σχέση με την αδιαφορία της πολιτείας να στηρίξει τον Τύπο. 

 

Προφανώς, ο κ. Φιλιππάκης δεν αντιλαμβάνεται πως το γεγονός ότι οφείλει αρκετά εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο αποτελεί έμμεση στήριξη της πολιτείας προς τις επιχειρήσεις του. Και αυτό γιατί σε ένα κανονικό κράτος δεν θα μπορούσε να λειτουργεί μια επιχείρηση με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι εταιρείες του κ. Φιλιππάκη. Πάντως, μετά και τη συνάντηση της Πέμπτης, αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον τόσο η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ όσο και των υπολοίπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου