Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Το πλάνο για τα Περιφερειακά κανάλια

Τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018. Εκπρόσωποι τηλεοπτικών καναλιών θα καταθέσουν φάκελους με την αίτηση τους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αποφασισμένη να προχωρήσει το πλάνο για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών είναι η κυβέρνηση, περιμένοντας τις σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις, οι σχετικές λεπτομέρειες θα «τρέξουν» με την είσοδο κιόλας του 2020, καθώς, παρά τις αντιδράσεις που εκφράζονται από διάφορες πλευρές, είναι κοινός τόπος στο Μέγαρο Μαξίμου πως θα πρέπει να μπει κάποια στιγμή τάξη στο κατά κοινή ομολογία άναρχο τηλεοπτικό τοπίο της ελληνικής περιφέρειας.

 

 

Πάντως, μέχρι νεωτέρας παραμένει άγνωστο αν τελικά θα προκριθεί η λύση μιας διαγωνιστικής διαδικασίας τύπου Παππά ή θα υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις, όπως η έγκριση αδειών μέσω μοριοδότησης και μιας σειράς άλλων κριτηρίων, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον τοπικών επιχειρηματιών (και όχι μόνο) για εμπλοκή στο κομμάτι της περιφερειακής τηλεόρασης είναι εκ προοιμίου περιορισμένο, με φόντο και την οικονομική συγκυρία. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διεργασίες για τον χρόνο προκήρυξης των τριών θεματικών αδειών, ωστόσο, όπως έχει γράψει η στήλη, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα επ’ ουδενί πρόκειται να προηγηθούν των περιφερειακών.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου