Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Την Τρίτη η απόφαση για την ειδική διαχείριση της «Ναυτεµπορικής

Την ερχόμενη Τρίτη εκδικάζεται το αίτημα της Eurobank για υπαγωγή της «Ναυτεμπορικής» σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, μετά από αναβολή που είχε ζητήσει η σημερινή ιδιοκτησία της εταιρείας. Το αίτημα αναβολής είχε υποβληθεί με το επιχείρημα πως γίνονται συζητήσεις με επενδυτή.

 

Ως υποψήφιο επενδυτή εμφάνισαν τον μεγαλοεκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στα Μέσα που ελέγχει, εν προκειμένω εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της «Ναυτεμπορικής». Μάλιστα, είναι απορίας άξιον αν αυτήν τη φορά η έδρα του δικαστηρίου αλλά και όσοι έχουν συμφέροντα γύρω από την εταιρεία θα θέσουν τα αυτονόητα ερωτήματα για τον επίδοξο επενδυτή Ιωάννη Φιλιππάκη.

 

Πάντως, η διοίκηση της «Ναυτεμπορικής» αναζητεί τρόπο για νέα αναβολή, ενώ φαίνεται ότι ποντάρει στο γεγονός ότι το Δημόσιο παρεμβαίνει στο δικαστήριο κατά της ειδικής διαχείρισης. Βεβαίως, αν απορρι φθεί η ειδική διαχείριση και δεν εμφανιστεί κανένας από μηχανής επενδυτής, υπάρχει πλέον ορατό στον ορίζοντα το σενάριο της πτώχευσης. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι η Eurobank επιθυμεί επιτάχυνση των διαδικασιών, αφού βλέπει ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, που θα μπορέσει να βγάλει τη «Ναυτεμπορική» από το αδιέξοδο.

 

Μάλιστα, σε σχέση με την περίπτωση Φιλιππάκη, δεν γίνεται ούτε για πλάκα κουβέντα, αφού οι πάντες έχουν κατανοήσει ότι το όποιο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μόνο και μόνο για να κερδηθεί χρόνος. Με δεδομένο ότι τα έντυπα του εκδότη της «Δημοκρατίας» τυπώνονται στο πιεστήριο της «Ναυτεμπορικής», ο εν λόγω εκδότης είναι λογικό να ενδιαφέρεται να παραταθεί ο χρόνος ζωής της εκδοτικής επιχείρησης, η οποία, εκτός των άλλων, του παρέχει και την απαιτούμενη (από τον ίδιο) πίστωση. Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον για το site του ιστορικού τίτλου, το θέμα θα απασχολήσει την τράπεζα μετά τη λήψη απόφασης την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00