Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Παρέβη τον νόµο για τις τηλεοπτικές άδειες το Open

Τα ίδια κεφάλαια του Open στις 31/12/2018 ήταν 5 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πληρούσε το ελάχιστο όριο για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς το Αρθρο 14, παράγραφος 8 του σχετικού νόμου αναφέρει: «Οι πάροχοι περιεχομένου υποχρεούνται καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας να διατηρούν τα ίδια κεφάλαια της επιχείρησής τους τουλάχιστον στο ύψος των δηλωθέντων και αξιολογηθέντων, σύμφωνα με το Αρθρο 4 (σ.σ.: 8 εκατ. ευρώ), ιδίων κεφαλαίων τους, ήτοι στο ύψος του αρχικού ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου…».

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, των θεμάτων επιλαμβάνεται το ΕΣΡ, το οποίο είναι απορίας άξιον αν έχει καν κινηθεί. Πέραν του γεγονότος αυτού, ο ορκωτός ελεγκτής εκφράζει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του Open, επισημαίνοντας ότι οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υπερβαίνουν κατά 2,5 εκατ. ευρώ την αξία του κυκλοφορούντος ενεργητικού. Βέβαια, στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2019 έγινε αύξηση κεφαλαίου, ύψους 18 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ήδη είχε γίνει παράβαση όρου της τηλεοπτικής άδειας, καθώς τα ίδια κεφάλαια θα κριθούν εκ νέου με τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων.

 

 

Όπως προκύπτει από αυτές, στη χρήση του 2018 η εταιρεία είχε ζημίες μετά από φόρους 21,598 εκατ. ευρώ έναντι 6,054 χιλ. ευρώ περίπου στη χρήση του 2017. Η διοίκηση απέδωσε το έντονα αρνητικό αποτέλεσμα στο γεγονός ότι ενώ: α) έγινε μετεγκατάσταση του σταθμού σε νέα μισθωμένα studios στη Παιανία, β) πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις στο νέο πρόγραμμα του σταθμού και γ) καταβλήθηκε η πρώτη δόση 3,5 εκατ. ευρώ για τη λήψη τηλεοπτικής άδειας, οι επενδύσεις δεν απέφεραν την προσδοκώμενη (αναμενόμενη) αύξηση εσόδων μέσω αύξησης της τηλεθέασης.

 

Ως αποτέλεσμα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε μόνο κατά 1,5 εκατ. ευρώ, στα 15,214 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι ζημίες χρήσης να είναι μεγαλύτερες από τα έσοδα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00