Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Απολυμένος του Φιλιππάκη: «Τα αφεντικά κρύφτηκαν – Τα έντυπα ξεπλένουν την Χούντα

Σε κατάσταση αποσύνθεσης φαίνεται ότι βρίσκεται ο εκδοτικός Όμιλος του μεγαλοεκδότη Ιωαννη Φιλιππάκη, με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές ργαζομένων και προμηθευτών, να έχουν αποτελούν τον κανόνα για την επιχείρηση.

 

Οι δυσκολίες έχουν ως συνέπεια εκτός των άλλων και την απομάκρυνση πολλών εργαζομένων από τα έντυπα του κ. Φιλιππάκη. Μάλιστα, οι απολύσεις όπως καταγγέλουν τα «θύματα» ανακοινώνονται από το λογιστήριο, κάτι που δεν συνηθίζεται στον χώρο του Τύπου.

 

Ωστόσο ο μεγαλοεκδότης δυσκολεύεται να δει ο ίδιος όσους διώχνει. Πάντως ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις εφημερίδες του Φιλιππάκη, είναι η ανάρρηση του δημοσιογράφου Θοδωρη Λαπαναΐτη, που απολύθηκε την Πέμπτη από την «Δημοκρατία». «Τα αφεντικά κρύφτηκαν, δεν είχαν ούτε το θάρρος να μου ανακοινώσουν την απόλυση.

 

Δύο μέρες μετά την συνέλευση των εργαζομενων (έγινε την περασμένη Τρίτη στην ΕΣΗΕΑ) όπου ομόθυμα είπαμε ότι δεν πάει άλλο με τη μη καταβολή δεδουλευμένων και τις συνθήκες τρομοκρατίας μέσα στην εφημερίδα» αναφέρει ο καλός συνάδελφος και προσθέτει στην ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 

 

«…Προσωπικά έθεσα και μια περαιτέρω παράμετρο που αφορά στην ανάγκη εκδημοκρατισμού συνολικά των ΜΜΕ και ειδικά των ακραίων περιπτώσεων όπως στον όμιλο που δούλευα όπου συστηματικά τα έντυπα του ομίλου απροκάλυπτα ξεπλένουν τη χούντα, τη δικτατορία του Μεταξά ξαι το δοσολογίσμο της κατοχής (Την εργασία μας πουλάμε για ένα κομμάτι ψωμί, όχι την ψυχή μας και την συνείδηση μας. Αυτά τα δεν τα πουλάμε ούτε για όλο το χρυσάφι του κόσμου).

 

Η απόλυση μου είναι ευθεία επίθεση στο σωματείο και του συναδέλφους μου. Δυστυχώς ακολουθούν κι άλλες απολύσεις και έρχονται και μειώσεις μισθών» αναφέρει μεταξύ των άλλων ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Θοδωρής Λαπαναΐτης

 

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου