Με το νέο έτος οι περιφερειακές άδειες

Με την είσοδο του νέου έτους αναμένεται να απασχολήσει την κυβέρνηση και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το ζήτημα της αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, καθώς στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να μπει τάξη σε αυτό το, ομολογουμένως, χαοτικό τοπίο. Το σχετικό πλάνο βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία, καθώς είναι κοινός τόπος πως, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα, θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους το σύνολο των σχετικών παραμέτρων.

 

Την ίδια ώρα και για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα, συζητείται εντόνως και το χρονοδιάγραμμα για την αδειοδότηση θεματικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, που, πάντως, όπως και να ’χει, θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο από την αντίστοιχη διαδικασία για τα περιφερειακά κανάλια. Βλέπετε, το ενδιαφέρον των καναλαρχών για το συγκεκριμένο μέτωπο είναι ιδιαίτερα σοβαρό και έντονο, είτε γιατί κάποιοι εξ αυτών βλέπουν με καλό μάτι την απόκτηση θεματικής άδειας (περίπτωση ΑΝΤ1 και Θοδωρή Κυριακού, ενώ στο παρελθόν είχε επιδείξει έντονη κινητικότητα και η πλευρά Αλαφούζου) είτε γιατί κάποιοι άλλοι διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει μια και καλή η τηλεοπτική πραγματικότητα εντός του 2020, ώστε να μη δημιουργούνται συνεχώς νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό.

 

Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα έχει συζητηθεί στο ύψιστο επίπεδο και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.