Ταινιοθήκη του Mega: Αυτές είναι όλες οι ελληνικές σειρές

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα γνωρίζουμε, ποιος θα είναι ο κάτοχος τόσο της ταινιοθήκης, όσο και των περιουσιακών στοιχείων και του σήματος του Mega μετά τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Στην περίφημη ταινιοθήκη περιλαμβάνονται οι ελληνικές σειρές που έπαιξαν στο κανάλι από το 1989 μέχρι και το 2014.


Δείτε τις σειρές:

1.Το «Πατήρ, Υιός και Πνεύμα» είναι η 1η σειρά που έκανε πρεμιέρα στο MEGA και συγκεκριμένα την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 1989 (2η μέρα λειτουργίας του σταθμού) στις 21.30.
Η σειρά προοριζόταν αρχικά για την ΕΡΤ (συγκεκριμένα την ΕΤ1), αλλά λόγω των αλλαγών διοικήσεων στην ΕΡΤ το 1989 και των καθυστερήσεων στα προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα, η σειρά τελικά κατέληξε στο MEGA.
Η κωμική σειρά προβλήθηκε σε 2 κύκλους επεισοδίων. Ο 1ος κύκλος αποτελείται από 20 επεισόδια και ο 2ος κύκλος από 32 επεισόδια.

2. «Οι αυθαίρετοι» είναι η 2η σειρά που έκανε πρεμιέρα στο κανάλι, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 1989 στις 21.30.
Η σειρά «Οι αυθαίρετοι» χωρίζεται σε 2 κύκλους επεισοδίων. Ο 1ος κύκλος αποτελείται από 39 επεισόδια και ο 2ος κύκλος από 27 επεισόδια.

3. Η «Επικίνδυνη λήψη», είναι μια κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1989, και σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γρηγόρη Πετρινιώτη, ενώ τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Άκης Πετρινιώτης. Παίζουν οι: Ντίνος Αυγουστίδης , Μιχάλης Μητρούσης , Βασίλης Τσάγκλος , Ισαβέλλα Βλασσιάδου , Σοφία Ολυμπίου , Μάνος Βακούσης , Γιώργος Ζαϊφίδης , Δημήτρης Μπάνος , Πάνος Νικολαϊδης , Γιάννης Παπαδόπουλος , Αλέκα Τουμαζάτου , Μιχάλης Αρσένης , Ελένη Δελούδη , Χριστόφορος Καζαντζίδης , Λευτέρης Λιθαρής , Βιβή Μαρκουτσά , Θανάσης Παγώνας , Κική Πέρση , Ευδοκία Χατζηιωάννου.

4. Το «Ξενοδοχείο Αμόρε» είναι μία κοινωνική σειρά σε παραγωγή του Βίλη Ανδρέου και σκηνοθεσία του Ανδρέα Θωμόπουλου. Η τηλεοπτική ταινία έκανε πρεμιέρα στο κανάλι τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 1990. Είχε 1 κύκλο με 13 επεισόδια, εκ των οποίων το καθένα ήταν 45 λεπτά.
Σενάριο: Θόδωρος Σαραντόπουλος , Ανδρέας Θωμόπουλος , Θανάσης Σκρουμπέλος , Τάσος Χαλκιάς (I) , Μιχάλης Φλώρος

5. «Οι Τρεις Χάριτες» είναι μία ελληνική κωμική σειρά που προβλήθηκε τις τηλεοπτικές περιόδους 1989-1990 (στο δεύτερο μισό της σεζόν), 1990-1991 και 1991-1992. Ήταν ένα από τα πρώτα σήριαλ που προβλήθηκαν στην νεοσύστατη τότε ιδιωτική τηλεόραση. Σημείωσε τεράστια επιτυχία, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης και θεωρείται πλέον ως ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα που έχει προβάλλει ποτέ η ελληνική τηλεόραση.

, Ταινιοθήκη του Mega: Αυτές είναι όλες οι ελληνικές σειρές

6. Η «Δίψα» ήταν η 2η σαπουνόπερα που προβλήθηκε στην ιδιωτική τηλεόραση (η 1η ήταν η «Οικογένεια» του ΑΝΤ1). Οι δύο αυτές σειρές κονταροχτυπήθηκαν μεταξύ τους κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης για την κατάκτηση υψηλότερης θέσης στον εβδομαδιαίο πίνακα με τα ποσοστά θεαματικότητας. Η «Δίψα» θεωρείται από τις πιο cult σειρές που προβλήθηκαν ποτέ από το MEGA.

7. «Το ρετιρέ» ήταν ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε την περίοδο 1990-1992 για δύο τηλεοπτικές περιόδους και περιελάμβανε 84 επεισόδια. Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Δαλιανίδη. Η σειρά αποτελεί μια προσπάθεια περιγραφής της ελληνικής κοινωνίας, των δομών και της νοοτροπίας της, όπως προέκυψαν μετά την Μεταπολίτευση του 1974 και ταυτόχρονα μια προσπάθεια κριτικής και σάτιρας των αρνητικών φαινομένων της κοινωνίας αυτής στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η σειρά έγινε γνωστή ιδίως από τις συνεχείς ετήσιες επαναπροβολές της, ειδικά μετά το 2000.

8. «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» ήταν τηλεοπτική αστυνομική σειρά, η οποία προβλήθηκε το 1990 και είναι βασισμένη στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, «Ζήτημα Εμπιστοσύνης». Το αρχικό σχέδιο ήταν να ονομαστεί η σειρά «Ζήτημα Εμπιστοσύνης», όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος του μυθιστορήματος.

9. Το «Εκμέκ παγωτό» ήταν μία κωμική σειρά του Mega η οποία προβλήθηκε την τηλεοπτική σεζόν 1991-1992 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η σειρά εξιστορούσε τις περιπέτειες μιας οικογένειας που επέστρεψε από την Αφρική και προσπαθούσε για ακόμη μία φορά στη ζωή της να κάνει μία νέα αρχή και να σταθεί στα πόδια της.

10. Η τηλεοπτική εκπομπή «Ελλάς μπορείς, μπορείς να προκριθείς» προβλήθηκε το 1991, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Πετρινιώτη και Γιούλης Δημητρακοπούλου, ενώ το σενάριο των 118 επεισοδίων ήταν του Βασίλη Νεμέα, και τα υπόλοιπα 30 του Νίκου Φαρούπου.

11. «Οι Απαράδεκτοι» ήταν μια από τις δημοφιλέστερες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, η οποία δημιουργήθηκε από την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Στην σειρά έπαιζαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλάσσης Μπονάτσος. Συμπρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η Ρένια Λουϊζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

, Ταινιοθήκη του Mega: Αυτές είναι όλες οι ελληνικές σειρές

12. Η «Αγαπή της γάτας» ήταν μία συναρπαστική αστυνομική ιστορία, που προβλήθηκε το 1991, με ένα σενάριο με καταιγιστικών εξελίξεων, βασισμένο στο γνωστό βιβλίο του Πάρη Αριστείδη. 

13.«Οι τελευταίοι εγγονοί» ήταν μία κοινωνική τηλεοπτική σειρά του Τάσου Αθανασιάδη σε σκηνοθεσία του Νίκου Κουτελιδάκη. Η σειρά προβλήθηκε το 1991 και είχε 40 επεισόδια.

14. «Τα εφτά κακά της μοίρας μου» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου του 1991.

15. Οι «Μπελάδες για δυο» ήταν μια αστυνομική σειρά αποτελούμενη από 24 επεισόδια η οποία προβλήθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 1992.

16. «Άφρικα»: Ήταν μια δραματική-κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1992 σε σκηνοθεσία του Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο των Λευτέρη Καπώνης και Σοφία Σαμπάνη.

17.«Γυναίκες»: Μια κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1992. Πρωταγωνιστούν: Πέμυ Ζούνη, Θέμις Μπαζάκα, Στέφανος Κυριακίδης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Σοφοκλής Πέπα, Γιάννης Σαββιδάκης, Μαριάννα Τουμασάτου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χριστίνα Παπαμίχου.

18. «Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες» μια τηλεοπτική κωμική σειρά η οποία προβλήθηεκ στο 1992.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κωνσταντίνου
Σενάριο: Γιώργος Κωνσταντίνου
Μουσική σύνθεση: Νίκος Στρατηγός
Φωτογραφία: Δημήτρης Μπασκάκης

19. «Οι Μικρομεσαίοι» ήταν μια σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη που προβλήθηκε την περίοδο 1992-1993 και αναφερόταν στην ελληνική καθημερινότητα της εποχής με πρωταγωνιστές σύγχρονους νεοέλληνες μικρομεσαίους. Όπως και το Το ρετιρέ έτσι κι αυτή η σειρά έχει ρεκόρ επαναλήψεων, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

20. «Οι φρουροί της Αχαΐας» ήταν μία δραματική-κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1992.

21. «Το σοί μας» ήταν μία τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1992.

22.Το «Χάι Ροκ» ήταν μία τηλεοπτική κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1992.

23.Το «Άνω κάτω το Σαββάτο» ήταν μια σατιρική τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 1993. Η σκηνοθετική επιμέλεια ήταν των Αντώνη Καφετζόπουλου και Αντώνη Κιούκα. Ενώ, τα σενάρια συνυπόγραφαν οι: Κώστας Τσόκαλης , Πάνος Κοκκίδης , Στέφανος Τσέκος , Θεόφιλος Βερύκιος , Αντρέας Σάντερς.

24.Η τηλεοπτική κωμική σειρά «Μάνα είναι μόνο μία» προβλήθηκε το 1993.

25.Το «Ρίχτερ μιούζικ» ήταν μία τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1993.

26.Η «Αναστασία» ήταν ελληνική τηλεοπτική κοινωνική σειρά που προβλήθηκε την περίοδο 1993-1994 από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Η σκηνοθεσία έγινε από τον Γιώργο Κορδέλλα, το σενάριο υπέγραφε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και πρωταγωνιστούσαν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Αλικάκη, Μηνάς Χατζησάββας και Άλκης Κούρκουλος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η τηλεθέαση που σημείωνε εκείνη την εποχή ξεπερνούσε το 50% με 70%. 

27.Το «Εσύ αποφασίζεις» ήταν μία τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1993.

28.«Έρχονται οι Αμερικάνοι»: Μια κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 1993 και αποτελείται από 17 επεισόδια.

29.«Το Δις εξαμαρτείν» ήταν τηλεοπτική κωμική σειρά του Mega Channel, η οποία προβλήθηκε τις τηλεοπτικές περιόδους 1993-1994,1994-1995 και 1995-1996. Σεναριογράφοι ήταν ο Μιχάλης Ρέππας και ο θανάσης Παπαθανασίου και πρωταγωνιστούσαν η Νένα Μεντή, η Ντίνα Κώνστα, ο Χάρης Σώζος και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Ασχολείτο με το θέμα της ταυτόχρονης ερωτικής σχέσης με δύο άτομα και θεωρήθηκε πρωτοπόρα στην ελληνική τηλεόραση.

, Ταινιοθήκη του Mega: Αυτές είναι όλες οι ελληνικές σειρές

30.Οι «Σκιές πάνω από την πόλη» ήταν αστυνομική σειρά αποτελούμενη από 8 επεισόδια, η οποία προβλήθηεκ το 1994.

31.Οι «Παντρεμένοι… ανύπαντροι» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1994.

32.Οι «Χρηματιστές» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1994.

33.Το «Εμείς κι Εμείς» ήταν μία κωμική τηλεοπτική σειρά η οποία προβαλλόταν από το 1994 μέχρι το 1998. Ως επίκεντρο είχε την ζωή μιας παρέας ανθρώπων στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, οι οποίοι ζούσαν σε μονοκατοικίες στην περιοχή του Μετς.

, Ταινιοθήκη του Mega: Αυτές είναι όλες οι ελληνικές σειρές

34.Το «Μη φοβάσαι τη φωτιά» ήταν μία συναισθηματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1994.

35.Το «Έρωτας και πάθος» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1994.

36.Το «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του»  ήταν μία τηλεοπτική κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 1994.

37.«Στην κόψη του ξυραφιού» προβλήθηκε το 1994 και ελιχε συνολικά 35 επεισόδια.
Ηθοποιοί: Στάθης Κακαβάς, Σπύρος Δρόσος, Οδυσσέας Σταμούλης, Νίκος Ξανθόπουλος, Λυδία Λενώση, Λυδία Ηλιοπούλου, Κώστας Αποστολίδης, Κρατερός Κατσούλης, Ευαγγελία Σέχα, Ευαγγελία Βαλσαμά, Ελένη Φιλίνη, Έλενα Τυρέα, Δημήτρης Πετρόπουλος, Αντώνης Αλεξίου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σοφιανόπουλος
Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης

38.«Το τελευταίο αντίο» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1994.

39.«Το κόκκινο φεγγάρι» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προωβλήθηκε το 1994.

40.Το «Ένας έρωτας» ήταν μια κοινωνική σειρά του Mega, η οποία προβλήθηκε το 1995.

41.Το «Σκορπιός» ήταν μία αστυνομική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1995.

42.Το «Απών» ήταν μία δραματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1995.

43.Το «Ντόλτσε Βίτα» ήταν μία κωμική σειρά 70 επεισοδίων η οποία προβλήθηκε τις τηλεοπτικές σεζόν 1995-96 και 1996-97 σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και σενάριο του ίδιου σε συνεργασία με τον Λευτέρη Παπαπέτρου.

44.Το «Πειρασμός» ήταν μία αστυνομική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1995.

45.Το «Τζιν και Τσέρρυ» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1995.

46.«Οι επαγγελματίες» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1996.

47.Το «Λόγω τιμής» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1996.

, Ταινιοθήκη του Mega: Αυτές είναι όλες οι ελληνικές σειρές

48.Το «Ο Ιός του πατέρα» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1996.

49.Το «Προδοσία» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1996.

50.Το «Ασυνήθεις ύποπτοι» ήταν μια ερωτική κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 1996.

51.Το «Φρούτα εποχής» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1997.

52.Το «Παλίρροια» ήταν μία αισθηματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1997.

53.Το «C’ est la vie» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1997.

54.Το «Διακοπή για Διαφημίσεις» ήταν μία ψυχαγωγική τηλεοπτική εκπομπή η οποία προβλήθηκε το 1997, αποτελούμενη από 30 επεισόδια.

55.Το «Είμαστε στον αέρα» ήταν μία κωμική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε το (1997-1999). Ο πρώτος κύκλος είχε 31 επεισόδια και ο δεύτερος 20. Αν και ο τίτλος είναι ακριβώς ο ίδιος με το ομώνυμο βιβλίο του Ανδρέα Ρουμελιώτη, που είχε κυκλοφορήσει το 1990 και αποτελεί την πρώτη έντυπη καταγραφή της ιστορίας της «ελεύθερης ραδιοφωνίας», μέσα από τα άρθρα της στήλης του «Ράδιο Ε» στην Ελευθεροτυπία, η πρωτότυπη αρχική ιδέα της σειράς ανήκει στον Θοδωρή Μανίκα και η επεξεργασία της σε σενάριο έγινε από τον ίδιο και τον Παναγιώτη Κούστα. 

56.«Το καρέ της ντάμας» ήταν μία κωμική τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1997.

57.«Ο κακός Βεζίρης» ήταν μία κωμική τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1997.

58.Το «Τζιβαέρι» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1997. Η σειρά αποτελείται από 25 επεισόδια.

59.Το «Ψίθυροι καρδιάς» ήταν μία αισθηματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1997.

60.Το «Δυό ξένοι» ήταν μία ρομαντική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημητρίου Αποστόλου που προβλήθηκε την περίοδο 1997 – 1999. Η σειρά παρουσιάζει την ανάπτυξη και εξέλιξη μιας ερωτικής σχέσης μεταξύ μιας λαϊκής και χαμηλής μόρφωσης νεαρής γυναίκας, παρουσιάστριας τηλεοπτικής εκπομπής ελαφρού περιεχομένου, και ενός καθηγητή δράματος με έντονα υπεροπτικές αρχές και εσωστρεφή προσωπικότητα.

, Ταινιοθήκη του Mega: Αυτές είναι όλες οι ελληνικές σειρές

61.Το «Για σένα» ήταν μία αισθηματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1998.

62.Η «Απαγορευμένη Αγάπη» ήταν κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1998.

63.«Η αίθουσα του θρόνου» ήταν κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1998.

64.«Η ζωή που δεν έζησα»: Κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1998.

65.«Οι άνδρες δεν υπάρχουν» ήταν μία αισθηματική κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 1998.

66.Το «Θύματα Ειρήνης» ήταν κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

67.Το «Με δύο μαμάδες» ηταν κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

68.«Ο μεγάλος θυμός» ήταν αισθηματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

69.Το «Το σημάδι του έρωτα» ήταν μία αισθηματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

70.Το «Για μια θέση στον ήλιο» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

71.Το «Η ζωή μας μια βόλτα» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

72.Το «Και πάλι φίλοι» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

73.Το «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

, Ταινιοθήκη του Mega: Αυτές είναι όλες οι ελληνικές σειρές

74.Το «Κρις κρος» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

75.Το «Στη σκιά του πολέμου» ήταν μία αισθηματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

76.Το «Φύγαμε» ήταν μία αισθηματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 1999.

77.Το «Αέρινες σιωπές» ήταν μία κοιωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2000.

78.Το «Δύο στα όρθια» ήταν μία σατιρική τηλεοπτική εκπομπή με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, τον Κώστα Παπαγεωργίου, την Ρεγγίνα Παντελίδη, την Κατερίνα Παναγάκη και τον Θανάση Παπαγεωργίο, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2000.

79.Το «Περί ανέμων και υδάτων» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2000.

80.Το «Πες το ψέματα» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2000.

81.Το «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς» ήταν ο τίλος τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε τις τηλεοπτικές σεζόν 2001 – 2002 και 2002 – 2003.

82.Το «Σκυλίσια ζωή» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2000.

83.Το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2000. Ήταν από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα της σεζόν 2000-2001.

84.Το «Alma libre» ήταν μία δραματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2000.

85.Το «Κάπου σε ξέρω» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2001.

86.Το «Επιφάνεια» ήταν μία αστυνομική η οποία προβλήθηκε το 2001.

87.Το «Είσαι το ταίρι μου» ήταν μία ρομαντική κομεντί η οποία προβλήθηκε το 2002.

88.Το «Τρεις ευχές» ήταν μία τηλαιτανία η οποία προβλήθηκε το 2002.

89.Το «Camera Cafe» προβλήθηκε στο κανάλι το 2002. Για την συγκεκριμένη σειρά δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες. Η σειρά αν και ξεκίνησε πολύ καλά, έφτασε σε πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέαση και ολοκληρώθηκε πρόωρα στη μέση της σεζόν. Το σενάριο υπέγραφε ο Γιώργος Καπουτζίδης με τον Γιώργο Ηλιόπουλο.

90.Το «Λένη» ήταν μία κοινωνική-δραματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2002.

91.Το «Φιλοδοξίες» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2003.

92.Το «Αμαρτίες Γονέων» ήταν μία κωμική σειρά, η οποία προβλήθηκε το 2003.

93.Το «Απόσταση αναπνοής» ήταν μία ασθηματική-κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2003.

94.Το «Η Νταντά» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2003.

95.«Οι Σαββατογεννημένες» ήταν μία κωμική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε τη σεζόν 2003 – 2004.

96.Το «Με θέα στο πέλαγο» ήταν μια δραματική σειρά μυστηρίου που προβλήθηκε 2003. Το σενάριο υπέγραψαν η Έλενα Ακρίτα και ο Γιώργος Κυρίτσης. 

97.Το «Singles» ήταν μία κωμωδία που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Φειδά και προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2004.

100.Το «Βέρα στο δεξί» ήταν μία δραματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2004.

101.Το «Επτά θανάσιμες πεθερές» ήταν μία κωμωδία που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2004.

102:Το «Εραστής δυτικών προαστίων» ήταν μία αισθηματική σειρά που προβλήθηκε το 2004.

103.Το «Έτσι ξαφνικά» ήταν μία αισθηματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2004.

104. Το «Η ώρα η καλή» ήταν μία οικογενειακή που προβλήθηκε το 2004.

105.Το «Μετράω στιγμές» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2004.

106.Το «Στο φως του φεγγαριού» ήταν μία ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2004.

107.Το «Τηλεμπόρα» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2004.

108.Το «Safe Sex» μια σπονδυλωτή κωμική ταινία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1999. Σε μικρό χρονικό διάστημα, παρά τις κακές κριτικές, έκοψε μεγάλο αριθμό εισιτηρίων, φθάνοντας τα 1.500.000 εισιτήρια πανελληνίως. Η ταινία ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου. Μια μεγάλη ομάδα ηθοποιών εμφανίζεται στην ταινία, στην οποία αναπτύσσονται διάφορες ιστορίες, όλες όμως βασισμένες σε ένα κεντρικό κορμό.

109.Το «Γη και ουρανός» ήταν μία κοινωνική σειρα η οποία προβλήθηκε το 2005.

110.Το «Επαφή» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2005.

111.Το «Οι αταίριαστοι» ήταν μία κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 2006.

112.Το «Οι μάγισσες της Σμύρνης» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2005.

113.Το «Πενήντα Πενήντα» ήταν εβδομαδιαία κωμική σειρά του ΜΕGA, που άρχισε να προβάλλεται την τηλεοπτική περίοδο 2005-2006.

114.Το «Στο παρά πέντε» ήταν κωμική σειρά που προβλήθηκε για πρώτη το 2005.

115. «Το Κόκκινο Δωμάτιο» ήταν κωμική τηλεοπτική σειρά, που προβλήθηκε το 2005.

116.Το «Ήρθε κι έδεσε» ήταν μία κωμική σειρά που προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριου του 2006.

117.Το «Μαζί σου» ήταν μία κοινωνική-δραματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2006.

118.Το «Πάλι από την αρχή» ήταν μία σειρά που προβλήθηκε από το 2006.

119.Το «Πολυθρόνα για τρεις» ήταν κωμική σειρά που προβληθηκε το 2006.

120.Το «Μαρία η άσχημη» ήταν μία ρομαντική κομεντί που προβλήθηκε στο Mega σε δύο κύκλους από την 1 Ιανουαρίου 2007 μέχρι τις 23 Ιουνίου του 2008.

121.Το «Big Bang» ήταν μία κωμική σειρά που προβλήθηκε το 2007.

122.Το «Αν υπήρχες θα σε χώριζα» ήταν μια κωμωδία που προβλήθηκε το 2007.

123.Το «Γοργόνες» ήταν μία ασθηματική κωμωδία που προβλήθηκε το 2007.

124.Το «Ίχνη» ήταν μία αστυνομική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2007 από το Mega. Προβλήθηκε επίσης από το Mega Κύπρου. Η σειρά γράφτηκε από ομάδα σεναριογράφων με συντονιστή σεναρίου τον Ευθύμη Χατζή και σκηνοθετήθηκε από το Βασίλη Τσελεμέγκο.

125.Το «Μια στιγμή δυο ζωές» ήταν μία δραματική-αισθηματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2007. Η σειρά βασίζεται στη σειρά Amor Descarado. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με 129 επεισόδια ενώ ο δεύτερος με 179.

126.Το «Μπαμπά μην τρέχεις» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2007.

127.Το «Στους 31 δρόμους» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007. Η σειρά αποτελείται από 13 επεισόδια. Την σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Δημήτρης Δεμοιράκος, ενώ, το σενάριο ο Δημήτρης Δεμοιράκος , ο Πάνος Αμαραντίδης , η Alexia Tsotsis και ο Ανδρέας Γεωργίου.

128.Το «Ένας μήνας και κάτι» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2008. Η σειρά αποτελείται απο 25 επεισόδια, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Θωμόπουλου. Το τραγούδι των τίτλων αρχής ερμηνεύει η Ευσταθία.

129.Το «Μαύρα Μεσάνυχτα» ήταν μία μαύρη κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 2008 και αγαπήθηκε από τηλεοπτικό κοινό.

130.Το «LAPD» ήταν μία κωμική σειρά που προβλήθηκε τις τηλεοπτικές σεζόν 2008-2009 και 2009-2010. Αποτελούνταν από δύο κύκλους 54 επεισοδίων (1ος 30, 2ος 24). Ο Προκόπης ο οικογενειάρχης, ο Θωμάς ο διαπραγματευτής και ο Λουκάς ο πιστολέρο είναι ίσως οι χειρότεροι αστυνομικοί στην ιστορία του Σώματος. 

131.Το «Άγρια παιδιά» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε για πρώτη στις 7 Οκτωβρίου 2008.

132.«Τα Μυστικά της Εδέμ» ήταν μία κοινωνική-δραματική σειρά που έκανε πρεμιέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega στις 21 Σεπτεμβρίου του 2008 (ημέρα Κυριακή). Το σενάριο της σειράς έγραψαν η Έλενα Ακρίτα και ο Γιώργος Κυρίτσης. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2011 με μέσο όρο τηλεθέασης 47,6%.

133.Το «Λάκης ο γλυκούλης» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 7 Οκτωβρίου 2008. Ο 1ος κύκλος της σειράς αποτελείται από 30 επεισόδια, ενώ, ο 2ος από 38.

134.Το «Όλα στον αέρα» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 8 Οκτωβρίου 2008 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2009.

135.Το «Ποιος μας πιάνει» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 8 Οκτωβρίου 2008.

136.«Η Πολυκατοικία» ήταν μία κωμική σειρά που προβλήθηκε από το Mega και διήρκεσε από τον Οκτώβριο του 2008 ως το Μάιο 2011.

137.Το «Η ζωή της άλλης» ήταν δραματική σειρά η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 27 Σεπτεμβρίου του 2009. Στη σειρά πρωταγωνιστούν η Κάτια Δανδουλάκη και οι Ευδοκία Ρουμελιώτη και Αθηνά Οικονομάκου. Από την πρώτη κιόλας μέρα τα νούμερα τηλεθέασης ήταν εξαιρετικά, πράγμα που οδήγησε το κανάλι στην απόφαση να συνεχίσει τη σειρά για δεύτερη και τρίτη χρονιά. «Η ζωή της άλλης» είναι βασισμένη από το μεξικάνικο σίριαλ «Querida enemiga» (αγαπημένη εχθρός).

138.Το «Τέσσερις» ήταν ήταν μία κοινωνική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που έκανε πρεμιέρα 12 Οκτωβρίου 2009.

139.Το «Μίλα μου βρώμικα» ήταν μία κωμική σειρά η οποία έκανε πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου 2009.

140.Το «Η Οικογένεια βλάπτει» ήταν μία κωμική σειρά η οποία έκανε πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου 2009.

141.Το «Χαρά αγνοείται» ήταν μία κοινωνική σειρά η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιανουαρίου 2009.

142.Το «Μ+Μ» ήταν μία κωμική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2009. Πρωταγωνιστούν: Φάνης Μουρατίδης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Παναγιώτα Βλαντή, Μαριάνθη Φωτάκη, Μαίρη Σαουσοπούλου, Γιώργος Κορμάνος, Βασίλης Γιακουμάρος, Αλεξάνδρα Παντελάκη.

143.Το «Ο Τρίτος Νόμος» ήταν μία αστυνομική σειρά η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 1 Μαρτίου 2010.

144.Το «Παιδική χαρά» ήταν μια κωμική σειρά του ΜΕGA, που προβλήθηκε την τηλεοπτική περίοδο 2009-2010.

145.Το «Η γενιά των 592 ευρώ» ήταν μία κωμική σειρά η οποία έκανε πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου 2010. Η σειρά είχε αρχικά ονομαστεί «Η γενιά των 700 ευρώ», αλλά με τις άμεσες οικονομικές και κοινωνικές ανακατατάξεις, ακολούθησε την επικαιρότητα και πήρε τον τίτλο «Η γενιά των 592 ευρώ».

146.Το «Κούκλες» ήταν μία κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 2010. Η σειρά βασίζεται στο ιταλικό σίριαλ «Amica Mia».

147.Το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» ήταν μία τηλεοπτική σειρά που έκανε πρεμιέρα στις 4 Νοεμβρίου 2010. Η πρώτη ελληνική σατιρική animated σειρά.

148.«Το νησί» ήταν μία δραματική τηλεοπτική σειρά 26 επεισοδίων η οποία προβλήθηκε από το Mega Channel την τηλεοπτική περίοδο 2010-2011 και είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2010 και το τελευταίο στις 23 Μαΐου 2011. Θεωρείται μια από τις πιο ακριβές ελληνικές παραγωγές για τηλεοπτική σειρά με κόστος 4 εκατομμύρια ευρώ.

149.Το «Κλεμμένα Όνειρα» είναι μία κοινωνική σειρά η οποία έκανε πρεμιέρα 12 Δεκεμβρίου 2011. Σε λίγο καιρό θα βγει στις οθόνες μας και ο 4ος συγκλονιστικός κύκλος της σειράς.

150.Το «Κλινική περίπτωση» ήταν μία τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2011. Η ιστορία της σειράς αυτής βασίζεται στη Βρετανική τηλεοπτική σειρά “Doc Martin”

151.Το «Με λένε Βαγγέλη» ήταν μία κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 2011.

152.Το «Πίσω στο σπίτι» ήταν μία κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 2011.

153.Το «Οι Βασιλιάδες» ήταν μία κωμική-οικογενειακή σειρά του τηλεοπτικού καναλιού MEGA που έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου 2012. Η σειρά βασίζεται στην αργεντίνικη σειρά «Los Roldan» δημιουργίας των Adriana Lorenzon και Mario Schajris.

154.«Το σπίτι της Έμμας» ήταν μία κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 2013.

155.Το «Κάτω Παρτάλι» είναι μία κωμική σειρά η οποία έκανε πρεμιέρα στις 3 Φεβρουαρίου 2014.

156.Το «Μοντέρνα Οικογένεια» είναι μία κωμική σειρά η οποία έκανε πρεμιέρα στις 20 Μαρτίου 2014. Πρόκειται για την Ελληνική εκδοχή της αμερικανικής σειράς “Modern family”.

πηγή: parapolitika.gr