Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Προκήρυξη διαγωνισµού και σκέψεις για 13 ραδιοφωνικές περιφέρειες

Στην προκήρυξη διαγωνισμού που θα νομιμοποιεί το ραδιοφωνικό τοπίο προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τον αρμόδιο υπουργό, Στέλιο Πέτσα, να έχει αρχίσει ήδη τις επαφές με τους αρμοδίους, προκειμένου να καταλήξει στο σχέδιο, που θα πάρει περί τα τέλη του χρόνου σάρκα και οστά. Προσφάτως ο κ. Πέτσας είχε συνάντηση εργασίας με την ΕΙΗΡΑ, με αντικείμενο τα ρυθμιστικά ζητήματα του ραδιοφωνικού κλάδου.

 

Οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων της Αττικής είχαν την ευκαιρία να θέσουν υπόψη της νέας ηγεσίας τόσο τις χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των σταθμών όσο και σειρά προτάσεων, που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και ενισχύουν τη δικαιοσύνη στην κατανομή των αμοιβών και των εργοδοτικών εισφορών.

 

Όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Πέτσας φαίνεται ότι έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη νομιμοποίηση (και) του ραδιοφωνικού τοπίου, αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει η προσδοκώμενη από όλους τάξη σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, επεξεργάζεται μεταξύ των άλλων και την ιδέα για δημιουργία 13 ραδιοφωνικών περιφερειών. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οτι ο κάτοχος ραδιοφωνικής άδειας θα έχει τη δυνατότητα εκπομπής σε όλη την περιφέρεια. Για παράδειγμα, ένας ραδιοφωνικός σταθμός στη Θεσσαλονίκη δεν θα εκπέμπει μόνο στα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά στην ευρύτερη περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Το αυτό θα ισχύει και για έναν σταθμό στην Κρήτη, που θα έχει πλέον παγκρήτια εμβέλεια

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου