Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

«Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, που σάρωσε τις υποψηφιότητες σε όλα τα μεγάλα διεθνή κινηματογραφικά βραβεία, έρχεται αποκλειστικά στη Nova!

«Η Ευνοούμενη», του Γιώργου Λάνθιμου, που απέσπασε δέκα υποψηφιότητες στα περσινά Όσκαρ, ανάμεσα τους: καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, για το σενάριο και τις τρεις γυναικείες ερμηνείες των Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν και Έμμα Στόουν, αλλά και το υποδειγματικό μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά και σε Α’ τηλεοπτική προβολή, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 22:00, από το Novacinema1HD.

Η ταινία ήταν υποψήφια σε όλα τα μεγάλα διεθνή κινηματογραφικά βραβεία, όπως Χρυσές Σφαίρες, BAFTA, Φεστιβάλ Βενετίας κ.α., ενώ κατέκτησε βραβεία σε σημαντικές κατηγορίες ανάμεσα τους: Βραβείο Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και ΒAFTA A’ Γυναικείου Ρόλου για τη συγκλονιστική ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν, BAFTA Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Ρέιτσελ Βάις, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου κ.α., ενώ απέσπασε επίσης τον «Αργυρό Λέοντα», το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας.

 

«Η Ευνοούμενη» είναι μία από τις κορυφαίες ταινίες της χρονιάς που πέρασε, ενώ το ταλέντο του Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του με τη βραβευμένη διαφήμιση της Nova με τον «Κλεφτοκοτά» («Put the cot down slowly» – βραβείο κοινού Ermis Awards για την καλύτερη διαφήμιση της 25ετίας), απογειώνεται στη συγκεκριμένη ταινία, κάνοντας τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου να τον τοποθετήσουν ανάμεσα στο τοπ – 5 της χρονιάς και να του δώσουν το δικαίωμα να διεκδικήσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας.

 

Η υπόθεση της “Ευνοούμενης” βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία στις αρχές του 18ου αιώνα, όπου η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Άννας και το απρόβλεπτο ταμπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της…

 

Η ταινία διατίθεται και μέσω των υπηρεσιών Nova Go και Nova On Demand , ώστε οι συνδρομητές να μπορούν να την απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00