Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Alpha News: Δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση – Τιμητική διάκριση Alpha News “για την 10χρονη αδιάληπτη προσφορά στην απρόσκοπτη προσβασιμότητα των πολιτών στην δημοσιογραφική ενημέρωση στη νοηματική γλώσσα”

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο

Η 38η Απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων του «Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εκπροσώπων πολιτικών αρχηγών, των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Βουλής των Ελλήνων, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Alpha “για την 10χρονη αδιάληπτη προσφορά στην απρόσκοπτη προσβασιμότητα των πολιτών στην δημοσιογραφική ενημέρωση στη νοηματική γλώσσα”.

Ο Alpha αποδεικνύοντας τον σεβασμό του στην ανάγκη όλων των πολιτών να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση έχει θεσμοθετήσει ήδη από τον Ιανουάριο του 2014, την παροχή μέσω της ιστοσελίδας του, του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων σε πλήρη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα.

Ήταν ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να αναρτά καθημερινά και χωρίς καμία διακοπή, επτά ημέρες την εβδομάδα, το Κεντρικό Δελτίο, από τον Ιανουάριο του 2014, σε μικρό χρονικό διάστημα μετά το πέρας της τηλεοπτικής του μετάδοσης, αμέσως μετά τον αναγκαίο χρόνο για την ολοκλήρωση της μετάφρασής του στη νοηματική.

Εκτός από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, πλέον όλα τα Δελτία Ειδήσεων (μεσημβρινά, απογευματινά, έκτακτα), αλλά και οι ενημερωτικές εκπομπές μεταδίδονται τηλεοπτικά με ταυτόχρονη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα καθώς είναι, επίσης, διαθέσιμα για ετεροχρονισμένη θέαση on demand στον επίσημο ιστότοπο του σταθμού.

Ο ALPHA αντιμετωπίζει το θέμα της εξασφάλισης της, κατά το δυνατόν, μέγιστης δυνατής προσβασιμότητας των ατόμων με προβλήματα ακοής στα τηλεοπτικά του προγράμματα και της ενημέρωσής τους, ως φιλοσοφία κοινωνικής προσέγγισης.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου