Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Eurovision: Θα “θάψει” ξανά την Κύπρο η ΕΡΤ; Το δημοσίευμα για την περίεργη ατάκα Ζούλα στον Κύπριο πρέσβη

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ φέρεται να έχει δηλώσει ότι η βαθμολογία της Κύπρου έχει προαποφασιστεί

Ένα δημοσίευμα των Νέων για τη Eurovision και την ΕΡΤ προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό και συζητήθηκε και στο Χαμογέλα και πάλι.

Το δημοσίευμα αφορά τη Eurovision και μία ατάκα που φέρεται ότι είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας στον πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα.

Η ατάκα είναι σαν «ομολογία» του προέδρου της ΕΡΤ ότι έχει προαποφασιστεί η χαμηλή βαθμολογία που θα δώσει ξανά η Ελλάδα στην Κύπρο στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρέσβης της Κύπρου, Σταύρος Αυγουστίδης, με επίσημο έγγραφό του, ενημέρωσε τους Κύπριους πολιτειακούς άρχοντες ότι επισκέφτηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την 21η Φεβρουαρίου και συνάντησε τον κ. Ζούλα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ζούλας φέρεται να είπε στον πρεσβευτή ότι «όσον αφορά τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου, η ΕΡΤ δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην κυπριακή αποστολή.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το θέμα δεν είναι ασήμαντο, καθώς ο κανονισμός της EBU δεν ψηφίζει η ΕΡΤ για τη βαθμολογία αλλά οφείλει να συστήσει ανεξάρτητη επιτροπή που θα καταλήξει στη βαθμολογία. Μάλιστα σε αυτή την επιτροπή απαγορεύεται να μετέχουν εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόραση. Η επιτροπή αυτή δε, δεν έχει καν συσταθεί ακόμα.

H δικαιολογία Ζούλα μάλιστα είναι ότι το τραγούδι αυτό συμμετείχε πέρσι στον ελληνικό διαγωνισμό για την επιλογή τραγουδιού της χώρας μας και είχε πάρει χαμηλή βαθμολογία.

Έτσι προκαλεί εντύπωση η δήλωση Ζούλα για προαποφασισμένη βαθμολογία.

Μάλιστα, ο Γρηγόρης Μελάς, σχολιάζοντας το θέμα είπε:

«Να σας θυμίσω ότι τον Αύγουστο το ΡΙΚ αποφάσισε ότι την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο νικητής του Fame Story από το Star αλλά τότε με καταγγελία της ΕΡΤ ζήτησε και αποκλείστηκε αυτή η συνεργασία. Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχει μία κόντρα στη Eurovision διότι είναι κερδοφόρα. Την έχουν ζητήσει ιδιωτικά κανάλια και δεν τη δίνει. Δεν ξέρω πια αν θα ξαναψηφίσω».

Ενδιαφέρον βέβαια θα έχει αν θα δοθεί απάντηση από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.



Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου