Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Μένει ως έχει το ανταποδοτικό τέλος στην ΕΡΤ – Συνεχίζουν οι διαφημίσεις, υπό σκέψη η παραμονή στις μετρήσεις της Nielsen

Τι ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, και η διευθύνουσα σύμβουλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Κατερίνα Κασκανιώτη

Το στρατηγικό πλάνο της ΕΡΤ για την επόμενη τετραετία, αρχής γενομένης από την κάλυψη των μεγάλων αθλητικών (Euro, Ολυμπιακοί Αγώνες) και πολιτικών (ευρωεκλογές) γεγονότων παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και η διευθύνουσα σύμβουλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Κατερίνα Κασκανιώτη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΡΤ:

«Έρχεται ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, με τη Eurovision και τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι, την τηλεοπτική κάλυψη του Euro 2024, παρά τον αποκλεισμό της Εθνικής από την τελική φάση, και τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων με τεχνολογικές καινοτομίες».

«Οι στρατηγικοί στόχοι της ΕΡΤ είναι η ενίσχυση του ERTNEWS και του ERTFLIX» επισήμανε στη συνέχεια.

Στο πρόγραμμα του ενημερωτικού καναλιού της Δημόσιας Τηλεόρασης εντάσσονται σύντομα ένα ντοκιμαντέρ για τις εκλογικές αναμετρήσεις της Ελλάδας και ένα ακόμη, με θέμα τη μεταπολίτευση στη χώρας μας, χωρισμένο σε πέντε επεισόδια, ανά δεκαετία.

Ο κ. Ζούλας ανακοίνωσε κι επίσημα τη συνεργασία του ERTFLIX με την Aegean για παροχή προγράμματος στις αεροπορικές πτήσεις.

Αναφορικά με τρία μείζονος σημασίας ζητήματα, ο κ. Ζούλας έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ παραμένει στα 3 ευρώ, η ΕΡΤ παραμένει στη διαφήμιση με εξαίρεση την προβολή ξένων κι ελληνικών ταινιών χωρίς διακοπή -κάτι που συμβαίνει ήδη-, ενώ το θέμα της παραμονής ή μη της Δημόσιας Τηλεόρασης στις μετρήσεις τηλεθέασης θα επανεξεταστεί, καθώς, όπως ανέφερε:

«Η τεχνολογία της Nielsen δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη παρουσίασε τους άξονες του στρατηγικού σχεδίου (Business Plan) της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για την επόμενη τετραετία 2024-2027:

Καθολική υπηρεσία, διακριτικός ρόλος, τεχνολογική αναβάθμιση και τέλος λειτουργικός μετασχηματισμός του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Όσον αφορά στα γραμμικά κανάλια, διατηρούνται όλα (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤNEWS) με διακριτή ταυτότητα το καθένα.

Τέλος, εξήγγειλε τη συνέχεια της καθημερινής σειράς «Ηλέκτρα» μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την επόμενη σεζόν, καθώς και τη νέα μεγάλη παραγωγή σε ERTFLIX και ΕΡΤ1 «H Μαρία που έγινε Κάλλας», σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, που περιγράφει τα νεανικά χρόνια της κορυφαίας ντίβας όλων των εποχών.

 

*Του Αλέξη Μίχα / Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ON TIME στις 28/3/2024

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου