Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Τα φέσια του Ιβάν και η ομηρία από τον Βρυώνη

Σε στρατηγικό αδιέξοδο βρίσκεται όπως όλα δείχνουν ο Ιβάν Σαββίδης, έχοντας να ξεπεράσει πολλά και σημαντικά εμπόδια που σχετίζονται με την λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Open. Το βασικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τις υπέρογκες απαιτήσεις που έχει η αγορά από την εν λόγω  τηλεοπτική επιχείρηση. Οι γνωρίζοντες τα νούμερα, κάνουν λόγο «για πολύ μεγάλα φέσια», τα οποία μάλιστα δεν δείχνει διατεθειμένος να πληρώσει ο ομογενής επιχειρηματίας. Απεναντίας, ο κ. Σαββίδης, έχει εξουσιοδοτήσει τους ανθρώπους του, προκειμένου να προχωρήσουν σε γενναία «κουρέματα».

 

 

Στο πλαίσιο αυτής της επιλογής πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκληθεί και εντάσεις, ανάμεσα στους προμηθευτές και τους «απεσταλμένους» του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, όσοι αντιδρούν, λαμβάνουν  συγκεκριμένο μήνυμα, που προέρχεται «απευθείας» από τον  Ιβάν Σαββίδη. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τείνει να οδηγήσει σε στρατηγικό αδιέξοδο, αφού όπως όλα δείχνουν – και ανεξάρτητα από τις προθέσεις που υπάρχουν- ο ομογενής επιχειρηματίας, δεν δείχνει διατεθειμένος να ξοδέψει άλλα 30 εκ. ευρώ, προκειμένου να συντηρεί ένα όμιλο που καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις τόσο σε επίπεδο τηλεθέασης, όσο και κυκλοφοριών. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εσχάτως, οι «άνθρωποι του Ιβάν», ανακάλυψαν και ένα όρο που είχε συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο αγοράς του καναλιού, ο οποίος σχετίζονταν με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη Φίλιππο Βρυώνη.

 

 

Με βάση τα όσα είχαν  συμφωνηθεί τότε, ο τελευταίος έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τηλεοπτικού χρόνου. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να «σπάσει» τον συγκεκριμένο όρο και αυτό γιατί του δημιουργεί προβλήματα σε σχέση με την ενοποίηση του τιμοκαταλόγου. Συγκεκριμένα ο κ. Βρυώνης, στο ίδιο κανάλι , «πουλάει» σε πολύ χαμηλότερες τιμές, από αυτές που υπάρχουν στον τιμοκατάλογο του Open. Φυσικά η μεταβολή του σχετικού όρου, είναι από δύσκολη έως ακατόρθωτη, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου