Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ψάχνει διευθυντή για την «Αυγή» ο Κασσελάκης

Τα σενάρια αντικατάστασης της Κεχαγιά

Στην αντικατάσταση της Βούλας Κεχαγιά (που προ ηµερών ανέλαβε χρέη εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ) στη διεύθυνση της «Αυγής» στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην Κουµουνδούρου. Πρόκειται για µια διαδικασία η οποία κάθε άλλο παρά ανώδυνη είναι για τον Στέφανο Κασσελάκη και τους συνεργάτες του, καθώς αφενός κρατούν καλά οι εύθραυστες ισορροπίες στους κόλπους της κοµµατικής εφηµερίδας της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και αφετέρου, µετά και την τελευταία γενική συνέλευση των εργαζοµένων, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο µιας νέας κρίσης, µε φόντο τη δύσκολη οικονοµική κατάσταση του φύλλου και τις γενικότερες διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε αυτή τη φάση, υπάρχουν δύο πρόσωπα που θεωρούνται επικρατέστερα για τη διαδοχή. Το ένα είναι ο Πέτρος Κατσάκος, που έχει την ευθύνη για το καθηµερινό φύλλο, και το άλλο ο Λάµπρος Τσουκνίδας, που έχει την ευθύνη για την κυριακάτικη έκδοση. Αξιόλογο στέλεχος από την πιο νέα γενιά είναι ο πολύ νεότερος Αντώνης Ραυτόπουλος, που είναι σήµερα αρχισυντάκτης. Ωστόσο, η στενή του σχέση µε τον Σπύρο Ραπανάκη, πρώην διευθυντή, που αποχώρησε για τη «Νέα Αριστερά» (είναι και κουµπάρος του), µάλλον είναι αποτρεπτική για την ενδεχόµενη αναβάθµισή του. ∆εν αποκλείεται βέβαια και η έκπληξη, όπως π.χ. το σενάριο να βρεθεί λύση µε µεταγραφή εκτός «Αυγής» και κάποιο πρόσωπο που να θεωρείται πιο… µουτζαχεντίν της ηγεσίας. Μεγάλη ένταση υπάρχει ακόµα και για την απόλυση της Κατέ Καζάντη από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από 8,5 χρόνια εργασίας εκεί.

 

Η δηµοσιογράφος είχε στηρίξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην εσωκοµµατική αναµέτρηση και είναι ένα από τα πρόσωπα που εργάζονται σκληρά, και µάλιστα στην πρώτη γραµµή του γραφείου Τύπου. Μεταξύ άλλων, ήταν εκείνη που είχε την ευθύνη της επιµέλειας εκπροσώπησης του κόµµατος στα τηλεοπτικά πάνελ την περίοδο πριν από τις εκλογές του 2023. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις συµπαράστασης στον προσωπικό της λογαριασµό στο Facebook τις προηγούµενες ηµέρες.

 

*Δημοσιεύθηκε στο Ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 10/3/2024

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου