Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Πρόταση Κυριακού για συμμαχία με ΣΚΑΙ

Πριν από καιρό η στήλη είχε αποκαλύψει την ιδέα που είχε ρίξει στο τραπέζι ο ισχυρός άνδρας του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακής, η οποία σχετίζονταν με το ενδεχόμενο εταιρικής συμπόρευσης με τον ΣΚΑΙτου Γιάννη Αλαφούζου. Συγκεκριμένα ο κ. Κυριακού, που γνωρίζει πολύ καλά την μπίσνα των media, θεωρούσε ότι ένα αντίστοιχο σχήμα, μ’ αυτό που συγκρότησαν οι Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς, θα μπορούσε να δώσει ξεχωριστή δυναμική και ΑΝΤ1 και ΣΚΑΙ. Η σχετική πρόταση φαίνεται ότι είχε συζητηθεί και με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος ωστόσο δεν έδειξε ενδιαφέρον για την υλοποίησή της. Εσχάτως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θοδωρής Κυριακού, έχει επανέλθει, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο την αρχική ιδέα. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο δεν αποκλείουν κατά το αμέσως προσεχές διάστημα να επιδιώξει να συναντηθεί με το αφεντικό του ΣΚΑΙ, προκειμένου να τον καταστήσει κοινωνό της ολοκληρωμένης πλέον  πρότασής του.

 

 

Πάντως ο βασικός πυρήνας της ιδέας, έχει να κάνει με τον περιορισμό των ανελαστικών δαπανών, που εκ των πραγμάτων δυσκολεύουν τα οικονομικά των καναλιών. Με δεδομένο ότι οι καναλάρχες έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν από κοινού στον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Mega, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα και για πολλές άλλες συνέργειες. Ωστόσο σ’ αυτή τη φάση ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΙ, δεν δείχνει διατεθειμένος να συζητήσει το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον  ΑΝΤ1 του Θοδωρή Κυριακού. Παρά ταύτα δεν αποκλείει άλλου είδους συνέργειες που εκ των πραγμάτων είναι αναγκαίες για να μειώσουν το συνολικό κόστος.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στα κανάλια παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν  ακόμη και το ενδεχόμενο να δούμε αγοροπωλησίες κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. Μέχρι τότε οι καναλάρχες προσπαθούν να ετοιμαστούν για την επόμενη σεζόν, ευελπιστώντας ότι τους τελευταίους μήνες, θα καταφέρουν να καλύψουν, τις απώλειες των διαφημιστικών εσόδων, που προσεγγίζουν το 20%.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου