Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Άγριο ξεκατίνιασμα Βαξεβάνη με Συντάκτες για την διαφήμιση της ΝΔ

Άγριο ξεκατίνιασμα είχαμε σήμερα ανάμεσα στον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη και την εφημερίδα των Συντακτών. Αιτία; Η απόφαση της «ανεξάρτητης» εφημερίδας να φιλοξενήσει το διαφημιστικό ένθετο με τις θέσεις της ΝΔ.  Προφανως οι Συντάκτες στο βωμό του κέρδους, έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τον ΣΥΡΙΖΑ, τις «θέσεις» και τα βαρύγδουπα κείμενα της Αντας Ψαρά. Προφανως προέχουν -όπως αποδείχθηκε- τα ευρώ της ΝΔ. 

 

Ακολουθουν τα κείμενα που φιλοξενήθηκαν σε Ντοκουμέντο και ΕΦ.Συν.

 

Το πρωί του Σαββάτου πόσταρα στο twitter φωτογραφία αναγνώστη η οποία εμφάνιζε την ΕΦΣΥΝ να έχει πρωτοσέλιδο το οποίο καλυπτόταν από διαφημιστικό φυλλάδιο της ΝΔ. 

 

Έγραψα συγκεκριμένα

«Ωραίο πρωτοσέλιδο έχει σήμερα η ΕΦΣΥΝ. Δεν ξέρω πόσο στοιχίζει αλλά δεν μου έχει ξανατύχει τόσα χρόνια, εφημερίδα να δέχεται να καλύψει το πρωτοσέλιδό της με διαφήμιση κόμματος και μάλιστα κόμματος που της κάνει επιθέσεις και την απαξιώνει”

Μετά από ώρες διαπίστωσα πως η έκδοση της ΕΦΣΥΝ στο περίπτερο δεν είχε το διαφημιστικό φυλλάδιο της ΝΔ στην πρώτη σελίδα αλλά στο εσωτερικό. Ένα πολυσέλιδο, πολυτελές φυλλάδιο. Με αυτή την έννοια αδίκησα την εφημερίδα αποδίδοντάς της πρωτοσέλιδη διαφήμιση που δεν ήταν πρωτοσέλιδη. Ήταν όμως διαφήμιση.

Με έκπληξη διάβασα ωστόσο στο site της εφημερίδας άρθρο (διαβάστε εδώ https://www.efsyn.gr/tehnes/media/201649_i-efsyn-gia-diafimistiko-entheto-tis-nd)  που ούτε λίγο ούτε πολύ μου προσάπτει πως κατασκεύασα το…πρωτοσέλιδο σε μια προβοκατόρικη προσπάθεια (τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει; Α την εποχή που ο ένας δημοσιογράφος κατηγορούσε τον διπλανό του στο γραφείο για ρουφιάνο σε μια παλιά εφημερίδα).

Σκέφτηκα πολύ για να απαντήσω και κατέληξα πως πρέπει γιατί υπάρχει ένα σοβαρό θέμα το οποίο επιχειρείται να καλυφθεί από ένα δήθεν θέμα.

Το σοβαρό θέμα είναι πως η ΕΦΣΥΝ δέχθηκε με αδρή αμοιβή να διαφημίσει το πρόγραμμα της ΝΔ. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, ίσα ίσα είναι καλό οι πολίτες να γνωρίζουν τα προγράμματα των κομμάτων. Δεν έχω καμιά αυταπάτη πως αυτό ήταν η αφετηρία και το κριτήριο της ΕΦΣΥΝ αλλά το βλέπω και έτσι. 

Το πρόβλημα είναι πως η εφημερίδα δέχθηκε επί πληρωμή να δημοσιεύσει τη διαφήμιση της ΝΔ , η οποία με επίσημες και ανεπίσημες ανακοινώσεις έχει αποκαλέσει την ΕΦΣΥΝ όργανο του Μαξίμου και φορέα άθλιας δημοσιογραφίας. Το πρόβλημα επίσης είναι πως η ΝΔ επέλεξε να δώσει λεφτά στην ΕΦΣΥΝ αν και το κοινό της δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς την ίδια, δεν αποτελεί δηλαδή κομματικό target group.

Η εφημερίδα έχει κάθε δικαίωμα να διαφημίσει τη ΝΔ, πόσο μάλλον όταν η διαφήμιση της δίνει οικονομική ανάσα. Μόνο την επόμενη φορά που θα την αποκαλέσει όργανο του Μαξίμου (θα το ξανακάνει άραγε;), η ΕΦΣΥΝ οφείλει να της θυμίσει πως της εμπιστεύτηκε διαφήμιση μια που δεν το έκανε πριν πάρει τη διαφήμιση.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτηση που έκανα για την ΕΦΣΥΝ, στην οποία την εμφάνιζα να έχει πρωτοσέλιδη διαφήμιση της ΝΔ, οφείλω να ζητήσω συγνώμη. Η διαφήμιση δεν ήταν πρωτοσέλιδη και το ένθετο ήταν στο εσωτερικό της εφημερίδας. Ακόμη και τα λεφτά που πήρε η εφημερίδα για να το βάλει ήταν προφανώς λιγότερα από την πρωτοσέλιδη καταχώρηση, άρα και με αυτή την έννοια της είσπραξης την αδίκησα. Τα λεφτά ήταν λιγότερα.

Αυτά για τη δική μου συγνώμη. Τώρα η συγνώμη της ΕΦΣΥΝ προς τους αναγνώστες της που διαμαρτύρονται είναι δική της υπόθεση δεν με αφορά

ΥΓ 1: Το Documento είναι τελικώς η μοναδική εφημερίδα στην οποία η ΝΔ δεν απευθύνθηκε καν για διαφήμιση. 

ΥΓ 2: Σε όσα γράφει ο παθιασμένος συντάκτης του κειμένου της ΕΦΣΥΝ περί προβοκάτσιας και αθλιότητας από τη μεριά μου, θα μου επιτρέψει να απαντήσω με την αποκάλυψη στο Κυριακάτικο Documento, με τη δουλειά μου δηλαδή. Ο συντάκτης του πονήματος καλά θα κάνει να μη βλέπει τη σκιά του και νομίζει πως είναι το μπόι του. Και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα δε γίνεται. Το Documento δημοσιογραφεί με στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις. Όχι με αρχικά ονομάτων, υπονοούμενα και αναφορές σε κάποιον , που κάπου , κάποτε, έκανε κάτι κακο.

Η «Εφ.Συν.» για το διαφημιστικό ένθετο της Ν.Δ.

Ορισμένοι αναγνώστες μας διαμαρτυρήθηκαν για το διαφημιστικό ένθετο της Ν.Δ. στις μέσα σελίδες της εφημερίδας. Όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας μας, οι διαφημιστικές καταχωρίσεις είναι ευπρόσδεκτες με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο τη γραμμή της εφημερίδας, γεγονός που έχει αποδειχτεί στην επτάχρονη πορεία μας. Το ένθετο αυτό μπήκε και σε πολλές άλλες εφημερίδες.

Το σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Το ένθετο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις μέσα σελίδες της εφημερίδας και αποτελεί διαφημιστική καταχώριση. 

Υπήρξε όμως μια άθλια παραποίηση στην οποία προέβη ο Κώστας Βαξεβάνης, προβάλλοντας μια πλαστή φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της «Εφ.Συν.». Σε αυτήν κατασκεύασε ο ίδιος ένα πρωτοσέλιδο με το ένθετο της Ν.Δ. να καλύπτει όλο το περιεχόμενο της πρώτης σελίδας.

Πρόκειται για προβοκάτσια ενάντια στην ανεξάρτητη και συνεταιριστική εφημερίδα μας και κατάφωρη παραβίαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στις καλοπροαίρετες διαμαρτυρίες επισημαίνουμε ότι οι αναγνώστες μας έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να διαπιστώσουν όλα εκείνα που περιμένουν τους πολίτες αν αυτό το πρόγραμμα υιοθετηθεί. Καλή ανάγνωση λοιπόν και ακόμα καλύτερη ψήφο την επόμενη Κυριακή!

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου