Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Το σοκ στη Ναυτεμπορική, τα χρέη και η Grant Thornton

Σοκ προκάλεσε στην ιδιοκτησία της Ναυτεμπορικής η αίτηση της Eurobank για υπαγωγή της εταιρίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Και αυτό διότι όπως αποδείχθηκε δεν γνώριζε την κίνηση της τράπεζας καθώς αρχικά επιχείρησε να τη διαψεύσει. Στη συνέχεια το κλίμα που επικράτησε ήταν αυτό της σύγχυσης με τις βασικές μετόχους της εταιρίας να αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι πλέον η Ναυτεμπορική ως επιχείρηση φεύγει από τα χέρια τους. Στον ύπνο πιάστηκε και η ΕΣΗΕΑ καθώς είχε αρκεστεί στις διαβεβαιώσεις της ιδιοκτησίας ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα έως τις εκλογές καθώς υπήρχαν παρεμβάσεις σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο. Επισημαίνεται ότι την ειδική εκκαθάριση της Ναυτεμπορικής θα αναλάβει η Grant Thornton ενώ την αίτηση στο δικαστήριο για λογαριασμό των τραπεζών υπέβαλε το γραφείο Αγγελίδη.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σχεδιασμός είναι να τρέξει το ταχύτερο δυνατό η εκκαθάριση με το ενεργητικό να πουλιέται σε δύο κομμάτια αυτό των ακινήτων και εκείνο της δραστηριότητας.

 

 

Η Ναυτεμπορική σήμερα έχει οφειλή προς τη Eurobank της τάξεως των 8 εκ ευρώ (περιλαμβανόμενων των τόκων που δεν έχουν πληρωθεί την τελευταία τριετία) ενώ οι υποχρεώσεις προς δημόσιο ταμεία και προμηθευτές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 7 εκ ευρώ. Η εταιρία έχει σημαντικές απαιτήσεις από τον όμιλο Φιλιππάκη τα έντυπα του οποίου τυπώνει με άγνωστο τον ορίζοντα είσπραξής τους. Σε ότι αφορά τώρα το ύψος του τιμήματος, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα κινηθεί πέριξ των 5 εκ. ευρώ. Τα περιουσιακά στοιχεία που θα βγουν προς πώληση, είναι η εκτυπωτική μονάδα, οι τίτλοι της εφημερίδας και του site και κάποιες κτηριακές εγκαταστάσεις. Επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν, να δούμε τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη, να αναλαμβάνει πρωτοβουλία, προς την κατεύθυνση της εξεύρευσης, επιχειρηματιών που θα ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν τα περιουσιακά στοιχεία της «Ναυτεμπορικής»

Δείτε επίσης

MediaNews

Διαδραστικό ρόλο στην εκπομπή θα έχουν και οι τηλεθεατές, καθώς θα μπορούν μέσω poll να συμμετέχουν.

MediaNews

«Θα έπρεπε να έχουμε ασχοληθεί με τον ΟΣΕ. Οι καημένοι οι εργαζόμενοι τα λένε χρόνια», σημείωσε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Εφημερίδες

Τι έγραψε η στήλη «Πράκτωρ» των Παραπολιτικών.

MediaNews

Στην έναρξη της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι», ο Νίκος Μουτσινάς έκανε γνωστό πως του χρόνου δεν θα κάνει εκπομπή.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του
Media Member