Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Στην εντατική τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν φτάνει το δάνειο Κασσελάκη για να κλείσουν την “τρύπα”

Την οικονοµική εξαχρείωση επιβεβαιώνουν οι τελευταίες κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

H κατάσταση από οικονοµικής πλευράς στα κοµµατικά µίντια του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιεικώς δραµατική.

Είναι ενδεικτικό πως η διοίκηση της Left Media πλήρωσε το Δώρο των Χριστουγέννων κυριολεκτικά την τελευταία ηµέρα που προβλέπεται από την εργατική νοµοθεσία.

Μάλιστα, µόλις µία ηµέρα πριν εκπνεύσει από τον νόµο η προθεσµία, κοµµατικοί δηµοσιογράφοι, όπως η Κατερίνα Ακριβοπούλου, ρωτούσαν δηµοσίως τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάµπη Παπαδάκη, αν θα µπουν τα χρήµατα.

Την οικονοµική εξαχρείωση επιβεβαιώνουν και οι τελευταίες κινήσεις Κασσελάκη, ο οποίος αποφάσισε να δανειοδοτήσει το κόµµα του οποίου είναι πρόεδρος µε το ιλιγγιώδες ποσό των 250.000 ευρώ.

Παρότι οι όροι του δανείου αλλά και η κατεύθυνση των χρηµάτων δεν έχουν αποσαφηνιστεί, είναι προφανές ότι µέρος αυτών θα πάει για την «Αυγή» και τον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

 

Η «Αυγή», ο αδύναμος κρίκος του κόμματος

Ήδη βουλευτές του κλίµατος Κασσελάκη, όπως ο Χάρης Μαµουλάκης, τονίζουν πως είναι αναντίστοιχο το κόστος των κοµµατικών ΜΜΕ µε την προσφορά τους, εννοώντας κυρίως τα ελάχιστα φύλλα που πουλάει η «Αυγή».

Η ιστορική εφηµερίδα µοιάζει αυτή την ώρα να είναι ο αδύναµος κρίκος, καθώς εντείνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη έτοιµο να προβεί στο κλείσιµο του καθηµερινού φύλλου, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αριθµό των εργαζοµένων. Πολύ περισσότερο από τη στιγµή που στην «Αυγή» εργάζονται αρκετοί δηµοσιογράφοι που είναι του «κλίµατος» της «Νέας Αριστεράς».

Σε επικοινωνία που είχαν µε τον διευθύνοντα σύµβουλο της Left Media, Κώστα Νικόλτσιο, κάποιοι από αυτούς ζήτησαν να πάρουν αποζηµίωση και να αποχωρήσουν.

Η απάντηση της ηγεσίας, όπως τους µεταφέρθηκε από τον κ. Νικόλτσιο, ήταν αρνητική, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου χρήµατα για κάτι τέτοιο.

Κάτι αντίστοιχο είχε συµβεί και µε πρόσωπα όπως ο Γιώργος Κυρίτσης ή ο Αγγελος Τσέκερης, που βλέπουν προς τη «Νέα Αριστερά», ωστόσο η οικονοµική στενότητα της Κουµουνδούρου δεν επιτρέπει την έξοδό τους, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση.

Το ερώτηµα, λοιπόν, είναι ποιες τρύπες θα κλείσει στα κοµµατικά ΜΜΕ ένα (απροσδιόριστο) ποσό από τα 250.000 ευρώ που δάνεισε ο κ. Κασσελάκης, αλλά και πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες (κυριολεκτικά) του επόµενου µήνα.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο “Secret” της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” στις 30/12/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου