Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Μητσοτάκης: Ξέρουμε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» και το ξέρει και ο κ. Τσίπρας

Επέλεξα να ξαναγυρίσω και πάλι την Ελλάδα για να μιλήσω με τους πολίτες, μακριά από ανοικτές συγκεντρώσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Open TV.

 

Ο ίδιος σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό έρχεται σε επαφή και με πολίτες που δεν ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, ενώ βλέπει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Για το θέμα της Novartis και τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αποκαλύπτεται πλέον η σκευωρία της κυβέρνησης στο θέμα, ενώ σε ερώτηση για την αναφορά στον «Ρασπούτιν», ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Δύο υπουργοί που έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη υπάρχουν στην κυβέρνησή του. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.»

Σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις κινήσεις της στο θέμα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση για να λάβει αποφάσεις. Σε ερώτηση για το τι πρέπει να πράξει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο. 

«Είναι εγγυητής της συνταγματικής τάξης και έγκριτος συνταγματολόγος ο ίδιος. Γνωρίζει τι πρέπει να πράξει μεταξύ 1-7 Ιουλίου» κατέληξε.

O κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το θέμα της οικονομίας και το πώς θα διαπραγματευθεί τις θέσεις του στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η αξιοπιστία είναι το «κλειδί» της όποιας διαπραγμάτευσης του αφηγήματος της ΝΔ έναντι και των δανειστών.

«Η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας, διότι στη ΔΕΘ θα διατυπώσουμε το πρόγραμμά μας με ορίζοντα τετραετίας και όλοι θα αντιληφθούν ότι άλλαξε η ατζέντα της χώρας» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τα fake news της κυβέρνησης ότι ο ίδιος θα έρθει «σαν οδοστρωτήρας» στα κοινωνικά δικαιώματα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει σαν οδοστρωτήρας, αλλά στα εμπόδια που βάζει το Κράτος στις επενδύσεις.

«Εγώ θα πάω στις εταιρείες και θα τους πω ότι θα σας μειώσω τους φόρους, αλλά θα απαιτήσω να προσέξουν τους εργαζόμενούς τους, θα απαιτήσω να φέρουν πίσω και τις καταθέσεις τους» συνέχισε.

Σε άλλη ερώτηση για το τι θα γίνει στο Δημόσιο, ο ίδιος επανέλαβε ότι και εδώ υπάρχουν fake news: «Δεν θα γίνει καμία απόλυση. Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, αλλά με αξιολόγηση-επιβράβευση των καλύτερων».

Στο θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και της περίφημης αναλογίας 1:1 ή 1:5 (αποχωρήσεις-προσλήψεις), ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι προσλήψεις θα γίνουν εκεί που υπάρχει ανάγκη. 

«’Κυριάκο, φτιάξε Κράτος’ μου είπε κάποιος πρόσφατα. Το θέμα του Δημοσίου δεν είναι μόνο οι προσλήψεις» εξήγησε, για να συνεχίσει:

«Eάν η οικονομία αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που επιδιώκουμε, μπορούμε να προσπεράσουμε το 1:5 στο Δημόσιο. Θα ήταν ενδιαφέρον να ερωτηθεί ο κύριος Τσίπρας, γιατί μόνο ένα μικρό ποσοστό των τωρινών προσλήψεων αφορά πτυχιούχους; Γιατί τέσσερα χρόνια που κυβερνά ο κύριος Τσίπρας δεν έγιναν προσλήψεις στην Παιδεία και την Υγεια;»

Στο θέμα της ασφάλειας, επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ να καταργήσει άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ χαρακτήρισε προσωπικό στοίχημα την αναγέννηση του Κέντρου της Αθήνας, σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια.

Για τα εθνικά θέματα και τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε αν φοβάται ότι μπορεί να προκληθεί επεισόδιο στο Αιγαίο.

«Έχω πλήρη αίσθηση των προκλήσεων. Έχω διάθεση να οικοδομήσω σχέση εμπιστοσύνης με την Τουρκία, εφόσον με τιμήσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός» είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει ανοικτός ένας δίαυλος επικοινωνίας με την Αγκυρα.

Σε ερώτηση για το αν θα γίνει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτό θα γίνει μόνον αφού μια τέτοια συνάντηση προετοιμαστεί σωστά.

Για το θέμα των Σκοπίων επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών άφησε τραύματα στην ελληνική κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την κατοχύρωση των ελληνικών μακεδονικών προίόντων. «Πρέπει να αναδείξουμε την Μακεδονία μας και θα μιλήσω για το σχέδιό μας σήμερα στη Θεσσαλονίκη».

Για την Αλβανία, έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα, ότι αν θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου