Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για τα σχόλια κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Ο αρμόδιος φορέας έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία της εποπτικής αρχής να «πράξει όσα προβλέπονται» από τη νομοθεσία.

Ανακοίνωση αναφορικά με τη διατύπωση σχολίων που σχετίζονται με «δυσμενείς διακρίσεις και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η ολομέλεια του ΕΣΡ συζήτησε το ζήτημα εκτός ημερήσιας διάταξης, μετά τον σάλο που προκάλεσαν σχόλια που διατυπώθηκαν στα Μέσα τα τελευταία 24ωρα και τα οποία είχαν ως αποδέκτη τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Ο αρμόδιος φορέας έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία της εποπτικής αρχής να «πράξει όσα προβλέπονται» από τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωσή του, το ΕΣΡ προτρέπει τους ενημερωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εν γένει τους παρόχους υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας της χώρας «να ασκήσουν τη δέουσα εποπτεία», έτσι ώστε «να μην παρουσιάζονται ή ανακοινώνονται, μέσω των συχνοτήτων τους, θέσεις και απόψεις που είναι ασύμβατες με τις αξίες της ισότητας και δεν συνάδουν με τις αρχές της ανεκτικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας σε μια δημοκρατική κοινωνία».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου