Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

ΕΡΤ: Άνοιξε νέο μέτωπο για την κυβέρνηση – Ο Ζούλας, οι παλαιάς κοπής συνδικαλιστές και η ανάγκη για έναν τεχνοκράτη

Δείτε το ρεπορτάζ

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η διατήρηση των ισορροπιών στο Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής µετά την επιλογή του Κωνσταντίνου Ζούλα να βγει µπροστά και να ανταπαντήσει σε δηµοσιεύµατα που αφορούν τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης, καθώς και ζητήµατα οικονοµικής διαχείρισης.

Επρόκειτο επί της ουσίας για την πρώτη σχετική δηµόσια τοποθέτηση του επικεφαλής της ΕΡΤ για τα όσα συµβαίνουν το τελευταίο διάστηµα, µε τον ίδιο να προαναγγέλλει ακόµα και προσφυγή στη ∆ικαιοσύνη.

 

Δύο παράμετροι

Στην κυβέρνηση, και δη στο Μέγαρο Μαξίµου, θεωρούν πως πρόκειται για µια υπόθεση µε δύο διαφορετικές παραµέτρους. Από τη µία, οι εναποµείναντες κύκλοι συνδικαλιστών παλαιάς κοπής, που επιδιώκουν να δηµιουργήσουν ζητήµατα σε κάθε ευκαιρία και να δυναµιτίσουν το θετικό κλίµα που δηµιουργήθηκε από την αποδοχή της οποίας τυγχάνουν τα ψυχαγωγικά προγράµµατα της ΕΡΤ και ιδιαιτέρως οι σειρές, που έχουν δώσει ισχυρό τηλεοπτικό στίγµα. Από την άλλη, βεβαίως, υπάρχει και µια σειρά από ζητήµατα που έχουν προκύψει σχετικά µε το κατά κοινή οµολογία υψηλό κόστος ορισµένων παραγωγών που δεν απέδωσαν τα αναµενόµενα, αλλά και την έλλειψη ενός προσώπου που θα καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Γιώργος Γαµπρίτσος και το οποίο θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά την προώθηση τεχνοκρατικών θεµάτων. Το κοµµάτι αυτό αποκτά ακόµα µεγαλύτερη σηµασία, αν αναλογιστεί κανείς τα δηµοσιεύµατα που θέλουν τον Κωνσταντίνο Ζούλα να συµπεριλαµβάνεται στα φαβορί για µια θέση στη «γαλάζια» λίστα των επερχόµενων ευρωεκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρµόδιος για την ΕΡΤ υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, όταν βεβαίως το επιτρέψουν οι συνθήκες, προτίθεται να αναλάβει συγκεκριµένες πρωτοβουλίες, για να µπει στην εξίσωση ένας εξαιρετικός γνώστης της τηλεοπτικής αγοράς, στοιχείο απαραίτητο για τη µετάλλαξη της κρατικής τηλεόρασης, που συντελείται εδώ και περίπου µία διετία µε τη δηµιουργία του ERTNews, τη στροφή της ΕΡΤ1 στην ψυχαγωγία, αλλά και το αµφιλεγόµενο µέλλον των υπόλοιπων τηλεοπτικών διαύλων του Ραδιοµεγάρου.

 

* Δημοσιεύθηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 16/9/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Το 11ο live του J2US θα μεταδοθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου

Marketing

Η καμπάνια αναπτύσσεται σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, digital και social μέσα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του
Media Member