Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

«Τα σύνορα της Ελλάδας»: H νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Την ίδρυση της Ελλάδας και τη σταδιακή εδαφική ολοκλήρωση της χώρας, από την ενσωμάτωση των Επτανήσων το 1864 έως την ένωση με τα Δωδεκάνησα το 1947, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας» σε παραγωγή COSMOTE TVΗ σειρά κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 7 Μαΐου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, ενώ το 1ο επεισόδιο θα κάνει ταυτόχρονα πρεμιέρα στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Η νέα σειρά «Τα σύνορα της Ελλάδας» βασίζεται στο βιβλίο της Λένας Διβάνη«Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)». Η συγγραφέας είναι και η παρουσιάστρια των 9 επεισοδίων της σειράς.

Με αφετηρία την ίδρυση της χώρας και τη χάραξη της πρώτης συνοριακής γραμμής από τον κόλπο της Άρτας έως τον κόλπο του Βόλου, τα 9 επεισόδια του ιστορικού ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνουν την ιστορία της κάθε περιοχής (Επτάνησα, Θεσσαλία, Ήπειρος, Κρήτη, Μακεδονία, Νησιά ΒΑ Αιγαίου, Θράκη, Δωδεκάνησα) που διεκδικήθηκε από τους Έλληνες και τελικά προσαρτήθηκε στο ελληνικό κράτος. Παράλληλα, η σειρά «ρίχνει φως» στις σχέσεις της Ελλάδας με τις Μεγάλες Δυνάμεις, από τις οποίες ήταν εξαρτημένη, αλλά και με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, οι οποίες διεκδικούσαν τα ίδια εδάφη.

Στο πρώτο επεισόδιο αναλύεται ο τρόπος που συγκροτήθηκε η ελληνική εθνική ταυτότητα και οι προϋποθέσεις που ήταν απαραίτητες για να πετύχει η εξέγερση των Ελλήνων και να οδηγήσει στην ίδρυση ενός βιώσιμου, ανεξάρτητου κράτους. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται η παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο ρόλος του Πατριαρχείου και των ελληνικών ελίτ της εποχής, η οργάνωση της εξέγερσης από τη Φιλική Εταιρεία, οι εμφύλιες έριδες που την απείλησαν, ο αγώνας του Καποδίστρια για μια μεγάλη Ελλάδα και, τέλος, η καθοριστική εμπλοκή των Μεγάλων Δυνάμεων στην ίδρυση της χώρας και στη διαμόρφωση των πρώτων συνόρων της. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Ευαγγελάκου (Θα το Μετανιώσεις, Εμείς οι Έλληνες).

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, όλα τα επεισόδια της σειράς «Τα σύνορα της Ελλάδας» θα είναι διαθέσιμα και on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, όπως και όλο το πρωτότυπο περιεχόμενο του καναλιού.

Η νέα σειρά «Τα σύνορα της Ελλάδας» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Διαδραστικό ρόλο στην εκπομπή θα έχουν και οι τηλεθεατές, καθώς θα μπορούν μέσω poll να συμμετέχουν.

MediaNews

«Θα έπρεπε να έχουμε ασχοληθεί με τον ΟΣΕ. Οι καημένοι οι εργαζόμενοι τα λένε χρόνια», σημείωσε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Εφημερίδες

Τι έγραψε η στήλη «Πράκτωρ» των Παραπολιτικών.

MediaNews

Στην έναρξη της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι», ο Νίκος Μουτσινάς έκανε γνωστό πως του χρόνου δεν θα κάνει εκπομπή.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του
Media Member