Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Μετά το καλοκαίρι η ταινιοθήκη του Mega

Με αργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία πλειστηριασμού (και συνάμα της εκκαθάρισης) της ταινιοθήκης (και όχι μόνο) του Mega. Οι GrandThorthon και το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη, μετά την σχετική απόφαση του δικαστηρίου, έχουν ξεκινήσει την διαδικασία, καταγραφής των περιουσιακών στοιχείων, στα πρότυπα που ακολούθησαν πριν από δύο χρόνια, κατά την διαδικασία εκκαθάρισης του ΔΟΛ.

 

 

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, πριν από τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου, δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία εξέλιξη, σε σχέση με την διαδικασία του πλειστηριασμού. Πέραν των δυσκολιών που υπάρχουν, σε καμία περίπτωση οι εκκαθαριστές, δεν θα ήθελαν, η πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Mega, να «πέσει» πάνω στην προεκλογική περίοδο.

 

 

Σ’ αυτή της φάση, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό, προκειμένου να πιστοποιηθεί πως το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ανήκει πράγματι στην «Τηλέτυπος ΑΕ», στην οποία άνηκε το MEGA. Υπάρχουν προγράμματα τα οποία ανήκουν στους δημιουργούς, αλλά και περιπτώσεις όπου οι συντελεστές ορισμένων τηλεοπτικών σειρών διατηρούν αυξημένα ποσοστά από τις επαναλήψεις.

 

 

Με αυτά τα δεδομένα, θα υπάρξει σίγουρα καθυστέρηση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής της ταινιοθήκης του MEGA και την εκκίνηση του πλειστηριασμού. Είναι επίσης πιθανό να αλλάξει και ο αριθμός των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να αποκτήσουν την ταινιοθήκη. Οι τράπεζες περιμένουν ότι τα έσοδα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του MEGA μπορεί να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το υπόλοιπο οφειλής της Τηλέτυπος στις τράπεζες, που είναι της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ.

 

Σε σχέση τώρα με τους ενδιαφερόμενους, ήδη, έχουν επειδήξει ενδιαφέρον οι καναλάρχες Γιάννης Βαρδινογιάννης (AlphaStar) και Ιβάν Σαββίδης (Open), ενώ σε ανύποπτο χρόνο, είχε ενδιαφερθεί και ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης. Σε κάθε περίπτωση, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, εκτιμούν ότι καταγράφεται ενδιαφέρον και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο του αναμενόμενου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου