Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Στη Eurovision από το «Fame Story» – Η συμφωνία του ΡΙΚ με την Panik Records και με την Barking Well

Καμία καταγγελία από την ΕΡΤ

Έντονες συζητήσεις στην Κύπρο προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ζήτημα ενδεχόμενης παραβίασης κανονισμών για το πώς θα επιλέξει τραγούδι για τη Eurovision, κάτι που καλείται να διαλευκάνει η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση).

Το ΡΙΚ θα χρησιμοποιήσει talent show για να επιλέξει εκπρόσωπο για τη Eurovision 2024. Γι’ αυτό σύναψε συμφωνία με την Panik Records και με την Barking Well του Νίκου Κοκλώνη, που ανέλαβε την παραγωγή του νέου κύκλου του «Fame Story» για το Star.

Tο ζήτημα προκύπτει από την εμπλοκή ιδιωτικού καναλιού που δεν είναι μέλος της EBU και δραστηριοποιείται για τη διαδικασία επιλογής σε χώρα διαφορετική από αυτή για την οποία γίνεται η επιλογή – και δη σε χώρα που επίσης συμμετέχει στον διαγωνισμό με διαφορετική διαδικασία.

Ο κανονισμός αφήνει βέβαια πλήρη ελευθερία στους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς-μέλη της EBU για να επιλέξουν τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα. Το άρθρο 2.2.1 αναφέρει πως «η εθνική επιλογή οργανώνεται με αποκλειστική ευθύνη του αντίστοιχου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα-μέλους». Μένει, ωστόσο, να διευκρινιστεί από την EBU κατά πόσο δέχεται τη διαδικασία της Κύπρου ως σύμφωνη με το καταστατικό του διαγωνισμού.

Τα δύο αγκάθια είναι πως το τραγούδι θα επιλεγεί εκτός κυπριακής επικράτειας, αφού το «Fame Story» θα γυρίζεται στην Ελλάδα και επίσης ότι το ελληνικό κανάλι είναι ιδιωτικό. Όμως, το «Fame Story» στην Κύπρο θα μεταδίδεται μέσω του ΡΙΚ. Μένει λοιπόν να διευκρινιστεί πώς θα διαχειριστεί το θέμα η EBU, καθώς τα «θολά σημεία» χρήζουν αποσαφήνισης.

Όσον αφορά την υποτιθέμενη καταγγελία της ΕΡΤ, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Στα επιμέρους, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», ο σκόπελος αναμένεται να ξεπεραστεί ως εξής: θα αναδειχθεί ο νικητής από το «Fame Story» και έπειτα το ΡΙΚ θα τον επιλέξει με απευθείας ανάθεση για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» στις 1/8/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου