Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Αγνοείται το μεγαλόπνοο σχέδιο 2 δισ. ευρώ της Nova

Το εκτενές ρεπορτάζ του Mega ακολούθησε και ο ΑΝΤ1

Σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκύψει μετά την αποκάλυψη του Mega για το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα της Nova και του United Group, το οποίο αγνοείται, αλλά και τα σοβαρά ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το εκτενές ρεπορτάζ του Mega ακολούθησε και ο ΑΝΤ1. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του «Μεγάλου Καναλιού», ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα εκπονούσε η Nova, αγνοείται, καθώς η εταιρεία φαίνεται να αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα. Πριν από δέκα μήνες, η Nova εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ για να περάσει οπτικές ίνες για γρήγορο ίντερνετ, και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς η εταιρεία κατάφερε όχι μόνο να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και πώς χρηματοδοτήθηκε από δύο τράπεζες, τη στιγμή που το πιστωτικό της προφίλ κατέγραφε σημαντικές αθετήσεις χρέους προς τις ελληνικές τράπεζες, προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο τραπεζικό σύστημα.

Χωρίς να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, η διοίκηση της Nova υποστήριξε ότι το ρεπορτάζ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και, λίγες ώρες αργότερα, «κατέβασε» το κανάλι από το συνδρομητικό μπουκέτο, χωρίς να ενημερώσει τους συνδρομητές της για το «γιατί». Η στάση της συνδρομητικής πλατφόρμας προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια και οργή χιλιάδων συνδρομητών, καθώς το Mega αποτελεί μια από τις αγαπημένες τους επιλογές. Η ανακοίνωση της Nova μεταδόθηκε και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star, που φέρονται να είναι προ των πυλών στρατηγικής συμφωνίας με τη United Group.

* Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Alter Ego Media, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mega, προανήγγειλε την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της Nova, για το δυσφημιστικό περιεχόμενο της ανακοίνωσής της σε σχέση με το ρεπορτάζ του Mega. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανόν και ο ΑΝΤ1 να σταματήσει τη συνεργασία του με τη Nova.

 

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime την Δευτέρα 17/7

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου