Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ταύτιση απόψεων Φιλιππάκη – Σμυρνιωτακη για την διανομή του Τύπου – Νέες συμμαχίες

Το μέλλον της διανομής Τύπου βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ακόμη συνάντησης που είχαν στα γραφεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ορισμένοι εκδότες, με τον νέο μέτοχο του πρακτορείου Διανομής «Άργος» Παντελή Σμυρνιωτάκη και στελέχη της επιχείρησης. Για πρώτη φορά μετά από καιρό οι παρευρισκόμενοι εκδότες, έδειξαν διάθεση να συμπορευτούν με τον νέο μεγαλομέτοχο του πρακτορείου, αφήνοντας στην άκρη τις κόντρες του παρελθόντος, που είχαν ξεσπάσει με αφορμή την προωθούμενη νέα εμπορική πολιτική.

 

 

Το εντυπωσιακό στην όλη κουβέντα έχει να κάνει με το γεγονός της απόλυτης σύμπλευσης του νέου μετόχου του «Άργους» με τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη. Οι συμμετέχοντες στην ΕΙΗΕΑ, που δεν είναι οι μεγάλοι εκδότες, αφού απουσιάζουν τόσο η «Καθημερινή» του Θέμη Αλαφούζου, όσο και η «Alter Ego» του Βαγγέλη Μαρινάκη, έδειξαν διάθεση να προχωρήσουν από κοινού με την νέα ιδιοκτησία του «Άργους», αρκεί τον λογαριασμό να τον πληρώσουν οι μεγάλοι πελάτες του πρακτορείου. Επίσης, δήλωσαν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην διοίκηση του πρακτορείου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν καμία ευθύνη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν διεκδικούν δικαίωμα υπογραφής.

 

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, έπεσε στο τραπέζι και πρόταση για την συγκρότηση ενός νέου πρακτορείου με την συμμετοχή του «Άργους» κατά 51% στη μετοχική σύνθεση και με τους υπόλοιπους εκδότες να συμμετέχουν με μικρότερα ποσοστά. Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία είναι ότι οι παρευρισκόμενοι εκδότες, πρωτοστατούντος του Ιωάννη Φιλιππάκη, δείχνουν να σκέφτονται σοβαρά να δημοσιοποιήσουν προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ότι υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και το πρακτορείο διανομής.

 

 

Φυσικά, κανείς δεν παραβλέπει, ούτε φυσικά και ο νέος μεγαλομέτοχος του «Άργους», ούτε φυσικά και οι τράπεζες, ότι οι συμμετέχοντες στην συνάντηση ιδιοκτήτες, εκπροσωπούν μετά βίας το 15% του συνολικού τζίρου των εντύπων. Αυτό όμως, δεν  φαίνεται να απασχολεί κανένα, μπροστά στην στόχο που έχει τεθεί και κανείς δεν γνωρίζει σε πιο αποτέλεσμα οδηγεί.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου