Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

ΑΒ Βασιλόπουλος: Στη Θεσσαλονίκη το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης

Με κεντρικό μήνυμα “Αλλάζουμε Συνήθειες”, η AB Bασιλόπουλος και το πρωτοποριακό Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης, σε Ελλάδα και Ευρώπη, εγκαινίασαν τον 2ο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος Εκπαίδευσης νέων και ενηλίκων γύρω από ζητήματα που αφορούν στην Ανακύκλωση και το Περιβάλλον, στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, το διώροφο λεωφορείο, σχεδιασμού, ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης της εταιρείας ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ, στάθμευσε στην Προβλήτα Α του ΟΛΘ «Αποθήκες» κατά το διάστημα 23-25 Μαρτίου και άνοιξε τις πόρτες του σε περισσότερους από 2,000 πολίτες της Θεσσαλονίκης. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους δυο ορόφους του λεωφορείου και να λάβουν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένης ομάδας παιδαγωγών. Από τη θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση έως την έμπρακτη κατανόηση της ανακύκλωσης, έμαθαν τα πάντα για την Ανακύκλωση και μετέφεραν, με αυτόν τον τρόπο, το δικό τους μήνυμα για ένα πιο πράσινο πλανήτη.

Στο τριήμερο αυτό, η ΑΒ Βασιλόπουλος ένωσε τις δυνάμεις της με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση  iSea και την εθελοντική ομάδα Open Art για να εμπνεύσουν μαζί μικρούς και μεγάλους να αλλάξουν συνήθειες και να μάθουν να ανακυκλώνουν, μεθοδικά και αποτελεσματικά! Σε παράλληλες δράσεις και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, η iSea σχεδίασε και υλοποίησε παιδικό workshop με έμφαση στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Αντίστοιχα, η ομάδα Open Art μαζί με τους συμμετέχοντες συνέθεσαν έναν μεγάλο καμβά 5 μέτρων από πλαστικά καπάκια, μέσα από μια πρωτοποριακή δραστηριότητα με καλλιτεχνικό πρόσημο που αναδεικνύει, ταυτόχρονα, και το ζήτημα επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Η Χριστίνα Βούκια, Υπεύθυνη Ενεργειών & Επικοινωνίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΑΒ Βασιλόπουλοςδήλωσε: “Με το πρωτοποριακό Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης και το κίνημα της ΑΒ #allazoumesinithies, η ΑΒ ανοίγει τη συζήτηση για εκείνες τις μικρές και καθημερινές συνήθειες που όλοι μας μπορούμε να αλλάξουμε. Από το 2018 έως σήμερα, έχουμε μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε 12 Δήμους της Αττικής και σε 10.000 μαθητές. Στον 2ο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος, επεκτείνουμε την εκπαιδευτική διαδρομή μας πέρα από την Αττική. Και είμαστε περήφανοι που εγκαινιάζουμε τον πρώτο μας σταθμό, εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παραμείνουμε για τον επόμενο μήνα. Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους μικρούς φίλους να αλλάξουν συνήθειες, σήμερα, για το ένα καλύτερο αύριο, για όλους ”.

Δείτε επίσης

MediaNews

Διαδραστικό ρόλο στην εκπομπή θα έχουν και οι τηλεθεατές, καθώς θα μπορούν μέσω poll να συμμετέχουν.

MediaNews

«Θα έπρεπε να έχουμε ασχοληθεί με τον ΟΣΕ. Οι καημένοι οι εργαζόμενοι τα λένε χρόνια», σημείωσε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Εφημερίδες

Τι έγραψε η στήλη «Πράκτωρ» των Παραπολιτικών.

MediaNews

Στην έναρξη της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι», ο Νίκος Μουτσινάς έκανε γνωστό πως του χρόνου δεν θα κάνει εκπομπή.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του
Media Member