Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Άγονος ο πλειστηριασμός για το πιεστήριο της «Ίριδας»

Στις 13 Μαρτίου «βγήκε» σε πλειστηριασμό η εκτυπωτική μονάδα της «Ίριδας» από την «Τράπεζα Πειραιώς» έναντι του ποσού των 23 εκ. ευρώ. Όπως αναμένονταν δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος με αποτέλεσμα η σχετική διαδικασία για Τρίτη φορά να στεφθεί κάτω από απόλυτη αποτυχία. Την ίδια στιγμή ο νέος μεγαλομέτοχος της εταιρείας, που δεν είναι άλλος από την «Νίκη Εκδοτική» των αδελφών Σμυρνιωτάκη, συνεχίζει τις επαφές με τράπεζες και πιστωτές, αναζητώντας κοινά αποδεκτή λύση, που θα επιτρέψει στην επιχείρηση να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές, έχει καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο, προς τις διοικήσεις της «Εθνικής Τράπεζας», της «Τράπεζας Πειραιώς» και της «AlphaBank». Με βάση τα όσα διαρρέονται οι αδελφοί Σμυρνιωτάκη, φαίνεται να έχει συγκεκριμένο πλάνο, προτείνοντας εκτός των άλλων την υπαγωγή της «Ίριδας» (σ.σ. με την σύμφωνη γνώμη τραπεζών και πιστωτών) στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι τράπεζες δεν δείχνουν να συμφωνούν σε μια τέτοια εξέλιξη, εμμένοντας στην πώληση της εταιρείας μέσω της διαδικασίας των πλειστηριασμών. Ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα υπάρξει, αξίζει να σημειωθεί η πληροφορία που θέλει τα αφεντικά της «Νίκης Εκδοτικής» να έχουν έρθει σε συμφωνία προκειμένου να μετακινηθούν στην «Ίριδα» με εκδότες που αυτή τη στιγμή τυπώνονται σε άλλα πιεστήρια.

 

 

Συγκεκριμένα  πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ κοντά στην επιστροφή του στην «Ίριδα» βρίσκεται ο εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» Αλέξης Σκαναβής, ενώ με δεδομένη την διαχρονική σχέση που έχει ο εκδότης της «Δημοκρατίας» Γιάννης Φιλιππάκης, με τους αδερφούς Σμυρνιωτάκη, θεωρείται πολύ πιθανή και η μετακίνηση των εντύπων του συγκεκριμένου εκδότη. Παράλληλα η «Νίκη Εκδοτική» ενισχύει και την θέση της, στον τομέα των εμπορικών εκδόσεων, επιλέγοντας μια πιο επιθετική εμπορική πολιτική, την οποία υλοποιεί ο έμπειρος Νώντας Μερίκος.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου